Ga naar inhoud

VFRouge

Forumlid
  • Items

    507
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door VFRouge

  1. Als je geen verbranding hebt, dan geen hitte en koolaanslag. Het onverbrande mengsel verdwijnt de uitlaat in. Dit heeft geen invloed op de klepspeling. Het inslaan van de kleppen in de klepzittingen zorgen ervoor dat de klepspeling kleiner wordt.

     

    • Like 1
  2. Zekers heb ik op de Vfr de voetsteunen gebruikt om op- en af te stappen. Het maakte niet veel verschil uit. Het voorover zitten heb ik gereduceerd door een superbikestuur te plaatsen om pols- en nek irritaties te voorkomen. Ik denk dat alles 1+1 is, teveel voorover zitten en opstappen was het net niet.

    Ik heb gereden met de Tmax, en dan niet zomaar een proefrondje, dat ding kun je net zo rijden als een gewone motor. Ik was altijd al gewend om te countersteeren, in de Eifel had ik geen moeite om de motorboys van ons bedrijfsclubje bij te houden, zeker in de bochten niet, ik joeg ze zelfs op.

    De Tmax heeft 15 inch wielen, vario en een riem, de Forza 750, 17 voor en 16 achter, DTC en ketting. de laatste vind ik persoonlijk een beetje vreemd uitzien met die verschillende diameters. Na de winter een flinke rit met de Forza gaan doen, want ik denk dat 1 van deze 2 het zal worden.

  3. Bedankt voor de reacties, operatie is goed geslaagd, alleen bij bepaalde bewegingen komt er wat knel te zitten. Een been over het zadel zwaaien is er een van.

    Ik heb al ervaren dat opstappen op een scooter geen last geeft.

     

    Idd, scooters zijn snel en het tempo hoog. Mijn voorkeur gaat uit naar boven de 500cc, en daar zijn er wel diverse van. Op het gemakje maar op jacht.

     

     

    • Like 4
×
×
  • Nieuwe aanmaken...