Jump to content

Eric

Bestuur
 • Content Count

  5,700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  76

Eric last won the day on June 15

Eric had the most liked content!

Community Reputation

1,211 Excellent
About Eric
 
 
 • Rank
  Voorzitter
 • Birthday 11/10/1959
 
Sociale Media
 
 
 • Website URL
  http://
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Lingewaard
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n 98-01 VFR800
 • De mijne is
  Groen
 
Recent Profile Visitors
 
 
1,109 profile views
 
 1. Eric

  Bobine slecht?

  Blij dat je blij bent, maar hier kan ik niet uit lezen of de ketting goed gespannen is. Zeker na 7000 km kan een nieuwe ketting te slap staan als ie tussendoor niet een keer gecontroleerd/gespannen is.
 2. Eric

  Toerental

  Een koude uitlaatbocht betekent dat die cilinder niet meedoet. Dus ook minder compressie volgens mij en dus minder afrem-vermogen (?). Zal er best iets mee te maken hebben. Grote vraag is wat de oorzaak van het niet (volledig) meedoen van die cilinder is. Ik zou met de bougie beginnen.
 3. Eric

  Bobine slecht?

  Het is ook wel een beetje het karakter van de V4. Ietsjes hoger in de toeren rijden helpt. Tip: check de kettingspanning even; als de ketting te slap ligt gaat de motor ook een beetje onrustig worden in de lage toeren.
 4. Eric

  Gezocht VFR MT-GN-66

  Zeker. Maar als het een VFROC-lid was geweest dan was de zoektocht veel eenvoudiger geweest.
 5. Eric

  Gezocht VFR MT-GN-66

  Dit kenteken komt niet voor in het ledenbestand van de Honda VFROC-vereniging.
 6. Eric

  Bobine slecht?

  Feit is wel dat de motor in de lagere toeren beter gaat lopen nadat je de pair- en flapper mods hebt uitgevoerd. Het is geen bekend probleem van de bobines die nat worden. Kan natuurlijk bij jouw VFR wel het geval zijn, maar daar heb ik eigenlijk nooit eerder van gehoord. Ik zou eerst die mods uitvoeren. Is het probleem dan niet weg, dan kun je ook de bougies niet uitsluiten. De bobines kun je testen door er even een paar te lenen van iemand. Dan weet je het ook.
 7. Eric

  Toerental

  Volgens mij kan het niet veel kwaad aanrichten. En wellicht gaat ie juist beter lopen zoals Vroembert zegt.
 8. Eric

  Toerental

  Heb het een keer bij een Kawasaki meegemaakt dat ie veel te arm stond afgesteld. Vraag me niet hoe het komt, maar die motor remde ook niet goed op de motor. Verder deed ie ook alles goed. Ik denk dus dat je het in de afstelling of reiniging van de carburateurs moet zoeken.
 9. Eric

  Toerental

  Yep. Als die banden 6 jaar oud zijn dan kan het rubber harder zijn geworden waardoor de grip minder kan zijn dan je gewend bent. Niet dramatisch denk ik maar wel effe op letten.....
 10. Ik zie het probleem niet. Mijn Garmin herkent zelf of het een routebestand of een track is en zet het onder het goede menu (in de juiste map). Is dat niet bij alle Garmin's zo?
 11. Eric

  VFR800fi ratelend

  Ik zou beginnen met de accu doormeten en de laadspanning. Bij een knipperend dashboard moet ik gelijk aan een defecte spanningsregelaar denken. Dus check die vooral.
 12. Eric

  Motor slaat af na terugschakelen

  Als de haiziehotziedinges knippert dan is de laagspanning niet goed. Langzaam knipperen = te laag. Snel knipperen is te hoog. Bij te laag kan het de accu zijn.
 13. Eric

  Honda RVF750R RC45 HRC op MP

  Yep. Daar word ik ook wel een beetje hebberig van.....👌
 14. Eric

  Accu leegtrekken

  Ik rijd meer dan 25 jaar motor. Nog nooit een optimate of druppellader gebruikt. Als de motor langer stil staat dan 1x per 6 -8 weken een paar uurtjes aan een ouderwetse oplader. Werkt uitstekend.
 15. Eric

  2500 rpm stationair na tank spuiten

  Ik vermoed dat je toch de tank weer moet lichten om te kijken of alles goed aangesloten is. En of er kabels verkeerd liggen of (vacuümslangen) afgekneld zitten. Sensoren onder luchtfilterhuis goed aangesloten?