Ga naar inhoud

Antoine

Forumlid
  • Items

    1257
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    19

Alles dat geplaatst werd door Antoine

  1. Inmiddels is de VFR1200 een rondje Eifel geweest. Het blok loopt prachtig en heeft geen slag verkeerd gegeven. Altijd even spannend na zo'n ingreep maar inmiddels 2000 km verder. (Eifel en woon-werk verkeer).
  2. Tuurlijk, 1450 euro ex. 62,50 verzendkosten. Er zit een maand garantie op en het blok was gecontroleerd op een aantal punten door Boonstra.
  3. Hallo, Aangezien de afgelopen weken in het teken van mijn vorige VFR1200 hebben gestaan, dacht ik dat het goed is om jullie even een update te geven. Mijn VFR1200f uit 2010 heb ik sinds 2016 overgedaan aan een maatje van mij. Een paar weken geleden is gebleken dat bij 69000 km de zesde versnelling stuk is gegaan. Ai, een zeer dure reparatie doordat dit een behoorlijk arbeidsintensieve klus is. De kostenraming zat tussen de 2000 en 3000 euro. Hierop hebben we besloten een donorblok te kopen en het blok te wisselen. Samen met VFRRob800 aan de slag gegaan. Gelukkig had Rob de ervaring aangezien het motorblok van zijn VFR1200 DCT ook al eens in elkaar is gedraaid en hij deze met zijn vader heeft vervangen. Enfin, vrijdagavond 19:00 uur begonnen met strippen van de motor en bezig geweest tot een uur of 22:00. Toen was het meeste er wel af. De volgende dag het motorblok in de takel gehangen en de vier bouten en twee assen gelost. Hierna de de cardan losgekoppeld. Dit is echt een tijdrovend klusje geweest. Het systeem zit vernuftig in elkaar maar je moet het blok ook nog kantelen. Enfin, hierna kon het blok zakken en worden verwijderd. Het donorblok had 50k gelopen maar beide zijkappen waren beschadigd. Deze zijn overgezet en we hebben gelijk de kleppen gecontroleerd. Deze stonden goed en samen met de nieuwe bougies lijkt het erop dat het donorblok onlangs de 48k beurt heeft gehad. Nadat we de laatste zaken hadden overgezet, zijn we begonnen met het monteren van het blok. Ook hier kostte het koppelen aan het cardan weer de meeste tijd. Daarna was het een kwestie van alles terugplaatsen tot het grote moment waar alles samenkomt: de eerste keer starten. De VFR1200 startte direct en het viel ons op hoeveel mooier dit blok liep. Waarschijnlijk heeft dit blok langere afstanden gereden. De VFR1200 kan er weer tegen aan en gaat aankomend weekend weer gezellig mee naar Duitsland. Totaal dus wel 14 uur met drie man bezig geweest. Het was een flinke klus maar we gaan komend weekend naar de Eifel. Helaas was dit de tweede keer dat ik dit meemaakte. Ik was erbij (samen met nog wat VFROC leden) toen het blok van VFRRob800 op de Autobahn in elkaar draaide. En nu mijn eigen vorige motor. Jammer maar wellicht toeval. Het blijft een fijne motor en gelukkig konden we vrij snel via Boonstra een goed donorblok vinden. Weer een VFR1200 gered voor het nageslacht!
  4. Apart verhaal. Met KTM 1290 GT en volgeladen koffers stabiel naar de 250 of het niets is. (niet met de Dunlop Roadsmarts, maar wel met de Conti's) Verbruik houd ik niet echt bij maar meestal zo rond de 1op 15/16 in de bergen. Actieradius ruim 320 km. Onze 4k trip door Europa met Viffer, waar het gas er lekker opging, leverde toch vooral de beperking van de kleine tank van de 1200 op. Volgende week zit ik vier dagen in Eifel met GT en mijn oude VFR1200. Zal het verschil eens bijhouden.
  5. Oh, daar ga je plezier van hebben. Ik had de 410 maar deze is lekker snel en update via Wifi. Ben benieuwd wat je ervan vindt.
  6. Kruisschroevendraaier, wat reiniger en wat schuurpapier. Daarna de boel goed insmeren met zuurvrije vaseline en alles blijft het weer doen.
  7. Dat is een goed bericht. Geniet er weer van!
  8. Ik zou de deksels laten wrappen. Kan de wereld niet kosten.
