Ga naar inhoud

Twistedthrottle

Forumlid
  • Items

    68
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Twistedthrottle

  1. Onrechtmatige daad en aansprakelijkheid Een “onrechtmatige daad” is een toerekenbare onrechtmatige gedraging van een persoon, een onderneming of de overheid, waardoor schade is veroorzaakt. De veroorzaker van de schade moet deze vergoeden, zo bepaalt wet- en regelgeving over de onrechtmatige daad. Onrechtmatige daad en wetgeving Artikel 6:162 BW regelt de onrechtmatige daad. Artikel 6:162 BW luidt: Hij die tegen een ander een onrechtmatige daad pleegt, welke hem kan worden toegerekend, is verplicht de schade die de ander dientengevolge lijdt, te vergoeden. Als onrechtmatige daad wordt aangemerkt een inbreuk op een recht en een doen of nalaten in strijd met een wettelijke plicht of met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt, een en ander behoudens de aanwezigheid van een rechtvaardigingsgrond. Een onrechtmatige daad kan aan de dader worden toegerekend, indien zij te wijten is aan zijn schuld of aan een oorzaak welke krachtens de wet of de in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt. Op grond van dit wetsartikel dient voor aansprakelijkheid aan een vijftal eisen te zijn voldaan. Onrechtmatige gedraging Toerekenbaarheid van de daad aan de dader Schade Causaal verband tussen dader en schade Relativiteit Dus met een contractje sta je iets steviger in een eventuele verhaalprocedure. Ter opstelling van een contract / overeenkomst mag je wel degelijk naar iemand identiteitsbewijs vragen, evenals diens rijbewijs voor je een motorvoertuig meegeeft. Voor wat betreft de kopie van diens ID, dat kom je overeen met de persoon die de rit wil maken (zet het eventueel in je contract) en geef de kopie met hem mee als de rit gemaakt is en de motor in zijn geheel, en met de juiste kant boven, weer is ingeleverd.
  2. Dat contractje lijkt me idd wel slim, heb je iig iets vastgelegd. Vraag hem even om zijn motorrijbewijs (geen vreemde vraag als je iemand met je motor op pad stuurt) en maak even een kopie. Heb je ook meteen z'n foto als ie niet meer terug komt. Of je gaat lekker achterop zitten bij 'm.
  3. Aaahhh balen zeg. Hopelijk betaalt de verzekering voor de reparatie.
  4. Ja bedankt allemaal!! Eindelijk m'n nieuwe knipperlichten erop. Weet nu ook hoe ik de ketting moet spannen, dus ook nog wat geleerd. Was erg leuk, mss volgende keer het achterlicht??
  5. Goed verhaal en zeker belangrijk! Zelf had ik zoiets als hieronder in gedachten.
  6. Die smoke knippers voor heb ik ook gekocht, hopelijk zaterdag erop zetten. Waar hebben jullie dat smoke achterlicht aangeschaft, dat is wel erg mooi. Is dat alleen met led-verlichting aan de achterzijde? Dan moet je toch iets in de stroom aanvoer aanpassen? Zal hem liever on smoke hebben en dan gekleurde "normale" lampjes gebruiken. Had wel deze ( http://www.ebay.nl/itm/181199003921?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648 ) gevonden, maar vond ik best veel geld, en achterlicht is niet in smoke uitvoering. (Zie ze nu bij 2@4 voor 102 euro in led)
  7. THNX. Dat filmpje had ik gezien idd, maar zo handig ben ik niet dat ik even zo'n kabel ik elkaar schroef. Als ik de boel beschadig kost het me aanzienlijk meer dan een sleutel.
  8. Ik heb inmiddels gezien dat er al het een en ander is geroepen op het forum over het bijmaken van sleutels met de HISS beveiliging. Het enige bedrijf dat ik heb gevonden waar ik vertrouwen in heb dat dit goed gaat komen zit in het zuiden van het land. VFRikus, zit er bij jou in de buurt een bedrijf waarvan jij weet dat ze een HISS beveiligde sleutel kunnen bijmaken en inlezen? Als ik dan toch onderweg ben zaterdag kan ik dat misschien meteen meenemen. Via de dealer in Zoetermeer was een sleutel over de 100 euro, dat vind ik echt belachelijk.
  9. Ik heb 'm in mijn agenda gezet. Als het een beetje normaal weer is kom ik ook. (Ik moet nogal een stukkie vanuit Zoetermeer) Ik wil hippe richtingknippers aan de voorzijde installeren, maar krijg m'n kappen er niet vanaf. Mss kan iemand mij die dag even uitleggen hoe ik die ketting kan spannen en waar op te letten als ik dat doe. (M'n eerste ketting fiets, sorry.) Tot dan.
