Ga naar inhoud

Bart Hamer

Forumlid
  • Items

    61
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Bart Hamer

  1. Ervaring met zowel een GT-Air(1) als Neotec 2. Ja, de Neotec 2 is erg praktisch, maar als je een GT-air "gewend" ben loopt je toch tegen een paar dingen op: Massa: De systeem helmen van Shoei zijn relatief erg zwaar, zeker in de grote maten. Hou daar rekening mee. Het hoeft niet voor iedereen een probleem te zijn, maar ik krijg er een vermoeide nek van na een flinke rit en de zit houding zoals op mijn VFR750F. Dit effect wordt nog eens versterkt als de helm in de open stand staat omdat het kinstuk dan een nog grotere hevel is op je nek/rugspieren. Geluid: de GT-air is een van de stilste helmen die er te koop is. Als je daar aan gewend bent kan je van kouwe kermis terug komen in vergelijk met de Neotec: met name wind geruis is bij een systeem helm veel meer aanwezig.
  2. Daar slaat dat Flat ook op in Flat-V. Ik vind dit wel acceptabel en de rest van de wereld schijnbaar ook. https://en.wikipedia.org/wiki/Flat_engine
  3. Een flat-X motor heeft 2 krukassen. het zijn eigenlijk 2 narrow bank V motoren die nagenoeg plat tegen elkaar gebouwd zijn, niet te verwarren met de H-motor zoals de Napier Sabre en de H-16 van de BRM F1. De motor die hierboven " flat engine" genoemd wordt is eigenlijk een 180 graden V motor, ook wel Flat-V genoemd.
  4. Ik heb een set geprobeerd via Thürn motorsport. Ik kon er niet aan wennen: de voetsteunen komen iets verder naar buiten waardoor ik vaak moest zoeken waar ik me voeten plaatsten.
  5. Up side down van een RC-36? lijkt me meer Yamaha gezien de remklauwen
  6. Of je neemt een schijrem slot met ingebouwd alarm: geloof me: die vergeet je er niet af te halen.
  7. Dat is geen vreemde constructie: alle elektronische brandstof systemen moeten op druk zijn alvorens de motor te kunnen starten.
  8. Bart Hamer

    Einde euro95

    De enige reden waarom methanol/ethanol/E85 populair zijn in de racerij is omdat het een hele hoge klopvastheid heeft én het heel veel warmte onttrekt bij verdamping. Deze brandstoffen worden exclusief gebruikt bij motoren met zeer hoge laad drukken: de klopvastheid voorkomt detonatie en tijdens de injectie onttrekt het veel warmte uit de gecomprimeerde lucht en werkt zo als een "liquid intercooler". Tevens heb je veel meer brandstof nodig ten opzichte van lucht in vergelijk met benzine waardoor dit effect nog eens vergroot wordt. Top fuel dragsters rijden op een mengsel van benzine en nitro methaan, niet op een alcohol versie. Alcohol dragsters daaintegen weer wel
  9. Dat inhouden/stotteren komt meestal bij injectie fietsen voor die aan strengere emissie eisen voldoen. Mijn 750F is als boter rond die toerentallen.
  10. Misschien off topic maar wel belangrijk: als je de boel weer in elkaar zet en het witte tonnetje waarover de kabels lopen terugmonteerd, let er dan op dat je deze eerst stevig aandrukt op de kraan alvorens de borgschroef met centreerring terugplaatst. Als je het tonnentje met de schroef klem komt te zitten dan lekt de kraan daarna weer.
  11. De boel schoongemaakt: dus slave cilinder gedemonteerd en alle smerigheid verwijdert. Na hermontage remvloeistof in koppeling vervangen en ontlucht
  12. Heb hetzelfde gehad. Bleek te komen door een vervuilde slave cilinder en drukstaaf: hierdoor komt de slave cilinder te langzaam terug en sluit de koppeling niet goed. Als de boel warm is gaat de slave cilinder sneller en dan is het probleem voorbij.
  13. Je bent de uitlaatklem verloren. Zo te zien heeft iemand anders de andere pijp een keer geklemd met een slangenklem. Je kan bij de automaterialen zaak een uitlaatklem kopen 45mm en deze eroverheen zetten. De originele zijn ook nog te koop
  14. Amehoela. Als een ketting strak staat sloop je de versnellingsbak lagers, de rubberen demper in het achter wiel met diens lager. liever ietsje te slap dan strak.
  15. 10w30 vs 10w40 maakt niet uit bij de koude start. het eerste getal beschrijft de viscositeit bij lage temperaturen en het getal na de W de viscositeit bij hoge temperaturen.
  16. Nee, die bewering is dus fout. De SR schakelt de spoelen kort waardoor er kortstondig geen energie opgewekt wordt (Shunt). Dit doet de SR enkele keren per seconden. Tijdens dit schakelen (Gate open vs Gate closed) ondervind de SR interne weerstand. Een MOSFET heeft bij deze schakelingen een lagere interne weerstand waardoor deze dus minder warm zou worden. In deze post stond een goede uitleg: http://www.vfroc.nl/forumVFR/index.php?showtopic=24380&hl=
  17. De voorpoten van een RC36-1 zijn in tot langer dan van een RC36-2
  18. De buitenpoten zijn aan de binnenkant alleen bewerkt waar de glijbussen en keering zittingen zitten. De rest is vrij ruw. Het is niet voor niets dat er zowel een inhoud spec is als luchtkamer spec.
  19. Ik heb dit nooit bij de VFR gehad maar wel eens met een auto. Dan krijg je idd exact de verschijnselen die je beschrijft. En met een nieuw dopje is het opgelost.
  20. Heren, Mijn thermostaat heeft het begeven, motor wordt slecht warm en eenmaal op temperatuur daalt deze snel met snelheidsverhoging. Ik zoek me rot op diverse motoronderdelen, maar kan niets vinden (althans, in de "buurt") Iemand nog een goude tip? BvD!
  21. Een van de allerbelangrijkste zaken voor een motor is gasresponse. Daarom is injectie pas veel later gemeengoed geworden op motoren. Een beetje vertraging op gasresponse bij een auto merk je haast niet, bij een motor wel.
  22. Dit verhaal is al eerder aan de orde geweest en ik heb het zelf ook ondervonden. Zoals al gemeld is het onlogisch dat de koppeling slipt in de 2e versnelling en niet in de hogere versnellingen, waar de koppeling veel meer koppelverschil voor z'n kiezen krijgt. Bij mij lag de oorzaak aan de andere kant van de motor: de slave cilinder: indien deze vervuild raakt, en met name de drukas die de koppeling opendrukt dan kan het voorkomen dat deze as bij het loslaten van de koppelingshendel blijft hangen en de koppeling niet helemaal klemmend maakt. Dus ik zou eerst de slavecilinder er is af halen en de deze schoonmaken en kijken of er geen braampjes/vuil op de druk as zitten.
  23. Ik vul nieuwe oliefilters altijd af voor montage. Je moet maar is voor de gein proberen hoeveel olie je erin kan gooien voordat het filter materiaal verzadigd is. Je kan beweren dat het niet nodig is, maar na een olie wissel met filter duurt het vrij lang voordat het systeem op druk staat en alle olie weer terecht komt waar het terecht dient te komen. Alle kleine beetjes koude slijtage kun je zo voorkomen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...