Ga naar inhoud

deovolens

Forumlid
  • Items

    293
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Alles dat geplaatst werd door deovolens

  1. Ik heb de spanning gemeten, alles is nu OK. Ik denk de fout te hebben gevonden. Toen ik terug wilde opstarten heb ik iets gedaan wat ik normaal nooit doe, ik gaf veel gas, nu blijkt dat de motor dan de injectie uitschakelt. Ik heb meerdere keren gestart wat de batterij niet in dank afnam. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je starten en geen enkel gas geven, bij het verzuipen moet je starten op volgas gedurende 5 seconden en dan gewoon opnieuw zonder iets aan te raken.
  2. Liefst een motor zonder al dat extra gedoe: cruise control, verwarming. Mijn laatste Mini had voor 7000 € opties die ik nooit gebruik noch wilde .
  3. Bedankt voor je inbreng. Wat raad je aan als toestel om de spanning te meten? Met draaiende motor of niet en welke zou dan een correcte spanning zijn.? Na 19 moto's en 54 jaar motorrijden is dit de eerste keer dat ik stil val.
  4. Ik heb een nieuwe batterij sinds enkele maanden, alles ging perfect. Bij het vorige probleem zag ik dat de dagteller op nul was van zelf gekomen. Nu is het klokje en de rest volledig OK; Hij startte heel vlot deze middag. Bijna thuis moet ik extreem remmen omdat een tegenligger slipte. DE motor viel uit (ik denk dat ik bij het remmen de koppeling niet mee indrukte. Daarna startte hij niet meer: lichten, lawaaierige toeter en alles ok. Hij maakt alleen één kuchte alsof de batterij dood is. Naar huis geduwd (vandaag geen fitness) aan de lader gehangen , ik probeerde onmiddellijk nog eens te starten wat perfect lukte. Dus het opladen was nog niet echt begonnen. Wat zou dit kunnen zijn.
  5. Het beste is een E 5 te tanken, hoe minder bio troep hoe beter
  6. Na ongeveer 3000 km op de 5 : bij een hevig onweer zeer goede grip met extreme neerslag, stuurt scherper dan de power. Effen ook boven de 200 km/uur gegaan: de motor blijft zeer stabiel. Enig nadeel op zeer slechte weg met dwarsgroeven voel je het meer dan bij de power.
  7. ieder heeft "recht" op zijn afwijkingen, Freud noemt het compensatie
  8. zijn dat dan loss Sellers om anderen uit de markt te prijzen? Schandalige praktijken.
  9. Na 20 motoren zie ik nu geen enkele vervanger voor mijn VFR. Hij is voor een oude rot de perfecte mix: comfort, motor enz
  10. In het laatste Motorrad staat een vgl van de Michelin Power 2 CT met de road 5.Voor mij dezelfde conclusie: de Power had ik liever, soepeler, directer, handiger. Alleen bij hoge snelheden op circuit scoort de 5 beter. En daar ik niet race noch door de regen raas had ik beter de "oude" gekocht die nog geproduceerd wordt en beterkoop is.
  11. Ik lees Motorrad sinds ik 10 jaar was. We woonden toen in Keulen. Mijn moeder vond dat ik zoiets niet Enz.. Pa zei laat hem. De meeste testen zijn zeer goed , alleen als een BMW meedoet lees ik niet meer verder. Natuurlijk kan je criteria kiezen die het resultaat beïnvloeden. De verschillen zijn hier miniem, er was geen enkele slechte band. Ik zou zelfs beweren: je type moto, het wegdek ,het verkeer kunnen zulke resultaten verklaren.
  12. Motorrad vers gelezen: algemene conclusie: er zijn geen slechte banden en de niveau verschillen zijn nooit significant. Ik noem het muggenziften op hoog niveau.
  13. the proof in the pudding is in eating it, de beste test vind ik. Als ik er niet op let vergeet ik dat er andere banden op zijn. Het goede is er en negatieve zaken heb ik nog niet gemerkt. Zeer hard remmen ging vlot, en extreem uitwijken bleek ook probleemloos. Ik ben geabonneerd op Das Motorrad, ik zal met interesse de test lezen
  14. Michelin MPR 5 erop, directe besturing, lijkt harder dan de Michelin power.Veilig en vlot .Veel meer en dieper profiel dan de power.
  15. de totaal teller had gelukkig nog alles onthouden, de laadspanning moet ik eens vragen
  16. Als ouwe knar (54 jaren motorrijden) heb ik nog nooit last van een slippende koppeling gehad. Ik gebruikte van alles en nu alleen nog Castrol RS . Een uitzondering bij mijn BMW GS was er door een lek olie in de koppeling gekomen, niet goed voor een droge koppeling.
  17. ja , hij wist dat het bij de VFR een blijvend probleem was. Ik ben vandaag eer ritje gaan doen, buitenlucht zeer warm, wat opstoppingen erbij. Rond de 104°C ging de fan aan. Thuis nog eens alles gemeten. De oude batterij was een gel batterij van 2012
  18. Als de motor bij mij warm was viel het toerental naar nul bij het stoppen. Na het synchroniseren bleek alles volledig opgelost. Ik tank alleen 98 plus daar zijn nog geen bio toevoegingen bij.
  19. Ik ging naar de Honda garage om het balhoofd te laten vervangen; Reeds twee dagen zag ik dat het uur niet meer klopte, vandaag zag ik de tripmeter niet meer ging. Aangekomen wilde de motor niet meer starten, geen enkel lichtje ging nog. De batterij was volledig plat, gelukkig bleek de technieker deze "problemen " te kennen. Hij heeft de batterij vervangen, hij heeft de weerstand van de alternator gemeten, ,hij heeft de bekabeling van de regulator gemeten en daarna met de nieuwe batterij alles nog eens overgedaan. Het was bloedheet, het lederen pak maakte het niet beter.
  20. Dat klopt , mijn Mini Cooper had 7,5 liter olie nodig (oliekoeler inclusief) en de vervanging was om de 2500 km. Hij verbruikte en lekte geen olie, de aankoopprijs was even uitzonderlijk dan de 9 maanden levertijd. De Duitse namaak heb ik al tweemaal gekocht, en zonder spijt
  21. Juist terug van het tourtje, wat was het warm. Profieldiepte bedraagt achter 6 mm voor de MP 5, de power had slechts 4,5 mmm nipt De eerste indruk is dat hij directer stuurt, onze slechte wegen verdraagt hij goed en mijn test: ronde punten, wegmarkeringen beheerst hij goed. Hij is best prijzig maar 20 % korting was mooi meegenomen bij de Honda dealer
  22. Woensdag komen ze erop. Het voorspelde prachtige weer vraagt om enkele honderden km "inrijden"
  23. Ik rijd nu een 53 jaren moto. Ik vind de prijzen in het algemeen extreem hoog. Het onderhoud is ook extreem duur. Een Lexus kost minder in het onderhoud. Voor de dealers is het een catastrofe. Saab heeft zich in België met de luxe eisen van de showroom ook in de voet geschoten. Ze zijn dan ook failliet gegaan. Enkele:: lessen economie zouden bij hen welkom zijn,een klant blijft niet slaafs volgen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...