Jump to content

Hans

Lid VFROC
 • Posts

  203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Hans last won the day on March 23 2020

Hans had the most liked content!

About Hans

Sociale Media

 • Website URL
  http://

Profiel Informatie

 • Locatie
  Ergens op 1 van de Zuidhollandse eilanden

Uitgebreidere profielinformatie

 • Type VFR
  Ik heb 'n VFR750R RC30
 • De mijne is
  Rood/Wit/Blauw

Recent Profile Visitors

1,402 profile views

Hans's Achievements

Gevorderde rijder

Gevorderde rijder (4/10)

 • Dedicated
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

67

Reputation

 1. Het ziet er TOP uit en tot nu toe heb ik nog geen rare dingen ontdekt. Prima job mannen! Ik moest alleen wel ff heel erg diep nadenken over het e-mailadres dat ik moest gebruiken (heb er diverse) maar gelukkig heb ik een goeie password manager Hans.
 2. Gezien het forse aantal patenten zou het zomaar kunnen. Artikel Hans.
 3. Hans

  inlog scherm

  Is er iets veranderd in de manier van inloggen? Wat ik ook probeer: postcode, e-mailadres, forumnaam ik kom er niet in ook niet via de “mijn-account” link.
 4. Een half jaar na NT 2022.10 is voor de ouwetjes zoals de 660 nu NT 2023.10 uitgekomen. Op de 660 en de laptop geïnstalleerd en tot nu toe nog geen rare dingen. Fingers crossed….. Hans
 5. Gents, Ik heb net voor mijn Triumph op de Univé website een premieberekening gedaan en ik ben me rot geschrokken All-risc, 80% no-claim en zoveel mogelijk vergelijkbare zaken zoals eigen risico en kleding PLUS de ‘Honda Vfr owners club’ korting. Univé kwam met €38,69 per maand en €447,86 als ik per jaar betaal. Waarom ik me rot ben geschrokken? Nou, op dit moment is de Triumph verzekerd via Motor.nl en daar betaal ik per jaar €299,67 scheelt maar liefst €148,19 …… Ben dus erg benieuwd of iemand van jullie voor zijn VFR een vergelijking heeft gemaakt tussen Univé en Motor.nl. Zoniet, wellicht de moeite waard? Hans.
 6. Hier heeft iemand zijn stinkende best gedaan om zijn fiets op een RC30 te laten lijken.. Helaas. Te veel verschillen, maar wel een leuke (en flink dure?) poging…. Wat als eerste opvalt zijn de voorvork (geen snelsluiting) plus remklauw, de spiegels, het frame (zitten 2 gaten in die er niet horen) en de achterbrug (geen reactiestang) plus de remklauw zit boven de achterbrug ipv eronder.
 7. Voor wie toch graag heel Europa op de SD wil is er, weet ik nu, een mogelijkheid. Zie Heel Europa op de 660 Voorwaarde is wel dat op de SD niet de “OnRoute Motorkaart” staat want dan gaat het niet lukken. Over het “waarom niet”? Heb ik contact gehad met JaVaWa en die legt het alsvolgt uit: ” Nee, dat gaat helaas niet lukken. Op de SD-kaart worden maar twee bestanden ondersteund: gmapsupp.img en gmapsup1.img, meer kan niet. Een van de delen intern zetten is ook geen optie, het geheugen van de 660 is daarvoor te klein. Overigens kun je in 4 GB (op de SD) toch een flink stuk van Europa kwijt. Je kunt ook nog een deel op het toestel zelf zetten, maar let daarbij op dat je delen niet dubbel hebt (JDM meldt dat vanzelf). Daarnaast kun je altijd een extra SD voorzien van de hele EU-kaart, voor de (waarschijnlijk zeer) zeldzame gevallen dat je die nodig hebt. “ Weten we dat ook weer. Hans
