Ga naar inhoud

Viffer

Forumlid
  • Items

    2864
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    22

Alles dat geplaatst werd door Viffer

  1. Ik heb de Metzeler Roadtec 01 SE er nu onder zitten. Fijne en soepele band die nu na 4500 km nog steeds hetzelfde rijdt al toen hij nieuw was. Dat heb ik met een Metzeler band niet eerder ervaren. Ik zit nu op een slijtage van 2/3 gerekend vanaf nieuw. Meestal waren mijn eerdere Metzelers dan al aan vervanging toe. Michelin banden vind ik echt helemaal niks. Mijn mening.
  2. Hier staat ook nog wat om te lezen. https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://www.vfroc.nl/forumVFR/topic/21232-de-viffert-van-viffer/&share_tid=21232&share_fid=58226&share_type=t&link_source=app
  3. Bij sportief rijden gaan progressieve een stuiterend rijgedrag geven op de voorvork bij wat slechter wegdek.Duo en bagage geen probleem. Rijhoogte goed zetten en klaar.
  4. Beide producten zijn gewoon goed. Ik heb bij HK gekocht. Ik wilde geen progressieve veren meer. Bij HK hebben ze me het hemd van het lijf gevraagd hoe ik wilde rijden met welke belading en met of zonder passagier. Daar is de vering uiteindelijk op gemaakt en ingesteld. De remote rijhoogte verstelling is nu nog de enige instelling die nog wel eens verzet wordt. De motor rijdt er alleen maar beter door. [emoji41] De voorvork krijgt bij Wilbers een aantal extra klikken voor de rebound instelling. Dat is prettig. Belangrijk verschil tussen lineaire en progressieve veren is dat bij sportief gebruik je beter een lineaire veer kan rijden en voor bij een rustiger rijgedrag het comfort van een progressieve veer wat beter is.
  5. Zat meer in de richting te denken van een Yamaha MT09 tracer. In GT uitvoering.
  6. Ik ook nog altijd. Denk wel eens na over een 50 kg lichter motor maar kan niet kiezen.
  7. Waarom een topkoffer? Ten eerste staat het voor geen meter en ten tweede is de invloed van dat ding op de rijeigenschappen zeer nadelig. Ik zou voor alleen zijkoffers gaan.
  8. Als ik mijn contact aanzet gaat licht ook al aan. Geen probleem hoor. Zodra de motor loopt 14.3 Volt.
  9. Ik heb een DynaJet aangesloten op de PowerCommander. Nee, terugschakelen met dat ding is niet mogelijk.
  10. Daar gaat het dus echt mis denk ik, dat men de openbare weg voor een circuit aanziet. Met dank aan de circuit trainingen.
  11. Dit plaatje geeft weer: De waarden voor de Flash. Tot 10500 omw/min. Met PC. De waarden na de Flash. Tot 11500 omw/min. Zonder PC. De waarden na de Flash. Tot 11500 omw/min. Met PC.
  12. Voor de Flash had ik mijn lijstje met wensen naar Don gestuurd. De huidige mapping van de PowerCommander o.a. moest in de ECU gebracht worden. Dat was voor een Dam uitlaat zonder Db killer. Ook heb ik een ontstekingsmodule van PowerCommander geplaatst. Toen de ECU terug was heb ik de ECU met Flash ingebouwd en de PC Branstof en Onsteking module op een 0 map gezet. De motor deed het echt goed. Toch ben ik daarna naar Goes gegaan. Naar Ruud Fredriks van Tovami. Die heeft het af gemaakt met een slordige 11 pk er bij en nog wat extra koppel. Dat op zich zegt niet zo heel veel want echt gebruiken doe je dat toch niet. Maar het blok blijft gaan zonder enige hapering en is gemeen snel in het optrekken. Ikzelf en mijn VFR zijn niet de kleinste in gewicht maar het stel kan een KTM Superduke 1290 makkelijk bijhouden en voorbij gaan. Op het wat korte bochten werk is dat helaas wat minder goed. Maar goed, je kan niet alles hebben. Wat blijft is de speling in de transmissie daar kan Don niks aan doen. Al kan je er nu wel veel makkelijker mee omgaan. Je moet die man gewoon een keer bellen. Dan heb je binnen een kwartier antwoord op al je vragen.
  13. En dan heb je echt een perfecte brommer.Met een dergelijke setting rijdt ik nu 3 jaar probleemloos rond. Veel plezier al vast.
  14. Een echte brommer dus [emoji6][emoji6]
  15. Dat stukje binnenband lijkt leuk. Maar bij een beetje belasting komt er zo veel kracht vrij dat de ruimte heel wat groter wordt dan die dikte van dat stukje binnenband. Blijft het niet op zijn plaats zitten, en die kan is groot dan is de remedie erger dan de kwaal. Die stukjes stroppen op tot dotten en zorgen dan voor echte schade aan de oude transmissie demper. Niks doen is dan veiliger en ja minder comfortabel.
  16. Ben het absoluut niet met je eens Frank. Mijn mening. Gepruts!
  17. Een slappe ketting zorgt ook voor schokkerig rijgedrag. Stukjes binnenband er tussen??? Wat een gepruts is dat zeg. Niet naar luisteren hoor.
  18. Van links naar rechts. Toekomst? Verleden en heden.
  19. Goed gewerkt. Veel veilige kilometers nu.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...