Jump to content

Athome

Lid VFROC
 • Content Count

  1,662
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Athome last won the day on May 10 2020

Athome had the most liked content!

Community Reputation

343 Excellent
About Athome
 
 
 • Rank
  VFR rijder
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Zwolle
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n VFR1200X
 • De mijne is
  Zwart
 
Recent Profile Visitors
 
 
828 profile views
 
 1. Athome

  Rubber linker kuipdeel

  Bij de dealer. Meest simpele antwoord. Ze zijn niet zo duur Volgens mij is het nummer 2 in de onderstaande link https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/1200-MOTO/CROSSTOURER/2014/VFR1200XDE/Frame/FUEL-TANK/102702/F_21/2/16432
 2. Athome

  VFR800fi vervanging kuipruit

  Niet alleen op de 800Fi. Sommige mensen klagen er op een Goldwing zelfs over
 3. Athome

  VFR800fi vervanging kuipruit

  Klopt. Bij MDI in Ravenstein kan je alle ruiten die ze op voorraad hebben gebruiken voor een proefrit. Dit is ideaal en heeft bij mij al een paar keer een miskoop voorkomen. En ja, een ruit is erg persoonlijk. Wat voor mij goed is, kan voor een ander een drama zijn.
 4. Athome

  VFR800fi vervanging kuipruit

  @Abel Welkom in wonderlijke wereld van de vervangingsruiten waar niets is wat het zou het moeten zijn. Succes met het zoeken naar een ruit wat bij je past. Ik heb de zoektocht in ieder geval gestaakt.
 5. Athome

  Verhoogde Kuipruit

  Turbulentie en rijwind zijn 2 verschillende dingen. Ik ervaar turbulentie als een klapperende wind rondom mijn helm. Mijn hoofd wordt daardoor alle kanten op geslingerd en ik kan er zelfs misselijk van worden. Voor mij zijn er 2 oplossingen. Een hoge grote ruit, zodat ik achter de ruit zit. Dit werkt heel goed maar met regen is het rampzalig. Je ziet helemaal niets meer door al het water op de ruit. Geen goed oplossing dus. Een lage of geen ruit. Je vangt zelf veel meer wind en hoort dit ook maar het is een stabiele luchtstroming en in mijn ogen dus geen turbulentie. Ik heb in het verleden op verschillende motoren al met verschillende formaten ruiten gespeeld. Oplossing voor mij was iedere keer een lage of geen ruit. Op mijn huidige Crosstourer heb ik nu zelfs een verlaagde versie zitten omdat de originele te hoog is. 1 ding staat vast. Niemand kan jou adviseren wat een goede oplossing is. Gewoon omdat de oplossing zo persoonlijk is. Het heeft alles de maken met je lichaamsbouw, zithouding en kleding/helm die je draagt. En dan vooral de combinatie daarvan. Ook je eigen gevoel over turbulentie en rijwind speelt nog mee.
 6. Athome

  Nieuwe vering crossrunner ‘11

  HK Suspension (Wilbers) is ook een goed adres. Ik heb op mijn eerste Crosstourer (1200X) HyperPro voor en achter gehad. Op mijn huidige Crosstourer zit een set van Wilbers (HK Suspensions). Beide zijn erg goed. Verschil zit 'm in het eerste gevoel van aanspreken. Hyperpro vind ik direct wat stugger aanvoelen. Wilbers voelt iets comfortabeler aan. De wegligging in het algemeen vind ik van beide sets op gelijk niveau en een flinke stap vooruit t.o.v de originele vering. Mijn voorkeur gaat naar de Wilbers set.
 7. Athome

  Zomaar wat foto's van VFR - deel 6

  Herkenbare kleurstelling. Leuk gevonden.
 8. Vind ik niet echt een oplossing. Maar ik snap wat je bedoelt Handvatverwarming verwarmt de binnenkant van de hand, terwijl weer en wind op de buitenkant staan. De binnenkant van je hand wordt gebraden terwijl de buitenkant wegvriest.
 9. Daarvoor hoefde ik niet te rijden maar je hebt volkomen gelijk. Ik vond de Crossrunner bij de eerste introductie een interessant model. Echter toen ik er op ging zitten, was het grootste gedeelte van mijn enthousiasme direct verdwenen. De zithouding klopte totaal niet. Wat een afknapper. De opvolger heeft dit opgelost.
 10. De oudere 3 standen hvv wordt wel warm genoeg. De 5 standen variant staat er om bekend niet al te warm te worden. Ik heb beide op een 1200X en het verschil is duidelijk merkbaar. Helaas een producteigenschap
 11. Athome

  Will it fit?

  Bagster zadels worden altijd op maat gemaakt. De genoemde prijs is een normale prijs voor een bagster zadel. Dus de vraag "Will it Fit" is niet aan de orde.
 12. Athome

  Zomaar wat foto's van VFR - deel 6

  Beetje ver weg
 13. Ik vind zelf de zithouding van de RC80 een enorme verbetering t.o.v de RC60. Op de RC60 vind ik de benen onnatuurlijk geplaatst.
 14. Een DCT op een chopper vind ik ook al een rare gedeelte (terwijl ik wel fan ben van DCT). Al vond ik dat op de AfricaTwin in eerste instantie ook wel enigszins
 15. Athome

  Ervaringen VFR1200X

  Dan kom je toch al gauw op druppelende verstuivers uit?