Jump to content

Eric

Bestuur
 • Content Count

  6,510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  93

Eric last won the day on February 5

Eric had the most liked content!

Community Reputation

1,701 Excellent
About Eric
 
 
 • Rank
  Voorzitter
 • Birthday 11/10/1959
 
Sociale Media
 
 
 • Website URL
  http://
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Lingewaard
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n 98-01 VFR800
 • De mijne is
  Groen
 
Recent Profile Visitors
 
 
1,750 profile views
 
 1. Eric

  VFR 8 spaaks Velg gezocht

  Dan heb ik naar de verkeerde CB1000R zitten kijken........shame on me (maarja, ik ben dan ook van de VFR-club....)
 2. Eric

  VFR 8 spaaks Velg gezocht

  De 8 spaaks achterwielen van de vfr 750, fi, vtec hebben 4 boutgaten. De CB1000R heeft er volgens mij 5. Dus dat gaat niet zomaar passen. Of zijn de 8 spaaks voor de crossrunner/crosstourer 5 gaats? Die zijn volgens mij nog zeldzamer..... Ik vermoed dat alleen de VFR1200F de goeie 8-spaaks heeft. Onee: de VFR800F heeft ze ook. Bij Boonstra een gebruikte te koop: KLIK Geen idee of de specs overeenkomen met de CB1000R
 3. Aan de onderkant van de schuifknop zit een klein gaatje. Daar met een klein schroevendraaiertje in drukken. Dan druk je een heel klein kogeltje terug en kun je het schuifje er af trekken. Voorzichtig dat je dat kogeltje niet kwijt raakt. Het witte schakelkastje kun je openen door wel een beetje veel kracht te gebruiken. Kracht en lef voor nodig (ik dacht dat de boel zou barsten, maar dat valt mee) Ook hier geldt: pas op dat je geen veertje en koperplaatjes laat wegschieten. Als dat lukt kun je echt alles goed reinigen. Tip: het is echt wat meer werk om de hele schakelunit van de clip-on te halen, (gaskachels en zo lossen) maar het werkt echt een heel stuk prettiger. succes!!
 4. Eric

  VFR 800 FI (2000 - 2001) versus VTEC 2002

  Vooral goed proefrijden en zelf voelen wat het beste bij je past. Persoonlijk vind ik de FI in de lagere toeren wat prettiger rijden. De Vtec wordt eigenlijk pas echt leuk als je hem hoger in de toeren rijdt (en in de lage toeren ietwat bokkeriger; al is daar wel wat aan te verbeteren) . Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat. Zoals eerder gezegd.....qua model kun je niet verkeerd kiezen. Misschien kun je iemand meenemen die er meer kijk op heeft? Een aankoopkeuring is natuurlijk prima. Vooral voor de veiligheid en de zichtbare/voelbare slijtage. Maar die geeft geen uitsluitsel of de (vtec)kleppen wel of niet gecontroleerd/gesteld zijn. En over de spanningsregelaar (fi) of stator (vtec) krijg je ook geen uitsluitsel. Trouwens ik ben nu 10 jaar lid van de VFROC en heb nog nooit verbrande kleppen voorbij zien komen. Wel onderhoud/vervanging van de NAKS (vtec). Kortom: proefrijden, proefrijden, proefrijden.... Succes met de keuze en we zijn natuurlijk benieuwd wat je straks gekozen hebt. Over (hoge) km-standen: wij zeggen hier altijd dat een VFR-blok pas bij 100.000 km is ingereden. Die zijn bullitproof. Maar dat geldt natuurlijk niet voor remmen, wiellagers, schokbrekers. Daar moet gewoon onderhoud aan uitgevoerd worden. Mijn fi telt nu 79.000 km en ik ben nog lang niet van plan om hem van de hand te doen.
 5. Eric

  topkuip delen gezocht

  Klinkt als een leuk project. Ik weet zeker dat er belangstellenden zijn om het te volgen. Natuurlijk met leuke mooie plaatjes Als je een topic hierover maakt dan ga ik het zeker volgen Succes!!
 6. Eric

  Duo handgrepen VFR800 '97-01

  Koopje! Ik ben al voorzien, maar anders wist ik het wel.
 7. Eric

  Duo handgreep RC46

  Mooie aanbieding!
 8. At least you know where to look..... Good luck!
 9. I think because the Main Fuse is blown.
 10. Probably the main fuse is blown (short-circuit). The question is what causes it? (I don't think it's in the tires ) I think you have to check the wiring. (That's no suprise to you I guess). I'm sorry: can't help you with that......to little knowledge of the electrical system.
 11. Eric

  Het aankopen show-off topic (deel 4)

  Super handig voor een dagtocht
 12. Eric

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Ik hoor ook niks bijzonders. Ik zeg oordoppen in, helm op en rijden met dat ding
 13. Jammer. Het blijft wel een beetje een mysterie op deze manier. Welke ecu zit er oorspronkelijk op? G of ED? (Misschien is het al eerder in dit topic voorbij gekomen. In dat geval: sorry). voorlopig blijf ik er trouwens van overtuigd dat een Duitse import niet met de ecu begrensd wordt, maar alleen met een blokkering op de gaskabel. Dat denk ik zeker te weten volgens mij is er maar 1 optie over om daar achter te komen: op de vermogensbank die viffer
 14. Good luck. Hopelijk werkt het deze keer probleemloos tot in lengte van jaren.
 15. Eric

  Ik kwam een VFR tegen (deel 16), was jij dat?

  Vanmiddag in de buurt van Maurik twee prachtige gele 800fi’s en een Pan European langs de kant van de weg (om te pauzeren?). Mooi plaatje. Ik had helaas geen gelegenheid om te groeten. Bekenden van hier?