Ga naar inhoud

Fleng

Forumlid
  • Items

    165
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Fleng

  1. De VFR-X’n heb ik beide gehad, en daarvoor en daarna veel CBF’s. De CB1100X lijkt mij meer een nieuwe CBF, de looks zijn en meer naar, even als gewicht en inhoud. Alleen de 4-in-lijn wordt een parallel twin. Zeker geen vervanger voor een V4, groot of klein. En ook geen All-Road of cross over uitstraling. Dus ook geen VFR-X vervanger. Ook al heeft hij een X (voorlopig) in zijn naam.
  2. Dat is precies wat er aan de hand is. Origineel Schuberth vizier sluit niet goed af, en na een jaar aanmodderen is men alsnog overgestapt op een echt Pinlock vizier.Heb twee weken geleden een C4 gekocht, en de beste verkoper raadde mij aan om zodra er vocht onder het vizier komt direct terug te komen om dit te laten verwisselen voor een Pinlock. Heb toen gezegt dat ik voor de hoge aanschafprijs direct een goed Pinlock vizier wilde, en dat vond hij eigenlijk ook wel een goed idee.
  3. Je kan ook bij palmerproducts.co.uk kijken. Die hebben ook verstel mechanismes te koop die hetzelfde doen als die van Madstad.
  4. Enige dat mij beviel (1.86 m) was een losse MRA XCreen opzet ruit/spoiler. Deze is in hoogte en hoek te verstellen, waardoor je met wat proberen de voor jouw beste positie kan vinden. T.o.v. een Pan ruit zit je nooit uit de wind. Op een CT is er altijd wind en de truc is om de turbulente stroming zo veel mogelijk buiten je helm te houden. Helemaal lukt dit nooit (bij mij dan hè). Wil je het Pan gevoel terug, dan moet je de GIVI Airflow overwegen. Dat is een grote (dubbele, verstelbare) ruit die je helemaal uit de wind zet. Geeft wel een scooter aanzien, niet echt des CT's.
  5. Zijn beide modellen wel Euro4? Zou het verdwijnen wel verklaren. Overigens is de site van Honda weinig betrouwbaar. De CBF1000F staat daar ook nog steeds op, maar kan niet meer worden besteld.
  6. Ik had de Palmer Adjuster gemonteerd op mijn CrossRunner. Beviel goed, vooral omdat je ook de hoek van het scherm kan aanpassen (naast de hoogte verstelling). Iets meer achterover, dan "hapt" het scherm iets meer lucht achter het scherm, waarmee er minder turbulentie optreedt. Alleen vielen de onderste bevestigingsboutjes er na 2 km vanaf, nooit meer terug gevonden.... Palmer bood aan nieuwe bevestiging op te sturen, maar ik had er zelf al nieuwe ingeschroefd. Maar verder een goed ding, beetje prijzig. Dat dan weer wel.
  7. Kan best dat echte banden specialisten dit anders aanvoelen. Daar hebben we jou dan ook voor op dit forum.Dit is ook slechts mijn persoonlijke mening. Ik gaf al aan geen specialist te zijn, maar heb door deze ervaring minder vertrouwen in deze band. Volgende zal een ander merk zijn.
  8. Weet ik niet, kan het ook niet meer nagaan. Bandjes waren niet goed, dus de motor verkocht... (Ahum, vanmorgen ingeruild voor een CBF) Dit is gewoon zoals ik het voelde,ben geen specialist maar dit viel mij echt op. Of de oorzaak in de banden of de motor zit kan ik niet achterhalen. Maar in vergelijking met de MPR4 viel dit mij op. En het enige dat was gewijzigd waren de banden.
  9. Even mijn ervaringen met de DRS III op mijn VFR800X. Bij 24000 km beurt deze eronder laten leggen, want ik las hier goede berichten en wilde wel eens iets anders dan de MPR4 proberen. Zoals velen hier beamen, een fijne band die het goed doet op droog en nat. Maar ik kan er in de loop der tijd wel wat kanttekeningen bij plaatsen. De band was gevoelig voor de druk. Normaal merk ik het nooit als deze wat lager is, maar de Dunlop wordt wat beweeglijker als hij 0,2 bar of meer onder de normale druk zit. Op tijd controleren doen we allemaal, dus dit kan geen probleem zijn . Verder merkte ik dat er op warme dagen (>25 graden) ook wat meer beweging in de band komt. Misschien is dit op te lossen door de druk dan iets te verhogen, dat experiment ben ik nooit aan gegaan. Vond het niet zo erg dat ik er iets aan ging doen. Maar merken deed ik het wel in het weggedrag. En juist op koude dagen (<10 graden) en zeker met extra waterkoeling (regen) warmt de band helemaal niet meer op. Daar hebben alle banden last van, maar de Dunlop blijft dan ook van hard rubber. Dat fantastische weggedrag is dan ineens ver te zoeken. Kortom, ben je een mooi weer rijder, dan heb je hier een goede band aan. Maar voor de doorrijder vind ik hem minder ideaal vanwege de koud weer eigenschappen. En na 11000 km zat er voor en achter nog 2,5 mm profiel op. Dat is een prima levensduur, maar er wordt hier en daar gewag gemaakt van veel langer voor met name de voorband. Die zag ik niet.
  10. Fleng

