Jump to content

VFRouge

Forumlid
 • Posts

  494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by VFRouge

 1. VFRouge

  E5 of E10

  Nee beide niet, ik rook niet en drink dat spul niet op.
 2. Waar zit het verschil tussen de twee tellers?
 3. Ben op zoek naar een setje clipons 43mm van een Vfr. Wie heeft er een net setje liggen waar niets mee mee gedaan wordt?
 4. Een dikke schroevendraaier tussen de pijpjes tikken dan buigt dit gedeelte wat open, een beetje wrikken en dan komt de pijp er wel af.
 5. Voordat je stil staat je been uitsteken help ook.
 6. Het hele spulletje maar eens uit elkaar (laten) halen en kijken wat er precies aan de hand is.
 7. In heel veel staten is de helm verplicht.
 8. En dat niet alleen, de huid neemt veel stoffen op, ook de schadelijke en dat voorkom je met handschoenen.
 9. In het verleden op de Vtec een superbike stuur geplaatst, de kabels gebruikt van een st 1100 die ongeveer 10cm langer zijn, dit is genoeg om de originele route aan te houden. Ik denk dat niet veel verschil in de motoren zijn, met de st1100 kabels zou het moeten lukken.
 10. Als je geen verbranding hebt, dan geen hitte en koolaanslag. Het onverbrande mengsel verdwijnt de uitlaat in. Dit heeft geen invloed op de klepspeling. Het inslaan van de kleppen in de klepzittingen zorgen ervoor dat de klepspeling kleiner wordt.
 11. Roel, lagerring heel snel verhitten met een mapp gas brander, mag gerust kersrood worden, en dan valt ie er vanzelf af.
 12. Zekers heb ik op de Vfr de voetsteunen gebruikt om op- en af te stappen. Het maakte niet veel verschil uit. Het voorover zitten heb ik gereduceerd door een superbikestuur te plaatsen om pols- en nek irritaties te voorkomen. Ik denk dat alles 1+1 is, teveel voorover zitten en opstappen was het net niet. Ik heb gereden met de Tmax, en dan niet zomaar een proefrondje, dat ding kun je net zo rijden als een gewone motor. Ik was altijd al gewend om te countersteeren, in de Eifel had ik geen moeite om de motorboys van ons bedrijfsclubje bij te houden, zeker in de bochten niet, ik joeg ze zelfs op. De Tmax heeft 15 inch wielen, vario en een riem, de Forza 750, 17 voor en 16 achter, DTC en ketting. de laatste vind ik persoonlijk een beetje vreemd uitzien met die verschillende diameters. Na de winter een flinke rit met de Forza gaan doen, want ik denk dat 1 van deze 2 het zal worden.
 13. Bedankt voor de reacties, operatie is goed geslaagd, alleen bij bepaalde bewegingen komt er wat knel te zitten. Een been over het zadel zwaaien is er een van. Ik heb al ervaren dat opstappen op een scooter geen last geeft. Idd, scooters zijn snel en het tempo hoog. Mijn voorkeur gaat uit naar boven de 500cc, en daar zijn er wel diverse van. Op het gemakje maar op jacht.
 14. Beste forumleden, Helaas heb ik moeten stoppen met motorrijden na een stenose operatie. Het op- en af stappen leverde teveel problemen op. Ik heb altijd met veel plezier op de Vfr gereden, een fijne motor voor tour en sportief rijden. Ik ga nu omzien naar een motorscooter, Honda of Yamaha, waarbij het op- en afstappen veel makkelijker gaat. Van de winter maar oriënteren. Viffer is goed verkocht aan een particulier, ik heb dan ook niets in te ruilen wat het onderhandelen vergemakkelijkt. Dit forum blijf ik wel volgen, dus helemaal weg ben ik niet. Groetjes van Piet
 15. Ook eens op het doosje kijken, staat info op hoe te monteren.
 16. Maar on topic, Vfrikus vraagt hoe snel de temperatuur bereikt wordt. Ik heb de ervaring dat binnen enkele kilometers de motor op temperatuur komt, maar in de koude periode wat lager blijft, zo rond de 73 graden. Heeft te maken met het openings moment van de thermostaat. Ook die kunnen wat verschillen per motor. Ik maak me daar geen zorgen over.
 17. Ray gaat hier prat op, en gelijk heeft hij. Volkstermen hè!
 18. Dat de stekkers hetzelfde zijn wil nog niet zeggen dat de draadjes op dezelfde plek zitten, dan kun je voor verrassingen komen te staan.
 19. Thermostaat die stuk is blijft open staan, dan komt de motor slecht of niet op temperatuur. Ik verdenk de drukdop op de radiator, als deze stuk is gaat de vloeistof bij 100 graden koken.
×
×
 • Create New...