Ga naar inhoud

Kribbe

Forumlid
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kribbe

  1. Hmm ik maak dus niet alleen foutjes met de Viffer maar ook hier op het forum. Nav deze foto's dacht ik: maar das toch geen rempedaal? En dat klopt... Maar dan had ik ook om een rempedaal moeten vragen.... Excuses heren, kleine rectificatie: ik ben op zoek naar een rempedaal en niet een schakelpook 🙄 lekker bezig zo
  2. Ik heb een klein foutje gemaakt met mijn '95 RC36/2 🤦‍♂️ Heeft iemand nog een andere schakelpook liggen misschien? Edit: nee een rempedaal dus!
  3. Klopt! Ik rijd inderdaad al een tijdje rond met het slippen. Het was ook allemaal niet zo heel ernstig, alleen als ik met koude motor de snelweg op reed en op het gas wilde om een veilig plekje te veroveren, dan schoot hij wel eens door. In het begin had ik het idee dat het misschien weer weg zou gaan na een paar ritjes met de nieuwe olie, maar dat was helaas niet het geval. Voor de duidelijkheid: ik ben super tevreden over jouw klus werkzaamheden aan mijn fiets en ik neem jou absoluut niets kwalijk hier. De Kroonolie overigens ook niet, anders had ik het niet nogmaals in mijn fiets gegoten. Feit is dat ik nou eenmaal op een 25 jaar oude fiets rijd en de koppeling een slijtagedeel is. Ik weet niet hoe het onderhoud geweest is in de loop der jaren en wat voor olie er allemaal in is gegaan bij de oude eigenaren. Wel weet ik dat hij na jouw beurt fantastisch reed en nu met de nieuwe koppelingsplaten nog een stukje beter 😎
  4. Gisteren nieuwe olie, bougies, koppelingsplaten en koppelingsveren gemonteerd. Probleem opgelost! Platen zagen er nog redelijk prima uit, maar waren hoogstwaarschijnlijk wel al 25 jaar oud natuurlijk. De ijzeren platen waren als nieuw. De veren zaten op 42,75 mm en dus vrij ver boven de minimale 41,nogwat die voorgeschreven wordt. De nieuwe (EPC) veren zijn 44,75. Ter referentie: mijn fiets heeft +- 48k op de teller. Met deze onderhoudsbeurt schakelt en koppelt het geheel een stuk eenvoudiger/soepeler vind ik, maar dat gevoel heeft uiteraard een potentieel hoog placebo gehalte. En nog wat voer voor de olie discussie: mijn koppelingsplaten gingen pas slippen nadat er Kroon Expulsa in is gegaan bij Johan 🙈🙉🙊 Maar er is met de nieuwe platen gewoon weer Expulsa in gegaan hoor
  5. Mr Tinus, ik wil je graag bedanken voor dit topic dat ik gelezen heb voordat ik begon aan het verwisselen van de koppelingsplaten. Terwijl ik bezig was, pleurde dat ringetje uit mijn blok en dacht ik: "euuuhhhh, wacht eens even!". Door jouw topic wist ik precies waar ik aan toe was, heel fijn! Thanks!!
  6. Ben van plan om dit seizoen een Rev'it Tornado (doorwaai) broek te kopen met uitneembare (regen) voering. Iemand ervaring met de 1 of 2? Nummer 3 komt dit seizoen op de markt blijkbaar. Zal allemaal wel aardig op elkaar lijken.
  7. Tip: pak ook de hoofd cilinder mee als je toch bezig bent. Die gaat ook al even mee immers. Na installatie van de hele zooi bij mij kwam ik er achter dat de stofhoes van de hoofd cilinder naar zijn grootje is. Vrij jammer, want dan mag ik dus weer aan de bak...
  8. Hahah fijne escalatie dit heren. Mijn motor is vorig jaar mei naar Johan geweest en deze (Kroon) olie zit nog steeds in het blok. Met nieuwe platen en veren zal het gedoe wel over zijn, maar tot ik daar tijd voor heb rijd ik nog even verder zo. Wordt vervolgt, waarschijnlijk over een jaar of wat
  9. Het duurde ff een jaartje, maar de slave cilinder is afgelopen weekeind gangbaar gemaakt. Verse rubbers & veer. Helaas met nul resultaat. Verder rijdt de Viffer wel nog als een dijk dus ik beschouw dit nog maar wat langer als een tijdelijke snelheidsbegrenzing bij koude motor Volgend jaar de koppeling maar eens in zijn geheel vervangen. Eerder toch geen tijd of plek helaas.
  10. De puppy zit zeker niet tegen de demper aan, heb deze keurig ingekort zodat hij binnen het rubberen handvat valt. Ik moet er bij vermelden dat de gashendel voor montage ook al niet helemaal soepel zijn weg terug vond. De puppy geeft net het beetje extra klem waardoor hij nu blijft hangen, denk ik. Maar door de unit aan de kop van het handvat los te schroeven kan het hele zooitje eraf dus? Ga ik dat eens doen van het weekeind, dank.
