Jump to content

Henk VFR

Lid VFROC
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8
Everything posted by Henk VFR
 
 
 1. Ook ik heb sinds een paar maanden de Zumo XT. Sinds 2012 had ik een Zumo 350, was voor die tijd een geweldig apparaat en eigenlijk nog steeds wel. Maar de XT heeft zoveel meer, alleen al een prachtig scherm, snel reageren, gemakkelijk te bedienen en zoveel mogelijkheden dat je haast zou vergeten waar het voor bedoeld is, juist ja, het motorrijden om dat soepeltjes te laten verlopen. Een apparaat met veel mogelijkheden waar nog weleens updates voor zullen komen om het te finetunen. Een flinke stap voorwaarts.
 2. Henk VFR

  VRO training groepsverband

  Cock, vorig jaar met de bochtencursus VRO bochten heb ik zelfs nog een oproep op dit forum gedaan of er nog mensen waren die ook wel wilden, we hadden nog plek over voor een paar mensen. Is toen door een paar Viffers ingevuld. Geweldige dag gehad.
 3. Henk VFR

  VRO training groepsverband

  We kunnen natuurlijk net zoveel cursussen volgen als we willen, dat bevordert de veiligheid uiteraard maar de factor "mens" is niet feilloos, dus fouten maken, zelfs met fatale afloop zullen nooit 100% uit te sluiten zijn. Alleen je best blijven doen om fouten te vermijden zal de grootste uitdaging zijn. Goed opletten en defensief rijden!
 4. Henk VFR

  VRO training groepsverband

  Een VRO cursus kost inderdaad een paar centen maar is het echt waard. Ik heb de laatste paar jaren een VRO georganiseerd voor de plaatselijke club, eerst een RMT, een jaar later VRO expert, nog een jaar later VRO bochten. Alle drie bijzonder leerzaam. Dit jaar zijn we naar 2 the experience geweest, ook in Lelystad op het Midland circuit bochten-training, een leerzame ervaring. De prijs is lager maar zit ook niets bij in zoals lunch etc. Eten en drinken kun je wel gewoon kopen. Die hebben een ochtend sessie en een middag sessie. Een sessie betekend 6 keer 10 minuten op het korte bochten circuit en hebt in de regel 3 cursisten per instructeur, die je na elke ronde uitleg en advies geeft wat er goed is en juist niet zo goed. Wij hebben dat als bijzonder leerzaam ervaren.
 5. Henk VFR

  Blijven rijden op de dijken met je VFR

  Niet alleen koppig, ze gaan stug door met procederen want het wordt toch wel betaald door de belastingbetaler.
 6. Henk VFR

  Blijven rijden op de dijken met je VFR

  NIET geschoten is altijd mis. Dus wel doen!!
 7. Henk VFR

  Blijven rijden op de dijken met je VFR

  Getekend!
 8. Hey VFROC en Forumleden, zijn er nog mensen die geïnteresseerd zijn in een cursus VRO bochten bij de KNMV? 26 augustus 2017 Het is de laatste kans om in Lelystad op het Politie circuit een cursus te volgen. Na deze datum wordt het gesloten vanwege uitbreiding Schiphol. Het kan nog, wij als ZAMCers hebben nog een aantal plaatsen vrij. Dus pak je kans! Opgave tot eind april daarna vervallen de gereserveerde plekken. Prijzen: KNMV lid €25,00 korting. Vanwege groepsreservering € 12,50 extra korting. Deze € 12,50 is ook voor Niet KNMV leden. Geïnteresseerd: stuur mij een PB met mailadres dan mail ik je de link met code voor aanmelding.
 9. Henk VFR

  VRO Bochten 26 augustus 2017

  Hoi Rolf, tussen half negen en negen uur aanmelden, koffie en kennis maken met de instructeur.(Groep van 8 motoren) Negen uur op de motor en het PA circuit op. Remmen in de bocht hoe doe je dat, diverse malen om beurten en krijgt meteen uitleg wat je goed doet en fout. Bermvlucht, de weg af het gras in met verschillende snelheden, maakt je minder gespannen om te doen. Uitwijken tussen pionnen door, hoe doe je dat etc. Voor de lunch (is inbegrepen in de prijs), echt bochten rijden achter de instructeur, bij toerbeurt achter hem aan. 'S middags een paar oefeningen en weer bochten rijden. We hebben die dag 108 km op het circuit gereden. Half vijf einde instructie en evaluatie met een kopje koffie. Bijzonder leerzame dag maar ook een mentale training zodat je niet zo gauw ergens van schrikt. Circuit training heb ik nooit gedaan, geen ervaring mee. ben een keer naar 2TheExpeience geweest op het Midland circuit, ook leuk om een keertje te doen. Kan een halve of een hele dag.
 10. Henk VFR

  VRO Bochten 26 augustus 2017

  De deelnemers in onze groep met de instructeur. Een super groep.
 11. Henk VFR

  VRO Bochten 26 augustus 2017

  Hoe het ook is Nico, Richard was erg blij met onze groep, dezelfde stijl, paste goed bij-elkaar en een beetje gas geven, hoort er toch bij. Klopt inderdaad dat we een keer ietsje moesten inhouden vanwege een groepje voor ons. Richard heeft het super gedaan wat ons betreft.
 12. Henk VFR

