Ga naar inhoud

VFRide

Forumlid
  • Items

    138
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over VFRide

  • Verjaardag 09-03-1976

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Locatie
    Waddinxveen

Uitgebreidere profielinformatie

  • Type VFR
    Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is
    Rood

VFRide's prestaties

Gevorderde rijder

Gevorderde rijder (4/10)

16

Reputatie

  1. Nieuwe helm...hopelijk bevalt hij beter dan de neotec, waar ik echt geen vriendjes mee kan worden...
  2. Ik heb nu een jaar de Q3 in gebruik Geluidskwaliteit is goed. Alle Bluetooth functies werken goed. Intercom werkt goed met andere cardo producten. Intercom werkt met sena Echter wat bedenkingen bij het multipairen. Als ik en met telefoon en met navigatie verbonden ben en dan ook nog de intercom functie (tussen cardo onderling) in gebruik heb, kan de Q3 dit niet altijd aan. Soms ben ik dan niet bereikbaar of kan ik niemand bereiken, als ik dan 1 van de 2 Bluetooth gebruikers uitschakel gaat het wel, dus of zonder telefoon of zonder navi. Als ik met een sena verbonden ben, moet ik mijn telefoon loskoppelen, anders kan ik geen intercom gesprek starten, enkel ontvangen en beëindigen. Indien verder geen andere Bluetooth gebruikers lukt dit dus wel. Klacht is wel dat ik zacht te verstaan ben icm sena, met cardo onderling nooit klachten daarover gehad. Vreemd vind ik ook dat cardo van de 1 Knoops bediening (bij voorgaande Q2) voor het spraakgestuurd bellen is afgestapt (indien met mobiel gekoppeld). Nu moet je intercom toets en telefoon toets tegelijkertijd kort indrukken, hetgeen met handschoenen bijna nooit lukt. Op deze wijze start je ook intercom met gekoppelde sena op, zelfde probleem. Ik zou niet meer zonder willen en de Q3 is in orde, maar er is ruimte voor verbetering.
  3. Die van mij heeft het ook, is uit 2005, maar is voorgaande winter gekomen. Misschien een mooi klusje komende winter
  4. Ik reed achter 748cc, maar ben volgens mij langer achter de auto's blijven hangen. Hoop dat ik geluk heb, tot nu toe nog niets ontvangen...
  5. Volgens mij is daar al redelijk wat over geschreven, ik denk dat als je de zoekfunctie gebruikt je al een heel stuk wijzer bent.
  6. Ok, die max 70 (AC) volt over de polen van de stator stekker is goed, wel alle 3 de aders onderling een keer gemeten op wisselspanning? Dan lijkt de stator in orde. Maar, de 12,5 volt DC uit de regelaar is te laag, dit moet inderdaad hoger zijn. Meestal tussen de 14,2 en de 14,7 volt (DC). Gezien de meting van 12,5 volt is de regelaar de boosdoener.
  7. Ik denk dat je de stator het best weer monteert en nog een keer met de juiste instellingen van de multimeter meet. Meet ook een keer de spanning op de accupolen in de DC stand en het is een goed gebruik om de te beginnen met een hogere instelling qua spanning dan je kan verwachten.
  8. Ik zie dat je op de juiste plaats hebt gemeten, maar de multimeter op de verkeerde stand hebt gehad Het is een wisselspanning tussen 2 van de 3 aders, je moet daar ca. 50-70 volt AC meten!
  9. Hoi Tukje, Ik heb helaas al wat meer ervaring met dit fenomeen. De dynamo bestaat uit de stator en een spanningsregelaar. De stator staat op jouw foto, de spanningsregelaar zit bij jouw model rechts onder je zadel achter het kuipwerk (kontje). De stator op de foto ziet er niet verbrand uit (maar meten is weten). Op de 750 modellen is de spanningsregelaar ook het zwakke punt en niet de stator zoals bij de de VTEC modellen. Hoe heb je gemeten? Heb je de stekker van de stator los gehaald en daar de wisselspanning gemeten? Of heb je enkel de accupolen gemeten? Indien het laatste kan het nog steeds de spanningsregelaar zijn. Overigens van de olie is normaal en ik zie dat je op de zijstandaard staat dus is het meer aan olie verklaarbaar.
  10. Het was zeker gezellig! iedereen bedankt, uiteraard speciale dank voor de gastvrijheid en kook kunsten van Rikus, Joke en Theo!
  11. Hallo Rikus, ik wil ook graag komen. Kan je mij nog toevoegen aan de lijst Dank
  12. Jee...nou gelukkig dat je lichamelijk in orde bent! Een moment van onoplettendheid en het is zo gebeurd, kan iedereen overkomen. Succes met herstel en de afwikkeling.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...