Ga naar inhoud

richardx

Forumlid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door richardx

  1. En dan een rubber beschermrand en een schroef door de kuip.
  2. Kleinere kopen of wat rubber er vanaf halen. Gaten groter maken lijkt mij een slecht plan. Altijd balen als materiaal niet past. Richard
  3. Daar heb je gelijk aan. Ik ben benieuwd.
  4. Als je fibertape gebruikt dan gaat meestal de onderliggende laag sneller roesten ivm het nat droog verhaal.. Zou daar nog even over nadenken en dubbelcontroleren. Ik heb trouwens geen hitteschild en een opschuifdemper..... Zonder klemmen dus. Sterkte ermee.
  5. Is dat niet genoeg? Of moet je hem helemaal inknijpen om te laten ontkoppelen? Als dat zo is, dan werkt dit inderdaad niet. Hmmmm maar als hij niet slipt dan is de koppeling niet helemaal versleten. Daar staan veel stukken over in in dit forum. Vol gas 9n de hoogste versnelling is een check, Kan wel een dure check worden ivm snelheden.. Ik hoop dat je de oplossing vindt voor je probleem. In ieder geval een goed weekend toegewenst.
  6. Je kunt misschien de afstelling van de bediening anders instellen? Als hij niet slipt heb je volgens mij geen versleten platen. Groet.
  7. Als je een onbetrouwbare koppeling hebt zoals ik had dan is wegrijden een uitdaging. ;+)
  8. Ik heb hetzelfde type als jou en ben door een happige koppeling toen naar onderuit gegaan met een highsider , weet niet of de spelling goed is... Ik heb de koppeling toen uit elkaar gehaald, en kwam erachter dat de koppelingskooi bramen vertoonde, hij liep niet meer soepel, gleed niet meer lekker maar hakte af en toe op een braam. Bramen weggeveild en boel weer in elkaar gezet. Soepele koppeling en geen enge optrekmomenten meer. Kan zijn dat je meerdere problemen tegelijk hebt. Groet
  9. Beterschap, ik weet uit ervaring dat de weg een harde plek is om neer te komen, ook al kon je maar van iets meer als een meter hoog.
  10. Ik denk dat er wel schade is aan de platen want mijn accu ziet eruit als een ballonnetje. Ik heb trouwens net een nieuwe accu binnen. Zet ik de oude in de rij met dode accu's.. Groet
  11. Ik heb de accu niet meer, op locatie laten staan, Ik was al blij dat ik naar huis kon rijden. De Kans dat iemand een sr Voor een vfr800fi toevallig heeft liggen is wel heel erg klein. Ik was dus al blij dat er een accu was. Maar je hebt gelijk als je keuze hebt.
  12. Het lijkt mij een simpele oplossing om over de accu een overspanning beveiliging te plaatsen die de accu beschermd en/of een signaal geeft voordat je accu bol gaat staan. Te hoge laadspanning. Is wel heb goed verdien model voor onderdelen handelaren Maar wel voor mijn portemonnee. Twee accu's in 24 uur.
  13. gisteren 200 km van huis is mijn accu drooggekookt en was de oorzaak van de stankt duidelijk., de accu. Accu gewisselt op locatie, en terug gereden.bij aankomst thuis was de accu heet maar de gelijkrichter koud (die zou heet moeten zijn bij spanningen hoget dan 15v, toch) , moet nog even meten maar heeft iemand op voorhand al ideeen ? groet Richard
  14. eigenlijk wil ik er niets aan schoonmaken, maar het leek mij logisch om te doen ivm de brandlucht. ik dacht aan droog gras en al het andere wat ik geraakt heb maar nooit gemerkt heb ;) Ik rijdt graag op mijn motor en wil hem een beetje bijhouden zodat ie nog een tijdje meegaat. zo ongeveer.
  15. hallo iedereen, Mijn vfr800fi uit 2001 loopt als een zonnetje maar als ik hem na een rit uitzet ruikt hij een beetje verbrand (hij brand dan niet). nu heb ik het idee om hem schoon te maken. hoe doe je dit zonder het hele ding uit elkaar te halen en dat hij erna nog steeds start en loopt? Groet, Richard
  16. just for the record, Ik hoop dat het fefixed is trouwens. zelfde probleem gehad, alleen pakte de koppeling in de bocht en deed ik een highsider. To the point..........................slavecilinder van de koppeling op het blok blijft hangen en schiet dan opeens los wat het effect heeft als op je je koppeling ineens loslaat. Ik had de hele zijkant van mijn motor aan gort en dat in de eerste bocht die ik tegenkwam. Hoop dat iemand hier iets aan heeft. R. oplossing ; vet ertussen en olie vernieuwd....... boel in de gaten houden
  17. Ik heb na een valpartij waarbij mijn rechter kuipdeel er af hing een alle bevestigingspunten afgebroken waren. Deze hersteld met twee seconden lijm en bakpoeder 6 zakjes en negen tubes lijm. Hij zit er nog steeds op. Binnenkant van de Kuip met drie cm purschuim verstevigd waar dat kon. Voorkomt ook weer irritante rateltjes.
  18. Bij hoge snelheden knipperende voorlichten. Tekenen van slecht contant.. gesmolten plastic en zo. Nieuwe stekker voor voorlicht monteren denk ik.

  19. Doorgebrande uitgaande gelijkspanning verbinding direct na sr. Fixed

  20. Koeling van mijn vfr800fi

  21. http://www.mlmparts.com/nl/spanningsregelaar-f4b59d-voor-honda-vfr-800-2001.html?year=2001&idmotors%5B0%5D=178142&idfathers%5B0%5D=13075 deze dus voor diegene met hoofdpijn en focusproblemen,onderstaande tekst. Electro Sport Spanningsregelaar. vragen suggesties? En misschien handig om te weten, hij doet het na 500 km nog steeds.
  22. Update Sr vervangen. Paar honderd kilometer gereden met voltmeter getirapt aan mijn tank. Geeft op de snelweg strak 14.1 aan. Fixed. Moet hem wel boven de 3000rpm houden, maar dat is niet echt een probleem ;+) Bedankt voor de tips.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...