  VRO Bochten 26 augustus 2017

  Hoi Joost en Vfrouge, wat een Super dag in lelystad, wow dat bochten draaien met een leuke groep en een geweldig instructeur, Richard Rijsdijk. Een topdag, we hebben weer veel bijgeleerd en misschien wel afgeleerd.
 13. Henk VFR

  VRO Bochten 26 augustus 2017

  Roel, veel plezier op het feest. Een andere locatie hebben ze voor zover ik weet nog niet gevonden. Wie weet, komt tijd komt raad.
 14. Henk VFR

  VRO Bochten 26 augustus 2017

  Ow Roel, da's balen zeg. Ik heb op dit moment ook geen ander om jou plek op te vullen. Hier is geen herkansing want dit is de allerlaatste training op Lelystad, jammer!
 15. Henk VFR

  VRO Bochten 26 augustus 2017

  De bochten training is niet perse nodig voor je naar de Alpen gaat toch?. Zo'n cursus brengt je altijd op een beter niveau, veel of weinig, je steekt er altijd wat van op. Ennn voor degene die de bike verzekert hebben via de knmv krijgen na zo'n cursus korting op de premie. Meer verzekeraars beginnen daar mee om korting te geven. Zo'n cursus is gewoon leuk en gezellig om te doen met je motor maatjes. We gaan er voor!!
 16. Henk VFR

  VRO Bochten 26 augustus 2017

  Alpen, ook weinig mis mee toch?
 17. Henk VFR

  VRO training groepsverband

  gentlemen, Hou de voetjes droog en geniet ervan. Gr. Henk
 18. Henk VFR

  VRO training groepsverband

  Nou...Arthur en Tinus die waterbak is prachtig, echt flinke bak water, het water spuit hoog op, echt hoog als je het goed doet. Ik heb dat vorig jaar meegemaakt, super belevenis. Regenbroek aan, pijpen goed dichtbinden anders spuit het water zo aan de pijpen aan in en loopt rechtstreeks in de laarzen. Je wordt hier altijd beter van, heel veel zaken, ook de waterbak, is een mentale kwestie het echt zit tussen je oren en dat leer je daar overwinnen. Ik wens jullie heel veel succes maar ook plezier de 19e, want het is ook leuk en gezellig zeker nu je met een eigen groep gaat. Geniet er van.
 19. Henk VFR

  VRO training groepsverband

  Aha, Tinus het kan nog veel vervelender, sneeuw is dan ook nog mogelijk. Denk maar: een mens lijdt meer door het lijden dat hij/zij vreest dan.........Vul zelf maar in. Ik zou zeggen, zie het met vertrouwen tegemoet en geniet van de cursus. Het is niet alleen leerzaam maar bovenal ook gezellig en leuk is mijn ervaring en dan een buitje tussendoor is toch niet zo erg? Have fun
 20. Henk VFR

  VRO training groepsverband

  Hoi, afgelopen jaar heb ik met een groep VRO expert gedaan. Super leerzame cursus in Lelystad. Niet alleen leerzaam maar ook gezellig. Lunch super goed verzorgd, etc. Gr. Henk
 21. Henk VFR

  Overhauling Viffer editie

  Gewoon rustig oriënteren en op een rijtje zetten, daar je beslissing van af laten hangen. Naar de huisarts gaan en eventueel een fotootje laten maken zou denk ik, niet onverstandig zijn. Je kunt er zelf niet inkijken of er iets beschadigd is.
 22. Henk VFR

  Overhauling Viffer editie

  Ray, ik zie het nu pas. Dat is balen.. Spoedig herstel van je body, ego en VFR. Goede feestdagen gewenst.
 23. Henk VFR

  FORUMTOCHTEN Achterhoek 2016

  FORUMTOCHTEN Ook dit jaar organiseren wij weer tochten voor alle motorforums en iedereen die motorrijden leuk vindt. Datum: 5 juni. Een ochtend en een middagtocht, ieder ongeveer 110 km lang. Zie de flyer. Je hoeft ze niet allebei te rijden. De lunch is zoals voorgaande keren weer in het clubgebouw van de ZAMC. De routes, Garmin GDB en GPX files zijn geplaatst en kunnen gedownload worden. 16-06-05 Forumtocht 1 NT.gdb 16-06-05 Forumtocht 2 NT.gdb 16-06-05 Forumtocht 1.gpx 16-06-05 Forumtocht 2.gpx
 24. Henk VFR

  FORUMTOCHTEN Achterhoek 2016

  Ja Cor, een ongelukje heb je snel te pakken, kan iedereen gebeuren. Nee het was niet die tocht, zondag tijdens de Forumtochten. De tocht die wij samen reden was voor a.s. zaterdag. Zoals het er nu bijstaat rij ik zaterdag wel mee met een VFR van MP. De schouder voelt elke dag beter, krijgt nu een beetje alle kleuren van de regenboog. Ray, goede reis gehad? Groet, Henk
 25. Henk VFR

  FORUMTOCHTEN Achterhoek 2016

  De schouder is herstellende en zo voelt het ook. De VFR is vanmiddag getaxeerd door de expert, de schade wordt betaald en de VFR word overgenomen door MP Zelhem. Daarvoor in de plek krijg ik een VFR Vtec 1/2 jaar ouder maar met een km stand die 58000 lager is. Volgende week zaterdag de 18e met de tocht in Zelhem krijg ik een VFR te leen om gewoon mee te kunnen rijden, (de mijne is dan nog niet aflever klaar) MP vindt dat ik als organisator van de tocht mee moet kunnen rijden op een VFR, super.