Jump to content

cake

Forumlid
 • Posts

  870
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by cake

 1. VFR 100% goedgekeurd!! Remt goed, rijdt goed, draait vlotjes, start perfect! Bandjes beetje lucht bijgestoken en nu is het wachten tot ik een reden heb om te gaan rijden hé!
 2. bedankt Johan! Het zit er al terug onder! Kevin is nu zijn eerste ritje gaan maken sinds zijn ongeval...
 3. wie kent dit stukje? Het komt van ergens aan de rechterkant omgeving knipperlicht...
 4. ja eigenlijk wel, maar ik heb de Viffer toch weer een pak beter leren kennen en het is kennis die ik niet meer verlies hé!
 5. Hahaha, ik denk toch dat het mss een slecht contact was aan de zijsteun of de koppelingshendel. Aan die van de zijsteun hing een pak vet, kan je je niet voorstellen! Ik heb van de bobines ook alle stekkertjes losgemaakt en weer vastgezet. Och weet je, het belangrijkste is dat ie het terug doet! Ik heb daarnet de onderkuip en de achterkuip er al terug opgezet en de koppeling nog wat extra Dot 4 gegeven, want het peil stond me niet aan. Zou ik er die nieuwe bougies toch indraaien? Nu zitten er CR9EH in, maar die zijn beter als je vaak lange afstanden rijdt. De nieuwe zijn CR8EH en aangezien we vaak kortere afstanden rijden? Of laat ik deze er gewoon inzitten voorlopig en hou de andere als reserve?
 6. okay, geen geduld, dus maar aan het meten geslagen en voor zover ik kon zien was alles goed. Alle contacten eens goed opgepoetst en weer ineen gestopt. Er was zo een klein stemmetje in mij die zei: pleur die oude bougies erin en probeer gewoon.... en wat raad je???? Hij startte!!!!!!!! Ik ben zo gelukkig!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nja veel motor blijft er op dit moment niet over, dus ik zal nog best een paar uurtjes werk hebben om hem terug in elkaar te krijgen, maar das het minste... Ik verlang er al naar om te gaan rijden! Hééééééééééééééél erg bedankt voor alle hulp de laatste dagen! Ik heb enorm veel aan jullie gehad! Caro
 7. Hey allemaal, even een update. Bougies nog niet binnen, dus dat kon ik niet proberen. Wel mijn verhaal gedaan in de motorshop en hij zei me dat ik niet moest proberen om de bougies erin te draaien en te starten, want dat het toch niet zou helpen en dat ik zo de nieuwe bougies naar de knoppen zou helpen. Hij raadde me aan om alles uit te meten om te zien waar er geen stroom meer komt en zo een aantal dingen uit te sluiten. Ik denk vooral in de richting van die beveiliging op de zijstandaard. Ben bij de buren een spanningsmetertje gaan lenen, maar waar moet ik meten? Nu heb ik jullie echt terug nodig hoor! Kunnen jullie me zeggen/tonen waar ik moet meten om te weten of alles werkt zoals het hoort? Bobines sloot hij ook zo goed als uit, want ze kunnen toch niet alle 4 tegelijk stuk gaan? HELPHELPHELP!!! Caro
 8. Blijft een misterie tot nu toe.... Tegen 15u zou ik de bougies moeten hebben. Hoop met mij mee hé!
 9. jullie vroegen naar een filmpje, awel luister eens naar dit geluid wanneer hij niet meer start, het is identiek hetzelfde! https://www.youtube.com/watch?v=uLC5xLihUbQ
 10. hahahaha, goedje Palliasco! ik steek er morgen de bougies in en probeer het, maar ik geloof er niet in dat het zal werken... Ik volg ook jouw idee dat het iets moet zijn wat alles aanstuurt, als er maar één van de bobines niet werkt, zou hij toch iets moeten doen, al is het maar pruttelen, maar zelfs dat niet...
 11. als de startkoppeling ok is, wat blijft er dan op het lijstje staan? Die CDI? Bougies weten we morgen... Wat heb ik inmiddels geprobeerd? *unit met noodstopschakelaar uiteen gehaald: ziet er ok uit *bougies uitgedraaid --> morgen nieuwe erin *benzinekraantje open gedraaid onderaan de vlotters: komt benzine uit *zekeringen nagekeken: ok *darm afgekoppeld na de benzinefilter: benzine loopt vlot door, dus verstopping tot dan is er niet *getest of de krukas draait: draait, dus startkoppeling is ok *proberen overstarten, gekoppeld aan de auto Als ik nog iets vergeten ben?
