Jump to content

dick_k

Lid VFROC
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

dick_k last won the day on September 10 2017

dick_k had the most liked content!

About dick_k

 • Birthday 10/19/1957

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Den Haag

Uitgebreidere profielinformatie

 • Type VFR
  Ik heb 'n VFR1200X
 • De mijne is
  Zilver

Recent Profile Visitors

843 profile views

dick_k's Achievements

Gevorderde rijder

Gevorderde rijder (4/10)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

8

Reputation

 1. Toolbag voor Crosstourer besteld, nu met hoge korting. Zie https://www.louis.nl/artikel/held-crosstour-toolbag-achtertas-voor-honda-crosstourer-1-5-l/50000272
 2. Ik wil graag een route van de club uit de afgelopen jaren een keer rijden. Het lukt mij echter niet om via de "details-knop" een preview van de route te openen. In het verleden werkte dit wel. Is er iemand die dit kan oplossen?
 3. Ik heb alleen de km stand van de VFR1200X gehoord. Die was circa 60.000 km. Overigens was bovenin de 4 brandstofkelken ook een bruinachtige aanslag (stroperig) te zien. Onbekend was of de eigenaar met euro 95 of euro 98 (bv BP Ultimate) of V-Power had gereden.
 4. Klopt!. Het tussenstuk in het midden waar 2 x 2 slangen bij elkaar komen en 1 eruit gaat, daarvan was een van de twee doorgaande kanalen volledig verstopt met sludge. Ik heb het zelf gezien. De sludge werd uitgespoten en het tussenstuk opnieuw gemonteerd. Storing opgelost.
 5. Ik vraag dinsdag nog wat toelichting aan Eric van Overkamp Motors. Wordt vervolgd!
 6. Even in het werkplaatshandboek gekeken om de locatie te beschrijven. Het zijn kleine vacuumslangen die gelegen zijn onder de zgn. "fuel rails". Deze slangen komen uit op een koppelstuk dat het probleem veroorzaakt. Voor het bereiken hiervan werden het gehele luchtfilterhuis en de "air tunnels" gedemonteerd. Ik weet niet of e.e.a. deel uitmaakt van het zgn, PAIR systeem.
 7. Ik heb geen foto. Het koppelstuk zit tussen luchtinlaattkolken van de injectie bovenop de motor.
 8. Vandaag mijn banden laten vervangen door Bridgestone A40 bij Overkamp Motors. Opmerkelijk was dat er zowel een VFR1200X en een VFR1200F in de werkplaats stonden met sludge (smurrie) in het koppelsysteem van de vacuumslangen. In het kunststof koppelstuk bleek een gehele verstopping aanwezig waardoor de motor in de beveiligingsmodus schakelde. Het werd opgelost door e.e.a. te demonteren en schoon te maken. Een onderdeel met grotere doorvoeropeningen is er niet. Dat betekent dat het probleem in de toekomst weer terug kan komen. Heeft iemand een idee hoe dit te voorkomen? Heeft dit misschien te maken met het ethanol gehalte van de benzine?
 9. Joost, In het verleden in 2013/2014 werd er op het Engelse Crosstourer forum ook dit probleem gesignaleerd. Toen heeft iemand een mal gemaakt waarmee je een kunststof deel voor tussen de stuurstang/voorvork en je tank kunt maken. HIermee onderbreek je een luchtstroom en dat zou de turbulentie verminderen. Ik heb een poging tot maken gedaan maar het plaatsen lukte mij niet. Wellicht kun je hiermee nog experimenteren. Met mijn Givi-Airflow ervaar ik wel wat turbulentie maar dat is niet echt hinderlijk. De Givi uitbreiding van de handkappen heb ik op mjn motor zitten maar heeft niets aan de turbulentie veranderd. Hopelijk lukt het om je mooie rood-zwarte aan te passen!
 10. Gisteren gesproken met een motormaatje met een VFR met DCT uit 2010/2011 en 74.000 km op de teller (geen VRFOC-lid). Hij heeft pas ervaren wat het is om met 120/130 km/uur op de A12 op de 3e baan een gebroken kruiskoppeling te krijgen. Grote schrik, maar gelukkig goed afgelopen. Hij bleek in totaal voor ca. 3000,00 euro schade te hebben volgens de dealer in Bodegraven. Hij hoorde daar ook dat de eerste inspecties niet echt geruststellend waren. Goed dat Honda nu e.e.a. aanpakt, maar enige spoed is wel gewenst!
 11. Gefeliciteerd, mooie motor! Die jongens in Delft hebben mijn CT met DCT in 2013 ook prima uitgeleverd. Sinds ik deze motor heb wil ik geen ander meer. Veel plezier ermee!
 12. Ik heb een opvouwbare handbagagetas van Decathlon (Newfeel 35 liter, diverse kleuren en maar € 7,95) die precies in de Honda koffers passen. Dit was een tip die ik ooit op een ander forum tegenkwam.
×
×
 • Create New...