  10. Mss is dit een oplossing? http://www.ebay.nl/itm/Spiegelverbreiterung-VFR-1200-X-VFR-800-X-NC-700-NC-750-X-S-MIRROR-EXTENSION-/251470537855?pt=DE_Motorradteile&hash=item3a8ccfe47f of deze? http://www.ebay.nl/itm/Spiegelverbreiterung-VFR-1200-X-VFR-800-X-NC-700-X-S-MIRROR-EXTENSION-/301097285011?pt=DE_Motorradteile&hash=item461acbf593
  11. Jullie hebben je best gedaan zie ik alweer. Fijn dat er zoveel energie in is gestoken en dat alles weer werkt.
  12. Hoezo een ander relais, volgens de info online vervangen ze alleen het lampje en kunnen ze zo erin gezet worden. Of gaan ze mss sneller knipperen dan met de gloeilampen? Dat van het achterlicht had ik gelezen idd, 748cc.
  13. Ik zag in een vorig topic dat het vervangen van het remlicht (21/5W) voor LED lampjes niet echt een succes was voor wat betreft de zichtbaarheid. http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200811519306&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:fr Zijn er inmiddels mensen die daar andere ervaringen mee hebben? Verder dacht ik dat ze voor de knipperlampjes mogelijk wel zouden kunnen. http://www.ebay.nl/itm/200811501247?var=500091979142&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648 Deze zouden zonder aanpassing van de spanning gewoon in de huidige aansluitingen passen. Ze zouden ook aanmerkelijk langer mee gaan dan de originele gloeilampjes. Ik ben alleen bang dat ze mogelijk onvoldoende licht weerkaatsen omdat het licht recht naar voren wordt gestraald en niet richting het reflecterende deel van de lamp behuizing. Ik zag wel een model dat ook wat LED's aan de zijkant had geplaatst. http://www.ebay.nl/itm/380409902584?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648 Dus voordat ik straks dik 20 euro aan troep bestel, eerst even hier checken.
  14. Voor wat ik gister heb gezien geeft die van mij nu het zelfde aan als bij L1dert.
  15. Ook de praktijktest vandaag (en wat een straf met dit heerlijke weer) is geslaagd. Twisted "Happy" Throttle.
  16. Zal het misschien leuk zijn een VFROC facebook pagina te maken? Vrienden van leden kunnen dan ook berichten lezen, wat mogelijk weer voor nieuwe leden zorgt. Hoe het er precies uit moet zien weet ik niet, maar was gewoon een idee. Leden komen ook iets meer te weten over de andere leden en mensen kunnen foto's plaatsen van club bijeenkomsten enz. Verder is facebook makkelijk te bekijken middels een app op alle mobiele telefoons. Gewoon een idee, denk er maar eens over na.
  17. Ik had vrij gevraagd om te komen, echter niet gekregen. Ik wilde wat hulp met het loshalen van de kappen om hippe knippers voor te installeren. Helaas is mijn verlof aanvraag afgekeurd. Hoop dat ik nog een kans zie deze dag om toch te komen. Als het niet gaat lukken mik ik op een week of drie later voor de volgende sleuteldag.
  18. Vandaag de stekkers even losgemaakt. Ik zag wel wat aanslag, dus heb een professionele spray gebruikt om het te reinigen. (Gebruiken ze bij ons in de werkplaats voor de helikopters, moet dus wel goed spul zijn.) Hierna een klein beetje van die zuurvrije vaseline erop en het lijkt te zijn verholpen. De meter geeft nu een halve tank aan. Lijkt nog wel wat laag mss met de 90 km stand, maar komt meer overeen met wat er daadwerkelijk nog in de tank zit dan voorheen. (eerst nog 2 streepjes) Ik heb er nog niet mee gereden, dus de echte test voer ik mogelijk morgen uit als het weer iets droger is buiten. Iedereen bedankt voor het meedenken!!
  19. Dan ga ik 12 april alvast vastzetten. (Proberen tenminste) Ik zal 22 maart wel even bekijken hoe het loopt, maar het is dan extreem druk. Ik zal idd de stekkers bekijken. Is contact spray nog een aanbeveling, of trekt dat alleen maar weer vuil aan?
  20. Ik zie nu net dat mijn verlof aanvraag voor die zaterdag is afgekeurd. Vrees dat het me niet gaat lukken naar de sleuteldag te komen.
  21. Heb nu de opdrach om onder de tank de twee stekkers even los te halen en deze opnieuw goed aan te sluiten. (Zoals BvanEs ook al opperde.) Hopelijk gaat het dan beter en anders trek ik weer aan de bel. Zie net dat VFRikus in zijn garage ook motoren repareert. (En natuurlijk met enorme hoge korting voor zijn VFR vrienden ) Ben nu nog aan het werk dus zal het weekend eens een poging gaan wagen.
  22. Dit was voor de sensor in de tank. 103,- en plaatsen 75. Kunnen ze die bedrading doormeten bij Van Wijk?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...