    Bye bye VFR

    Het is een zilveren geworden. Gelukkig, want na 3 zwarte mocht dat ook wel weer eens veranderen. Niet dat ik hem voor de kleur zou laten staan. Hoewel, een rode..... dat was moeilijker geweest. Blijft een persoonlijk dingetje natuurelijk.
  11. Fleng

    Bye bye VFR

    Vrienden, Ik ga de VFR club verlaten. Na 8 jaar CBF gereden te hebben wilde ik 4 jaar geleden wel eens wat anders. Allroad zei men, en het werd een VFR1200X CrossTourer. Uiteindelijk bleek hij mij wat zwaar en hoog met rangeren, en de spaakwielen hadden te vaak last van vibratie. En Off-road kwam ik helemaal niet. Maar Honda maakte in 2015 een nieuwe VFR800X CrossRunner die aan mijn eisen tegemoet kwam. En wat een mooi motor! Alleen de 800 VTEC moest ik aan wennen. Beetje Dr. Jeckel and Mr. Hide machine. Laat ik nou 99% in de Dr. Jeckel modus rijden.... En daar is hij niet de beste. Wel een heel mooi geluid, zeker in de VTEC modus. Vorig weekend was ik bij de dealer en had het hier zo over. Een nieuwe CBF wordt niet meer geleverd want voldoet niet aan Euro4. Maar laat de vrijdag daarvoor nou net iemand zijn CBF1000F in de winterstalling hebben gezet met de mededeling dat hij niet weet of hij er mee door zal rijden. Ik heb er een proefrit op gemaakt en het was weer als vanouds thuiskomen. Vooral de soepele motor met veel koppel onderin is voor mij de ware. Een CBF is geen koppendraaier, veel te gewoon. Hij mag er best leuk uitzien, maar ik heb geen motor om naar te kijken (of te laten zien), maar om te rijden. Dus de eigenaar overgehaald zijn motor te verkopen en vanaf volgende week wordt ik de gelukkig eigenaar van deze machine. Ik wens iedereen veel plezier met zijn VFR toe en bedank voor alle wijsheden die ik hier heb mogen lezen. Af en toe zal ik hier nog wel nieuwsgierig blijven rondsnuffelen. Maar rijden doe ik op een andere Honda . Fleng
  12. Er is nieuwe firmware voor de TomTom: 16.102 . Die moet een aantal problemen als niet starten en geen route berekenen oplossen.
  13. &@!!!!! Dit lees ik dus te laat. Gisteren trots mijn nieuwe 410 aan de update gehangen (dat is het eerste wat je met een nieuwe moet doen.... ).
  14. Motoport Uithoorn is een betere dealer.
  15. En hoe voorzichtig rijdt jij dan de eerste km's? Daar zijn de menigen hier nogal over verdeeld. Ik denk dat mijn reparatie gewoon niet goed is uitgevoerd omdat er geen extra lijm is gebruikt.
  16. Inkoppertje, die man is weggepromoveerd omdat zijn reparaties langs de weg te gevaarlijk werden? Maar even serieus. Uit ervaring kan ik melden dat als de reparatie niet goed is gelukt je snel weer het gevoel krijgt met een lekke band te rijden. Die loopt LANGZAAM leeg, dus dat moet te redden zijn. Ik reed ca 80 km/u op een lange rechte weg (Oostvaardersdijk in Flevoland), dat vind ik dus weer rustig rijden. En met deze warme winter worden de banden dan toch echt wel warm genoeg dacht ik. En bij de reparatie is wel vertelt dat dit een thuiskomertje was, geen definitieve reparatie. Dus dat klopt wel.
  17. De band is vervangen, dat wist ik al toen ik hem ging mishandelen om ermee naar huis te rijden. De vraag ging om het aanbrengen van de plug. Moet je nu wachten of juist meteen de snelweg pakken zoals Ray zegt. Ik begrijp dat de veter moet vulcaniseren en daar is warmte voor nodig (en tijd). Maar ik zou niet meteen 100km+ gaan rijden met een net gerepareerde band. Ik ben een techneut, dus ik probeer altijd iets en als het dan niet lukt, ga ik de handleiding eens lezen In de handleiding staat dat je eerst een hoeveelheid lijm op de veter moet smeren voordat je hem installeert. Heeft de WW man niet gedaan... Verder staat er (vertaald): Het is geen permanente reparatie, rij rustig naar een banden reparatie centrum.
  18. Op de terugreis van mijn werk had ik helaas een lekke achterband. Er zat een lange schoef in. De wegenwacht heeft hem gerepareerd door er een "plug" in te zetten, een soort dubbel gevouwen veter die er met een priem ingeduwd wordt. Ik mocht er direct mee gaan rijden, "maar wel voorzichtig". Dus rustig richting huis gereden. Helaas 3 km voor thuiskomst was de band weer leeg. Band lag van de velgrand, nieuwe WW man kon er geen lucht meer in krijgen. Enige optie was om langzaam op de platte band het laatste stuk naar huis te rijden. Na verwisseling van de band bleek de plug er niet meer in te zitten! Hoe kan dat? Mijn garage monteur vertelde dat zo'n plug wel eerst even moet plakken oid, dus dat je even een minuut of 10 wacht voordat je verder gaat. Klopt dat? Ik heb nu zelf zo'n reparatiesetje gekocht (kalf en put gevalletje...) maar wil niet voor de zelfde verrassing komen te staan.
  19. Mijn vorige motor (CrossTourer) had ook een cardan, mijn huidige CrossRunner niet. En als je eenmaal een cardan gewend bent is de ketting wel een stap terug. Om het onderhoud tegemoed te komen heb ik (met veel trial and error) een scottoiler automatisch smeersysteem gemonteerd. Daarmee het grootste voordeel van de cardan wel ondervangen. Verder de vering, ik heb er niet zo'n moeite mee, maar rijdt ook niet op het scherpst van de snede. Maar dit is met een ander veersysteem ook goed te verbeteren. Kost wel wat €€€. Ik rijdt met veel plezier op de CR. Een African Twin is wel veel meer off-road georienteerd. De CR is echt een straatmotor. Met off-road looks, dat dan wel.
  20. OK, ga daar eens aan draaien (bij warme motor), want ik vind hem stationair iets te snel draaien, ca 1500 tpm.
  21. Fleng