 8. Eindelijk weer een nieuwe versie voor de ouwetjes zoals de 660 maar ik wacht even met installeren. Waarom? Wat me opvalt, is dat er bij de omschrijving “Noordwest-Europa, deelregio“ staat. Hoezo deelregio? Ah! Te installeren bestandsgrootte is 3,84GB terwijl de bestaande NT 2021.20 (op schijf) 5,14GB groot is EN de 2022.20 NTU City Navigator Europe versie is 7,02GB groot….. Dit riekt naar “Je krijgt wel een nieuwe map maar NIET de HELE”. Wat zit hier nu weer achter? Ik wacht dus wel ff tot hier duidelijkheid over is. (Er is trouwens ook een nieuwe “Time Zone Map”).
 9. Hier en hier en ook hier een heleboel info in het Nederlands
 10. Interessant, heeeel interessant Ben alleen wel HEEL benieuwd welke 150 onderdelen dat dan wel zijn.
 11. Dan zit het duidelijk in de kombinatie Express en het toesteltype want ik draai met v 7.4.2.0 en met de Zumo 660 krijg ik gewoon de mogelijkheid om de kaart (opnieuw) op de laptop te installeren. Ook voor de dezl 560 (die ik voor iemand anders zo af en toe bijwerk) krijg ik de 3 opties. (alleen toestel, computer en toestel, alleen computer)
 12. Als je naar een oudere versie terug wilt, dan moet je eens kijken in C:\ProgramData\Garmin\CoreService\Downloads\Application Bij mij staan daar een flink aantal oude Garminexpressinstaller.exe's en dat is op jouw PC waarschijnlijk ook zo. En je weet maar nooit: wie weet werken die nog steeds. @knalselder Bedankt voor je Downloads-folder bericht Ik heb er opeens een heleboel vrije ruimte bij. Hans
 13. Het probleem zit hem niet in de grootte van de SD maar in het feit dat de met fat32 geformatteerde kaartjes een bestandsgrootte van max 4GB aan kunnen. De truc is dus om met behulp van Mapinstall een bestand te creëren dat net onder die 4GB blijft. Op zich klinkt dat moeilijker dan het werkelijk is want Mapinstall geeft aan of je bij het selekteren van de kaartonderdelen al aan die 4GB zit of niet. Het volgende draadje heeft mij erg geholpen: https://forum.gps.nl/viewtopic.php?p=454971#p454971 Na het nodige “geklooi” èn geduld heb ik nu op een 16GB kaart twee kaartbestanden staan. De Onroute Motorkaart die er al op stond (maar waarvan ik de naam heb veranderd) èn de NT 2020.20 van bijna heel Europa. Geduld heb je wel nodig, want als je eenmaal alle kaartonderdelen die je hebben wilt hebt gekozen, dan is Mapinstall daarna een aardig poosje bezig met rekenen, samenstellen en overzetten van het bestand. Nog een paar opmerkingen: . Maak eerste een complete kopie van je toestel en/of SD. . JaVaWa devicemanager is een must! Het scheelt een hoop “gepiel” en je voorkomt problemen. . Het is echt aan te bevelen (staat ook in het draadje) om je SD kaart in een kaartlezer te doen. . Heb je (zoals ik) meer dan 1 kaart let dan goed op de naamgeving van de kaarten want voor je het weet overschrijft Mapinstall de kaart die er al staat..... . Heb je geen SD kaart dan is het nog steeds handig om deze procedure te volgen want dan kan je intern een veel grotere kaart kwijt dan die waar je bij de upgrade voor hebt gekozen. Suc6, Hans.
 14. Bij mij is 2021.20 nu ook binnen. 7,47 Gb groot Op de laptop geen probleem, maar met een 8 Gb SD Kaartje gaat heel Euro niet meer op de 660 passen..... Dat wordt dus òf klooien met Mapinstall òf eerst naar Moordrecht om het 8 Gb kaartje (met daarop de Onroute motor kaarten) om te wisselen voor een 16 of een 32 Gb variant. Grrrr
×
×
 • Create New...