  9. Hij wordt ingehuurd via Horizon reizen die dit ook organiseert. Ik ben een keer meegeweest maar vond hetgeen ze organiseerde onder de maat. De instructeur, Chris, was ingehuurd en die was uitstekend. Vandaar.
  10. Newie, eens met je heldere toelichting. Ik ben er daarom niet met gestrekt been ingegaan door te stellen dat de RS3 niet deugt. Alleen bij de KTM is het geen goede combi. En dat kan dan nog per set verschillen. De Sport Attack 3 (sportversie van de Road Attack) ging onder de KTM van Rob zo'n 6000 km mee. We verwachten dat de Road Atrack zo'n 8000 km meekan. Terug naar het RS3 topic ? Laten we binnenkort weer eens sturen!
  11. Waardeloos, dan maar op naar de BMW. Mooie motor en een bak koppel waar je U tegen zegt. Qua nieuwere motoren zie ik steeds meer Europeanen. Honda is of aan het broeden op iets nieuws of ze richten zich op anderen segmenten. Kawasaki en Yamaha timmeren ook flink aan de weg. Ik hoop wel dat Honda eens aan de slag gaat met het totale gewicht van een motor. Daar is nog een hoop te verbeteren. Denk wel dat veel merken meer component gericht werken. Arbeid is te duur en voor de fabrikanten niet interessant.
  12. MVG, laatst met VFRob800 een bergen- en bochtentraining gevolgd bij Cris Kusters van https://www.rincc.be. Chris rijdt dezelfde motor als jij en is onlangs gecertificeerd voor BMW-trainingen voor de motor. Hij zit in België en als je de mogelijkheid hebt, zou ik eens kijken of je via hem kan deelnemen aan een van zijn trainingen. Ik heb echt geleerd en ook afgeleerd. Komende van de dikke VFR kun je snel leren kantelen en andere zaken. Heerlijk om je nieuwe motor goed te leren kennen en het maximale eruit te halen.
  13. Het zal per motor verschillen. Maar Teake, als we elkaar weer eens zien, moet je ze maar eens proberen. Het bochtengedrag is nog beter. En de hogere snelheden: als ik bij kruissnelheden van 160 in DL een niet hanteerbare motor heb, is er iets mis. Ik heb genoeg ervaring om er door heen te kijken maar Viffer en VFRob800 zagen hoe de motor tekeer ging. Ligt waarschijnlijk aan de combi KTM/Dunlop. Ik kwam via de Youtuber op het spoor van de Conti's. Hij test veel banden en pakt ze stevig aan. https://m.youtube.com/watch?v=2eJWeUHpncA
  14. Ik heb de RS3 er vroegtijdig afgehaald. De KTM was erg instabiel boven de 150 en gaf daardoor te weinig vertrouwen. Problemen waren in een keer opgelost toen ik ze verving voor Conti Road Attack3. Nu met volle bepakking tot boven 220 nog stabiel en veel feedback. Dit was mijn tweede set RoadSmart 3 en het vorige set deed het iets beter. Van meerdere lichte hoogpoters BMW, KTM) hoorde ik hetzelfde. Ik heb dit ook aangekaart bij de importeur. Die begon ook over hetgeen Frank zegt. Ze boden wel aan om de banden technisch te onderzoeken maar na de opmerkingen van een andere GT rijder en een BMW was ik er wel klaar mee. Het meeste vreemde, lees enge, vind ik het verschil tussen twee sets. Achter moest er 60 gram op. Voortaan alleen nog tennissen met Dunlop. Het betreft hier overigens mijn persoonlijke ervaring met de R3. De motor weegt een stuk minder dan de VFR waardoor je andere resultaten kunt hebben.
  15. Het zal waarschijnlijk aan mij liggen maar neem me vooral eens mee. Je maakt de motor onnodig zwaarder en bij de eerste schuiver of duwtje tegen je achterkant, heb je grote kans dat je de benzine over je heen krijgt met alle gevolgen van dien. OffRoad klinkt leuk maar laatst ook een keer met de 60 kilo lichtere KTM gedaan. Duidelijk geleerd dat gewicht een belangrijke factor is. Wel leuk om te doen. Met mijn 1200f had ik ook een beperkt bereik van zo'n 200 km. Nu 300 km maar tanken is in het buitenland vooral plannen. In NL is er een overvloed aan tankstations. Voor die paar euro voor die enkele keer is dat toch niet het grootste probleem? Je tankt ook op de Rijksweg tegen bodemprijzen en maar een paar liter. Als het puur voor de looks te doen is, zou ik hem leeg laten. Als is het maar ik niet de kans te lopen om de hoofdrolspeler te worden op je eigen BBQ. Ben benieuwd.