    Wat is dit?

    Aan de linkerzijde van het motorblok (VFR800X) kwam ik dit knopje tegen. Je kan er denk ik draaien, maar waar is dat voor? (ik ben niet zo'n poetser )
  22. Misschien nog makkelijker: de remlichtschakelaar bij het rechter handvat. Ik neem aan dat de Zumo ergens op het stuur komt, dus zit je meteen dichtbij. Zo heb ik het tenminste op mijn motoren (laten) aanleggen. Laatste twee waren VFR X modellen, denk niet dat dat erg veel uit maakt.
  23. Mannen, bedankt voor de suggesties. Ga hier even induiken, maar zeker het overwegen waard. Moet ik wel het hele apparaat opnieuw inbouwen, heb het er al afgesloopt. Toch weer een projectje :-) Eigenlijk onbegrijpelijk dat Scottoiler zoiets simpels dan niet verkoopt. Alleen de dure dual injector, die niet geschikt is voor de VTEC.
  24. Ik ben geloof ik de enige met een 2015 CrossRunner, dus tijd voor een update. De Scottoiler E-system die ik erop had gezet heb ik er helaas weer af moeten halen. Ik vind dat een ketting aan beide zijden gesmeerd moet worden. Scottoiler levert standaard een enkel smeernippel mee die je op het kettingwiel laat lopen. Maar zo smeer je echt maar één kant, de andere kant rot dan vanzelf door. De oplossing is de "dual-injector" die twee smeernippels heeft en dus voldoet aan mijn wensen. Helaas is dat ding niet op een juiste manier te positioneren. Eerst onder de afdekkap aan de achterzijde gemonteerd, maar daar sloeg de ketting tegenaan. Daarna enigsinds vertikaal tussen de swingarm en het kettingwiel in, paste perfect, maar bij stilstand loopt de olie dan uit de dual injector, dus dat werkte ook niet. Uiteindelijk met een speciaal bracket op een goede plek gekregen, maar op één of andere manier breken de smeernippels af. Blijkbaar slaan ze toch ergens tegen de ketting of tandwiel. Drie dual injectors verder stop ik er maar mee en ga weer over op het goede handsmeerwerk. Overigens stelt Scottoiler zelf dat de dual injector niet geschikt is voor de VTEC (waarom juist alleen deze?). En ik ben erg eigenwijs, dat dan weer wel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...