Jump to content

sonnemansroel

Forumlid
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

sonnemansroel last won the day on February 3 2014

sonnemansroel had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutral
About sonnemansroel
 
 
 • Rank
  Gevorderde rijder
 • Birthday 01/11/1987
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Roermond
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n 98-01 VFR800
 • De mijne is
  Rood
 
Recent Profile Visitors
 
 
344 profile views
 
 1. sonnemansroel

  knipperlicht gaten in de kuip dichtmaken

  Heeft iemand ook foto's hoe dit er uit ziet? Ik wil het zelf mogelijk ook doen, maar ben benieuwd hoe het uit ziet.
 2. sonnemansroel

  gesmolten kabel alternator?

  Ja, stator en alternator betekent in dit geval het zelfde Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
 3. sonnemansroel

  gesmolten kabel alternator?

  Ja, dat is inderdaad de kabel naar je alternator. Als ie er zo aan toe is, is het een kwestie van tijd voordat ie verder stuk is en je naast de weg staat met een lege accu [emoji6]. Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
 4. sonnemansroel

  Bulten op banden

  Bedankt voor de reacties. Ik denk dat het ook cuppen is. Ik rij vrijwel dagelijks 100 km snelweg, vooral rechtdoor. De achterband is ook flink "gecupt". Qua profiel zag het er goed uit, dus ik dacht dat de voorband nog niet aan vervanging toe was, maar daar heb ik me dus in vergist. Het is trouwens een dunlop roadsmart 3.
 5. sonnemansroel

  Bulten op banden

  Ik heb wat onbalans in mijn voorband. Na inspectie lijkt het erop dat er bulten op mijn banden zitten. Heeft iemand een idee hoe dit zou kunnen komen? https://imgshare.io/image/MGAmq
 6. sonnemansroel

  Nieuwe SR, stekkers verbrand???

  Dan wordt het langzaam tijd, denk ik 😉
 7. sonnemansroel

  Nieuwe SR, stekkers verbrand???

  Onverbrande benzine zou wellicht kunnen ja. De bougies zijn al heel lang (meer dan 50000 km) niet vervangen, dus dat lijkt me sowieso wel een goeie.
 8. sonnemansroel

  Nieuwe SR, stekkers verbrand???

  Ik heb net even de zekeringen nagekeken, die waren allemaal in orde. Er kon dus simpelweg, buiten de ontsteking, niets aan de hand zijn. Nog maar eens proberen dan. De VFR kwam gelukkig weer tot leven! Wel wat moeizaam in het begin, maar daarna liep hij weer rustig. Ik zag wel dat er aardig wat rook uit de uitlaat kwam, dat is iets om in de gaten te houden. Met welke KM-stand is het verstandig om de klepspeling te (laten) controleren en afstellen?
 9. sonnemansroel

  Nieuwe SR, stekkers verbrand???

  Toch niet opgelost. Afgelopen zaterdag ging het weer mis. De draden waren roodgloeiend, gelukkig was ik er snel bij voordat het echt mis ging. Voltmetertje gaf 10,8 volt aan. Gisteren de oude spanningsregelaar eraf gehaald en doorgemeten. Het lijkt erop dat die niet stuk is, maar voor de zekerheid toch vervangen voor een mosfet van Carmo electronics. Nu de kabels gesoldeerd in plaats van verbonden met kabelhulzen. Alles lijkt netjes aangesloten, maar de motor slaat niet meer aan bij starten. Ik ruik wel benzine en de startmotor gaat rond, dus dat gaat prima. Iemand een vermoeden waar het mee te maken kan hebben?
 10. sonnemansroel

  Nieuwe SR, stekkers verbrand???

  Ja, het is opgelost. Ik heb geen problemen meer ervaren.
 11. sonnemansroel

  Afslaan tijdens opwarmfase

  Gebruikt hij de choke? Die van mij slaat ook af als ik die niet gebruik, de eerste paar minuten. Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
 12. sonnemansroel

  Nieuwe SR, stekkers verbrand???

  Stekker van de stator was nieuw, de SR uiteraard ook. Het is nu permanent, dus ik ga er vanuit dat het goed gaat.
 13. sonnemansroel

  Nieuwe SR, stekkers verbrand???

  Ik dacht dat ik van de problemen af was, maar niet is minder waar. Bij de nieuwe SR begonnen de stekkers wederom te smelten. De SR is weer retour gestuurd en ik heb er een bij David Silver besteld. Eerst de dynamo gemeten, die gaf nette waardes. Ook alle draden gecontroleerd en die zijn ook in orde. De nieuwe SR zit rechtstreeks aangesloten, zonder stekker er tussenin. Laten we hopen dat dit voorlopig wel goed blijft.
 14. sonnemansroel

  Nieuwe SR, stekkers verbrand???

  Een kleine update. De leverancier heeft een nieuwe SR toegestuurd. Het leek inderdaad op een slecht contact. De nieuwe SR is aangesloten met een nieuwe stekker en dat werkt weer prima. Allemaal bedankt voor jullie reacties en hulp!