Ga naar inhoud

Cyberob

Lid VFROC
  • Items

    508
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    14

Alles dat geplaatst werd door Cyberob

  1. Rode VFR800Fi gisteren bij Alkmaar op de N245 ter hoogte van Daalmeer/De Mare
  2. Als je hem niet particulier hebt gekocht zou ik zeker even teruggaan naar de zaak waar je hem 3 weken geleden gekocht hebt. Mijn vermoeden is idd ook lucht in het koelsysteem.
  3. De ventilator hoort rond 104 grC aan te slaan. Bij mij koelt hij bij stilstand dan terug tot net onder de 100 grC. Aanslaan bij 108 grC is dus aan de hoge kant. Ook de temperatuur van 85 grC tijdens rijden is aan de hoge kant. Bij de huidige buitentemperatuur zou dit onder de 80 grC moeten blijven. Heb je deze motor net nieuw of heeft hij net onderhoud gehad?
  4. Mooie fiets. Succes met de verkoop. Interesse in losse delen, dus ik wacht het even af.
  5. Setje bijrijder handgrepen voor 5e generatie VFR (1998-2001). Forumprijs 65 euro. Verzendkosten koper of afhalen in Alkmaar.
  6. Ik zweer bij gesinterde blokken. Die bijten lekker. Rijd zelf met Nissin.
  7. Valt reuze mee. Wel de juiste volgorde aanhouden conform WPH.
  8. Was dit bij stationair draaiende motor? Wanneer je de stator doormeet doe je dat met minimaal 5000 rpm.
  9. Tussentijds nog alle 4 de bobines, bougiekabels en -doppen plus bougies vervangen. Dit heeft het probleem niet opgelost. Onlangs het complete gasklephuis vervangen en sindsdien lijkt dit probleem weg (nog niet mee op circuit gereden). Zit zelf toch te denken aan een mogelijk niet goed functionerende TPS (gasklepsensor) of brandstofdrukregelaar.
  10. 3 weken geleden kwam ik bij Baboon een compleet gasklephuis voor mijn motor tegen voor maar liefst 50 euro. Sinds ik deze heb gemonteerd is bovengenoemd probleem verdwenen. Hiernaast lijkt een ander probleem uit het verleden ook weg (zie ander topic). Twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen. Jammer dat ik niet de vinger op de zere plek heb kunnen leggen, dus wat de werkelijke oorzaak was zullen we nooit weten.
  11. Heb je ook een foto van de SR die je van Carmo gekocht hebt? Is nu een beetje moeilijk oordelen. Carmo heeft meerdere SR's onder de naam CARR691. Als je maar 4 pinnen in de 6 polige stekker heb zitten (zoals bv op de CBR600) is de kans aanwezig dat je de verkeerde hebt ontvangen.
  12. Het gaat inderdaad ook meer om het idee. Denk dat JM vooraf heus wel even een rondje om de motor heeft gedaan en daarop zijn rijstijl heeft aangepast. Die Mutants zijn natuurlijk ook niet echt geschikt voor het betere gooi en smijtwerk. En de remmerij van een VFR houdt ook niet echt over bij circuitgebruik. Toch zie je hem een paar keer anderen uitremmen. Dat gezegd hebbende, ook ik koester geen illusies t.a.v. zijn rondetijden
  13. Bovenstaand pobleem doet zich nu ook voor bij stationair draaiende warme motor. Toerental is erg instabiel, met dips naar beneden, totdat hij afslaat. Motor rijdt verder goed zodra er toeren worden gemaakt. ECU geeft geen foutmeldingen. Iemand verder nog een idee wat dit kan zijn? (@Johan)?
  14. Nee, helaas nog niet. Maar moet zeggen dat ik er de afgelopen dagen vanwege de hitte niet actief mee bezig ben geweest. Maar blijft wel een dingetje...
  15. En wat zijn de bevindingen? M'n zoon was gisteren ook op Assen met Circuitschool. Ik zag je in de foto's al voorbij komen. Enige VFR geloof ik tussen al het overige geweld 🙂
  16. Yup, starter valves zijn netjes gesynchroniseerd (met valse lucht 😉).
  17. 1. Zou kunnen als het wax element als nog de luchtstroom via de starter valves te vroeg sluit. 2. Stationair heb ik juist iets moeten verhogen om door 'de dip' te komen. Staat nu warm op 1450 rpm. 3. Brandstofpomp levert een contstant debiet, zowel bij stationair als vol gas. Dit heb ik gecontroleerd met WPH en klopt. Hiernaast zou het dan ook problemen moeten geven bij hogere toeren. Brandstofdrukregelaar?
  18. Mijn VFR800Fi uit 2001 heeft al een tijdje de neiging om af te slaan wanneer de motor zo warm is dat het wax element het toerental niet meer verhoogd, maar nog niet zo warm is dat hij zonder problemen stationair blijft draaien. Het stationair toerental is op dat moment ook erg instabiel. Tijdens rijden verder geen problemen. Alleen als ik stop wanneer de motor al een paar minuten draait dan wil hij dus afslaan. Vorige maand nieuwe bougies en vandaag een nieuw wax element geplaatst, maar dat heeft het probleem niet verholpen. Ideeën?
  19. @Cock Heb je al op het circuit gereden met deze aanpassing en wat zijn je bevindingen?
  20. Na lang zoeken en twijfelen uiteindelijk toch maar gedaan. Ze behoeft 'enige' aandacht, maar dat is juist de hobby. De VFR blijft uiteraard gewoon
×
×
  • Nieuwe aanmaken...