Jump to content

frank_b

Beheerder
 • Content Count

  3,518
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

frank_b last won the day on July 17

frank_b had the most liked content!

Community Reputation

641 Excellent
About frank_b
 
 
 • Rank
  Webmaster
 • Birthday 03/03/1962
 
Sociale Media
 
 
 • Website URL
  http://www.vfroc.nl
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  De Veluwe
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n VFR1200X
 • De mijne is
  Wit
 
Recent Profile Visitors
 
 
1,103 profile views
 
 1. frank_b

  Moderator gezocht

  Beide heren gefeliciteerd en vanaf nu kunnen jullie flink meer
 2. frank_b

  Verlagen rijhoogte VFR1200XD

  Ik heb een verlaagd zadel van Touratech, bevalt prima. 3 cm lager en dus goed mijn voeten aan de grond. Ik zat te denken om mijn stepjes dan ook te verlagen (is ook een setje voor) maar ik vind de zithouding/comfort niet tegenvallen en heb het uiteindelijk bij een verlaagd zadel gelaten. Geometrie van de motor is dan iig niet aangepast en de zithouding is eigenlijk voor mij nog beter omdat nu relatief het stuur ook hoger staat. Ruim 100.000 km verder zonder klachten met dit zadel. (mocht je echt last van je benen krijgen kun je dus je stepjes verlagen)
 3. Ik rij zeker als een trut maar mijn Road 5 heeft ruim 23k gehaald. Wel woonwerk verkeer 90% snelweg, de andere 10% heeft wel een aantal verkeerslichten waar ik wel altijd vooraan sta en toch behoorlijk snel weg rij. Maar de band is vooral ook fijn in de regen en koud weer. Dus hier liggen ze er weer onder.
 4. frank_b

  Problemen met forum / website KPN

  Mooi weinig last dus geweest, ondertussen weer opgelost door de KPN
 5. Van onze hoster, ik heb er ook last van maar ligt buiten invloed van de hoster. Het kan dus zijn dat het af en toe traag is, iig voor KPN klanten.
 6. frank_b

  Crosstourer windscherm

  @MarcelM Ik he bewust voor een verlaagd zadel gekozen, ik wilde niet aan de settings van de motor zitten. Verlagen en veren dat heeft invloed op het rijgedrag en dat wilde ik niet. Het Touratech zadel wat ik hebt is dus gewoon lager en daardoor kan ik netjes met de gehele voet op de grond. Beter veel beter foto:
 7. frank_b

  Het aankopen show-off topic (deel 3)

  Achter is idd ook geen pretje, ik reed over een overgang in de snelweg en de motor hobbelde ineens en het leek of ik een lekke band achter had, soort hobbel met zwabber Even controleren en ja hoor weg mooie veerweg achter, hobbel de hobbel. Frank je had weer eens gelijk Wel blij dat ik zaterdag gelijk bij Hyperpro in Alphen terecht kon dit rijd niet fijn inderdaad. Nu stuurt hij weer top
 8. frank_b

  Het aankopen show-off topic (deel 3)

  Grrr hij weet dat ik naar een vervanger aan het kijken ben Hyperpro schokbreker lek aan de achterkant. Vandaag even naar Hyperpro in Alphen geweest, ik kon gelukkig tussendoor geholpen worden, want met een lekke schok leek het wel een boot puzzel voor gevorderden ontluchten via vacuum De boel weer hersteld en hij kan er weer tegen Sturen maar weer. Ter info, de achterschok heeft het 107.000 km uitgehouden en ja die had eerder service moeten hebben. Frank zei het al bij de bandenwissel, ga je schokbreker een service beurt geven want met die km's ga hij lekken.... Hij is nu weer als nieuw
 9. frank_b

  Hommeles bij Honda

  Klopt @JooST en @Athome de DCT is echt heerlijk en die zal ik ontzettend gaan missen Daar heeft Honda goud in handen, dat moeten ze echt uitbuiten, niemand heeft dat of kan er aan tippen. Quick Shift of weet ik wat er her en der verzonnen wordt is het gewoon niet. DCT staat op eenzame hoogte. Standen TC geloof ik wel gebruik ik niet en een scherm regel je tot hij goed staat en dan zit je er ook niet meer aan. Iets kopen is altijd geven en nemen, die ideale motor bestaat helaas niet. Ipv DCT zou ik elektrisch kunnen gaan, maar ik vind de actieradius op dit moment nog niet ok, ik wil eigenlijk minimaal 200 km snelweg zodat ik de meeste klanten die ik heb zonder problemen kan aanrijden. Dat is er nog niet. Dus dat gaat hem wss ook niet worden. Zakelijk weer heel voordelig. Honda voert nu nog niets op dat gebied.
 10. frank_b

  Hommeles bij Honda

  Ik heb nog geen idee, maar ik ga op een aantal types en merken proefrijden.
 11. frank_b

  Hommeles bij Honda

  lol, ik blijf Honda fan en misschien stap ik nu over, maar ik hoop dat er in de toekomst weer een mooie Honda komt zodat ik weer terug kan En de VFR rijd heerlijk ik heb er niet voor niets 108k meegestuurd, dat heb ik op nog geen enkele andere volgehouden. Normaal ruilde ik altijd in bij 3 jaar. Ben ik met de volgende ook weer van plan. Hopelijk staat er dan weer wat moois bij Honda. Blijf nog wel even hangen @Eric en hij is nog niet weg en het is gewoon een hele leuke club.
 12. frank_b

  Hommeles bij Honda

  Vandaag de 108k beurt gehad. Voorwiellagers stuk en de achterschok van Hyperpro is nu ook lek. (twijfel nu ook de originele schok te monteren die nooit gebruikt is of deze te reviseren ) Maar ok hij is van 2013 en ik heb al een jaar gewacht met hoop op vernieuwing maar die komt er niet Nog eens door de showroom bij TenKate gelopen en alles bekeken, zoals gezegd de CT is gewoon nog het model van 2016. Ik heb nu met 39 jaar een motor rbw 2 kawa's gehad (1,5 jaar) en voor de rest alleen maar Honda. Ik weet het na vandaag zeker, de zoektocht gaat beginnen naar een vervanger. (wordt hoog tijd al een jaar over de afschrijving heen.... ) Maar de volgende wordt geen Honda TenKate wilde mij nog aan de AT koppelen maar als snelwegridder wordt ik geen vrienden met die machine, leuke motor andere doelgroep. Deze bevalt erg goed en de DCT nog beter, maar ik ga geen 15k bij leggen om geen verandering te krijgen. Alles in mij roept dan zonde rij dan op deze door. Jammer vind ik het, want ik beschouwde mij toch wel als behoorlijk merk trouw. Ik vind het echt zonde dat Honda niet doorgezet heeft, ze zullen hun redenen hebben zoals al gezegd, maar ik zal niet de enige zijn die afhaakt. De zoektocht gaat beginnen.
 13. frank_b

  Crosstourer windscherm

  Ik rij met de GIVI Airflow, prettig scherm voor mijn 1,78 maar met een 3 cm verlaagd zadel dus zal aardig overeen komen. Hij is niet mooi, maar werkt goed. Je zit eigenlijk uit de wind aan de voorkant. Het tweede deel is af te stellen zoals je wilt en bij warme dagen compleet te verwijderen. Wel krijg je wind via de zijkant op je die voor wat turbulentie zorgt. Maar in totaal is het een prettig scherm.
 14. Michelin Road 5 Trail bijna 23000 km
 15. frank_b

  Het aankopen show-off topic (deel 3)

  Setje Road 5 trail