  16. We kunnen na de vakantie wel een POST VFR1200 Meet en Geniet organiseren. Leuk om elkaar weer eens te zien en elkaars nieuwe motor/moto te bewonderen.
  17. Dan had je vandaag onderdeel uitgemaakt van deze oud VFR-rijders. Een meet & geniet met o.a. VfRob800 en Viffer[emoji3] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  18. Veel plezier met de BMW. Mooie en fijne fiets. Voor de ketting is een Scottoiler oid een prima oplossing.
  19. Alweer 8 maanden geleden dat ik de 1200 heb verkocht. Mis ik hem? Nee, ik heb hem met een gerust hart aan mijn maatje verkocht. Dus ik zie de motor nog regelmatig en onderhoud hem samen met VFRob800. Na 8 maanden KTM heb ik inmiddels 13000 km erop zitten. Een paar tripjes en veel zakelijk rijden waardoor de tijd vliegt. De KTM is een betere toermachine dan de 1200, hoe raar dat ook klinkt. Nu heb ik hem daar niet voor gekocht maar het rondje met Viffer en VFRob800 door Europa van 4000 km was een fluitje van een cent. En de gelijkenis met de VFR1200 qua zadel is treffend. Ook dit zadel is inmiddels bij TijgerLeathers geweest. Was het puntje op de i. Qua banden ben ik wel af van de RoadSmart 3. Deze waren niet stabiel te krijgen onder de KTM. Inmiddels rijd ik de Conti Road Attack 3. Waanzinnige band voor zeer sportief gebruik.
  20. Mijn 1200 stond altijd binnen (inpandige berging, kamertemperatuur) en toch ook hetzelfde euvel.
  21. Als oud-VFR1200 rijder, ervaring met de ECU's, kan ik je vertellen dat de door Rob beschreven ECU voldoet. Dat je motor van 2014 is, maakt daarbij niet uit. Daarnaast kan de ECU altijd terug maar dit model doet wat nodig is. Als je daadwerkelijk 21 juli weer kunt rijden en je de Honda ECU voor een normale prijs kunt krijgen, zou je dat kunnen doen. Anders is de route van Rob net zo goed en een stuk goedkoper. We willen je uiteraard er wel bij helpen om e.e.a. te plaatsen. Kost ons een half uurtje en service aan huis. (we komen alleen wel op de KTM) Ik vrees dat je lang kunt wachten op een Euronorm 4 VFR1200. Het lukte Honda om dit blok te laten voldoen aan de toenmalige norm maar ging ten koste van het rijplezier. Pas na de Guhl flash liep de motor beter. Dat het wel kan, bewijst de motor van Viffer. Echter, deze is zo aangepast dat je daar wel even zoet mee bent. Maar dan rijdt de motor wel zoals het ooit bedacht is. Beestachtig goed.
  22. Als je het contact aanzet gaan lampjes in een bepaalde volgorde knipperen. Kort, lang, etc. In het werkplaatshandboek vind je dan de vertaling hiervan bij de MIL codes. Soort van morse code voor storingen. Je hebt waarschijnlijk iets stuk gemaakt door op deze wijze de motor te starten. Je kunt ook even noteren hoe vaak de lampjes en in welke frequentie ze knipperen. Dan kun je dat hier posten en er is vast wel iemand die dan kan helpen.
  23. Sterker nog, het is uitgedokterd door iemand van dit forum. Werkt goed en is goedkoop toe te passen. Je kunt op dit forum er alles over vinden. Verder is de 1200 f hier helemaal uitgekauwd op verbeteringen. Even korte samenvatting: De snelste weg naar verbetering is een ECU-flash. Mocht je een beetje bochten willen rijden, minimaal de achterschokbreker vervangen maar liever alles. Als je hem aan de achterkant 15 mm ophoogt, stuur die scherper in. Banden is persoonlijk maar op Metzlers krijg je hem niet meer zo snel van het pad. Originele uitlaat kan leuker geluid geven als je de klep losmaakt. Het enige dat ik niet kon oplossen was het gewicht. Verder is het een heerlijke fiets.
  24. Jammer, was een goede prijs/kwaliteit verhouding.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...