 12. Net even geprobeerd: zakdoekje op een gat gelegd en proberen starten. Zakdoekje vloog omhoog en toen ik loste werd het er wat ingezogen. Wat wil dit zeggen?
 13. Johan de batterij is een nieuwe batterij, dus wel geprobeerd om te starten met volle batterij en ook aan de wagen gehangen en proberen doorstarten. De batterij is intussen alweer volledig geladen. Ik heb dus niet enkel op de bougies gefocust... Ik krijg geen enkele vonk bij het proberen starten uit de bougies, dus moet er meer aan de hand zijn!
 14. Uit de opening waar de bougie moet ingedraaid worden? En gaat dit ook als alle 4 de bougies eruit zijn?
 15. CDI of ECU, gaat dit over hetzelfde? Iemand een fotootje van het geval waar we het nu over hebben? Want dit is echt chinees voor mij!
 16. Goed idee Nijn, maar dit zal moeten wachten tot morgen, aangezien de garagist me verboden heeft om die oude bougies er nog in te draaien. Morgenmiddag heb ik de nieuwe en dan kan ik verder... De unit van de noodstopschakelaar heb ik gisteren terug uiteen gedraaid en niks bijzonders aan gezien en gemerkt. Lichten werken nog, startknop werkt nog en alle draadjes waren intact EDIT: lossen is inderdaad loslaten! En ik vermoed dat hij in versnelling lag, anders zou hij de koppeling niet ingedrukt hebben
 17. hahaha, jongens toch, geen ruzie maken!!! De wasmachine draait nog niet, maar ik heb inderdaad wel een wasje in de droogtrommel gestopt en een nieuw wasje in de machine gestopt, dus ik vind het niet zo'n gekke opmerking van blauw vogeltje! Ok even terug naar het begin voor Johan: Kevin start de motor, die geraakt niet direct op gang. Bij de derde poging start de VFR en (wat Kevin me zei) valt terug uit eens Kevin de koppelingshendel lost. Maar volgens mij kan dit even goed toeval zijn, wan hij staat immers al een hele tijd stil en buiten een toertje rond het blok en eens draaien nadat we er een nieuwe batterij ingestopt hadden heeft hij nog niet gereden sinds eind september (het ongeval) en was het niet knopje indrukken en starten, maar een paar keer proberen. Is dit duidelijker? De motor is dus wel aangeslaan, maar slechts voor enkele seconden... In tussen heb ik het nog eens geprobeerd met een bougie in een andere dop en niks vonken, ook met een imbussleutel eens geprobeerd, maar ook niks. De garagist sprak van iets aan de achterkant van de VFR zit en verantwoordelijk is voor de onsteking???? Maar weet niet goed meer wat, zegt dit jullie iets?
 18. ok, net weer wat verder gezocht. De bougies zijn eruit en zagen er wel vettig uit, dus afgepoetst. Mijn buurman zei om ze wat op te schuren met een fijn schuurpapiertje, maar blijkbaar was die er beter afgebleven. Nieuwe bougies niet op voorraad, dus zal voor morgen zijn... Wel eens een bougie in een dop gedraaid en tegen het blok gehouden en op de startknop gedrukt. Volgens de garagist en jullie moet er dan een vonk te zien zijn... Hebben dit met 2 verschillende bougies en 2 verschillende bougiedoppen geprobeerd, maar niks vonken te zien!!! Morgen draai ik de nieuwe bougies erin en probeer het eens, maar denk dat het iets anders zal zijn. Hij raadde me wel aan om bougies te nemen met 0,8 mm ipv 0,9 mm omdat we vaak korte afstanden rijden en dit beter zou zijn? Mag ik dan nu de volgende hulplijn vragen? edit: ik heb de bougie met het uiteinde waar hij moet vonken tegen het blok gehouden, moet het echt met de schroefdraad zijn?
 19. oh, maar ik ga de batterij eruit laten wanneer ik de bougies eruit draai hoor, dan kan ik toch ook geen schok krijgen?
×
×
 • Create New...