  11. Afgelopen weekeind heb ik grip puppies gemonteerd om te proberen of dat fijn rijdt. De originele handvatten zijn wat dun; mijn hoop is dat de puppies wat minder snel uit mijn handen glijden tijdens lange vermoeiende vakantieritten. Bovendien kunnen ze de hoogfrequente trillingen wat dempen. Enfin, zo gezegd zo gedaan, de grip puppies zitten erop na veel gesjor, een paar druppels zeep en een sloot water. Het valt me nu echter op dat mijn gashendel blijft hangen. Handig wel, zo'n cruise control, maar ik ben bang dat de zeep wat teveel vet heeft weggespoeld onder de hendel vandaan en dat dit, in combinatie met de extra druk die de puppies nu uitoefenen, teveel wrijving oplevert om direct terug te veren. Is dit aannemelijk en zo ja, kan iemand mij vertellen hoe ik de gashendel eraf krijg zodat er wat vers vet tussen kan?
  12. Zeker geen hoax. Er zijn Denso navigatie systemen van General Motors die hier nu al problemen mee hebben. In die apparaten werkt de GPS nog wel maar kan er geen tijd meer vastgesteld worden.
  13. Puppy grips. Vind de standaard VFR grips wat te iel dus ik probeer de puppies eens.
  14. Wat ziet dit er onwijs gezellig uit! Voor mij was het vandaag hard sleutelen aan mijn oude Saab, anders was ik er zeker bij geweest. Ik houd in de gaten wanneer de volgende editie is!
  15. Mijn 36-2 heeft precies hetzelfde, schijnt normaal te zijn.
  16. Er is een vraagstuk dat mij bezighoudt en waar ik het antwoord niet op krijg. Een tijd geleden ging ik met een lekker tempo door de oprit naar de a2 bij Abcoude (richting Amsterdam) en op het moment dat ik op mijn toerenteller keek viel het mij op dat ik inmiddels over de rode streep was gefietst. Nu werpt dat enkele vragen op bij mij: 1. bij welk toerental zou de begrenzer moeten ingrijpen? 2. hoe kan ik testen of de begrenzer nog werkt, zonder mijn blok het rode gebied in te duwen. Bij 2 is het natuurlijk mogelijk om gewoon gas te geven en te zien wat er gebeurd, maar ik ben zuinig op mijn machines en heb iets teveel respect voor techniek om de boel op deze manier in de soep te draaien.
  17. For the record: ook hier een dodemansknop die wat 'trigger-happy' is. Heb een enkele keer geen sjoege gehad, met het aan-uit zetten van de knop was ik weer helemaal het mannetje. Vriend van me met een VFR heeft precies hetzelfde.
  18. Ben wel benieuwd naar het resultaat! Veel plezier in de bergen
  19. Hmm dat klinkt als mishandeling vd koppeling. Hoe heb je dit opgelost? Verse vloeistof erin? Of de hele boel loshalen?
  20. Ik wilde nog even reageren nadat ik op vakantie ben geweest (2500km+) met mijn vers afgestelde en onderhouden machine. Potverdorie wat heb ik een lol gehad met deze scherp sturende fiets. Waar ik voorheen altijd wat behouden de bochten nam, omdat de motor wel eens onstabiel voelde bij het nemen van een hobbel, raak ik nu bij iedere bocht op zijn minst mijn schoen en regelmatig het stepje. Wat een vertrouwen, wat een feest!
  21. Dag allemaal, Sinds een tijdje merk ik dat de koppeling van mijn RC36-2 slipt wanneer de motor nog niet helemaal op temperatuur is. Ik merk dit niet heel regelmatig, want ik probeer altijd eerst goed warm te rijden voordat ik stevig gas geef, maar het is wel vervelend als je eens snel weg moet zijn. Bij een warme motor zijn de symptomen verdwenen. Is dit een teken van een aflopende koppelingsplaat of misschien iets anders? Afgelopen mei heeft hij een grote beurt bij Johan gehad, dus de vloeistoffen zijn vers (+- 3000km). Groeten
  22. Ik heb sinds een jaar of twee een RC36-2. Niet veel km's (38k), fijne fiets, rijdt lekker, oogt lekker, niks mis mee behalve het balhoofdlager. Toch was het tijd voor een flinke beurt, zeker omdat ik de geschiedenis niet heb. Johan had een gaatje voor mij in zijn drukke planning. Als je er nog niet van overtuigd bent dat je dit wilt; dit is mijn mail nadat ik hem weer had opgehaald:
  23. Ik heb Conti RoadAttack 2 en die zijn mij qua grip bijzonder goed bevallen, ook op nat wegdek. Wel is de levensduur matig. Heb hem vrij rap vierkant gereden op snelwegstukken. Voor mij is dat echter ondergeschikt aan de hoeveelheid grip die ze bieden. Liever een jaartje eerder vers rubber dan een paar tientjes uitsparen en op mn plaat gaan in de nattigheid.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...