Ga naar inhoud

Rodie

Forumlid
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Locatie
    Poeldijk
  • Interesses
    BMW Automobielen en Honda VFR uiteraard.

Uitgebreidere profielinformatie

  • Type VFR
    Ik heb 'n 90-93 VFR750
  • De mijne is
    Groen

Recente bezoekers van dit profiel

805 profielweergaven

Rodie's prestaties

Gevorderde rijder

Gevorderde rijder (4/10)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recente badges

10

Reputatie

  1. Om nog even een kleine update te geven, Ik heb er inmiddels ook al een rit op zitten van 120km. Het probleem wat ik had is niet weer terug gekeerd. Zo blijkt maar weer het nut van de juiste olie. Bedankt voor alle tips!
  2. Daar heb je gelijk in. Maar had zoiets van, wil het gelijk gedaan hebben. En heb dit gehaald bij lokaal klein motorzaakje. En ik heb de goedkoopste prijs betaald. 😉
  3. Daar kan ik mee leven. 😉
  4. Ik ga dit weekend een langere rit maken. Mocht het probleem zich niet meer voordoen, dan stel ik het vervangen van de koppelingsplaten nog even uit.
  5. Bij gebrek aan een middenbok, komt zo'n balk wel uit. Was ook precies de goeie hoogte om hem recht te zetten. Wat uiteraard wel spannend was. Vandaar dat ie ook zo goed als tegen de brug stond met stuur.
  6. Motor voorzien van 3.1 ltr nieuwe Motorex Top Speed en nieuw filter. Heb er nu ff 2 hele kleine ritjes meegemaakt. Eerst ritje had ik alsnog even last van slippende koppeling, maar merkte al snel dat het minder werd. 2de ritje helemaal geen last gehad. Morgen of overmorgen een langer ritje rijden en kijken wat ie dan doet.
  7. Ik heb er nu Motorex TopSpeed in gedaan en gelijk filter vervangen. Het lijkt nu al een stuk beter, moet alleen nog wat groter rondje rijden haahah. Toch eind volgende maand maar andere koppeling aanschaffen. Al is het maar voor de zekerheid.
  8. Ik heb net zitten kijken op de site van MLM parts. En ik denk dat ik voor deze set ga van EBC. https://www.mlmparts.com/nl/koppelingsset-srk-gevoerde-en-stalen-platen-en-veren-f85b07-voor-honda-vfr-750-f.html Zover ik begrijp zitten daar 10% sterkere veren bij. Iedereen bedankt voor het meedenken! Ga er nu eerst nieuwe olie ingooien. En dan eind volgende maand de koppeling bestellen.
  9. En waar bestellen jullie die koppelingsplaten? En de drukveren? Zijn er complete sets te koop? Of is het kwestie van zelf samenstellen?
  10. Dank voor de tips. Ik ga kijken of ik vandaag nog ergens de Motorex TS kan krijgen en een filter. En dan maar eens zien wat ie dan doet.
  11. Ik ga vandaag eerst ff kijken of ik ergens olie en een filter kan krijgen en kijken of dat een oplossing is. Mocht dat niet het geval zijn, zal ik er denk ik toch aan moeten geloven een nieuwe koppeling moeten plaatsen...
  12. Aangezien er maar iets van 2,5 liter in gaat, was ik wel van plan om er bijv Kroon of MPM in te gooien en gelijk filter te vervangen. Nu hopen dat er morgen een motorzaak open is...
  13. Wat ik dus begrijp uit jou verhaal, is dat ik nu toch gelijk mijn koppeling moet vervangen? Heb het vandaag pas voor het eerst gehad en hooguit nog 8 km normaal gereden. Of voldoet het mij mij eerst nog wel met vervangen van de olie?
  14. Welke olie raad je mij aan om te gebruiken? En ik vermoed dat er action olie in zit...
  15. Dames en heren, Vandaag ben ik eens weer een klein ritje gaan rijden Wie zou dat niet doen met dit mooie weer? Maar nu het volgende. Bij het wegrijden en eerste deeltje van de rit was er niks aan de hand, maar na wat in drukte gezeten te hebben, begon ik te merken dat mijn koppeling begon met slippen. Bij wegrijden lijkt er niks aan de hand, echter zodra je even een beetje doortrekt, schieten de toeren omhoog, maar niet de snelheid. Nu heb ik er verder nog niet naar gekeken, dus weet niet hoe het niveau staat van de koppelingsvloeistof. Tevens wil ik opmerken dat het blok is bijgevuld met 10W40 olie door de vorige eigenaar. Aangezien ik ergens eens gelezen heb dat het ook aan de olie kan liggen? Of moet ik er gewoon van uitgaan dat ik mijn koppeling moet vervangen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...