Ga naar inhoud

Jermen77

Forumlid
  • Items

    85
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Jermen77

  1. Eindelijk gelukt! Met een dremel ging het supersnel (eindelijk excuus om zo’n ding aan te schaffen 😝). Overgang demper is nu luchtdicht, vanmiddag maar eens stukje proefrijden....πŸ‘πŸ»
  2. Inmiddels topic gevonden. Ook hier geldt zo te zien verhitten...met geduld en beleid los proberen te wrotten....
  3. Ben bezig met het verwijderen van de oude pakking. Niet te doen! Inmiddels verbuigt de opening van mijn bochten door het wrikken en tikken... Kan me herinneren dat ik hetzelfde probleem wel een heb gezien in een topic hier, kan hem alleen niet 123 vinden. Iemand tips?
  4. Overgang naar de uitlaatdemper van mijn RC36II is niet luchtdicht. Kan ik deze gebruiken als nieuwe pakking?https://rvsuitlaatdelen.nl/product/donutpakking/?attribute_pa_diameter-inwendig=635-mm&gclid=EAIaIQobChMI8sLtx56h6AIVS8jeCh3GaQpcEAQYByABEgJDpfD_BwE
  5. Mijn nieuwe tapeinden (weer wat geleerd πŸ™‚) zijn 32mm in totaal, net als die er uit kwamen. Inmiddels de boel weer in elkaar, heb het idee dat het systeem nergens lekt. Al met al een goedkope fix, aanschaf RVS bochtenset kunnen voorkomen/uitstellen. Motor is toch al dik 25 jaar oud met 110K op de klok. Bij het monteren wel voor de zekerheid keramisch vet gebruikt. Bedankt voor de tips en tricks allemaal!
  6. Nieuwe draadeinden zijn net zo lang als de oude (32mm). Heb inmiddels andere pakkingen gevonden bij een automaterialengroothandel. Deze zijn ook van koper, zoals de oude die ik er uit heb gehaald. Stuk dunner, denk dat het met deze wel lukt.
  7. Vanmorgen na veelvuldig vijlen en verhitten eindelijk het laatste stuk draad er uit kunnen draaien! Nu loop ik er alleen tegenaan dat de nieuwe pakkingen (besteld, aftermarket) voor de inlaten te dik zijn. Het zal de bedoeling zijn dat ze met aandraaien platgedrukt worden, maar ik krijg zo geen moeren op mijn nieuwe draadeinden. Krijg de buizen ook niet goed uitgelijnd zo... Maar goed, dat is misschien iets voor een nieuw onderwerp in het forum...
  8. Inmiddels met kruipolie, vijl en tang (en geduld.....en kapotte vingers 😝) 3 van de vier draadeinden er uit gekregen. Venijn zit hem in de staart, kortste moet er nu nog uit komen...
  9. Mijzelf kennende kan ik het lassen beter als laatste optie bewaren, of het door iemand laten doen. Warmstoken, beter met gasbrander(tje) of iets van verfstripper?
  10. Bedankt voor de reacties. Maar eens beginnen met kruipolie en een beetje geduld (lastig ;-))...
  11. Bij het plaatsen van een nieuwe (gebruikte) bochtenset beide schroefdraden afgeknapt....grrrr. Draaide voor mijn gevoel niet eens zo hard. Draad is te kort om er 2 moeren op te draaien, zijn er andere manieren? Graag advies, alvast bedankt!
  12. Gelukt! Zelfs terwijl de motor op de zijstandaard stond! Heb alleen het idee dat er bij de achterste cilinders nog wat lekt. Vandeweek even goed warmrijden en testen.
  13. @Mhiam Super, ga ik dat eerst proberen! Thanks!
  14. Hoi, Weet niet of dit de juiste rubriek is. Ben op zoek naar een paddock stand voor een RC36. Heb hem alleen nodig voor het vervangen van mijn uitlaatbochtenset (verwacht ik, volgens mij moet het achterwiel en middenbok er af). Zou mooi zijn als iemand er een heeft die ik even kan lenen. Wil ook wel een gebruikte kopen van iemand uiteraard als dat handiger/fijner is.
  15. Zijn het deze? https://www.mymotor.nl/r-g-racing-crashpads?gclid=EAIaIQobChMImrnDo-yv4gIVmeF3Ch1EHQdqEAQYASABEgIjafD_BwE
  16. Heb nog geen aanvullende rijvaardigheidscursus(sen) gedaan nadat ik vorig jaar mijn motorrijbewijs heb behaald. Staat zeker op mijn wensenlijstje op korte termijn. Wel aardig wat rijervaring opgedaan. Nu lees ik regelmatig over trail braking. Kon hier met de zoekfunctie niets over vinden in het forum (als het goed is). Gebruiken jullie deze techniek of is dit meer iets voor op het circuit? Op YouTube geeft men vaak aan dat het (soms) veiliger is dan alleen remmen los en (counter)sturen/kantelen.
  17. Zal kijken of er binnenkort ergens een aanbieding is voor optoplastieken, lijkt me toch de moeite waard om te proberen.
  18. Zal aan mij liggen, maar ik zie nergens een adres van de locatie. Ik ga vast rijden vanuit Apeldoorn, misschien kan iemand mij het adres sturen?
  19. Kijk...weer iets geleerdπŸ˜†. Ik ging er vanuit dat de benzine vanaf een iets verhoogd punt kwam en op een lager niveau de reserve toevoer zat...
  20. @Firefly...moet diesel in toch?😝😝 Ik rij de tank nooit leeg, bang voor 24 jaar oude prut onder in de tank....
  21. Dat scheelt nog weer een stuk inderdaad. En ze gaan als het goed is aardig lang mee. Zal kijken of ik ze er in de toekomst een keer door krijg bij de penningmeester hier thuis πŸ˜†.
  22. Bedankt voor de reacties! Speakers zitten bij mij inderdaad in de hiervoor bestemde uitsparingen. Kan nog eens kijken of er winst te behalen is op een andere positie. Voor wat betreft optoplastieken zie ik (los van draagcomfort) nog niet echt meerwaarde op het gebied van headset audio. Vind €125,00 toch nog een aardig bedrag, kun je ook vijf keer je tank voor volgooien 😝.
  23. Ik (Jeroen) ben er ook bij 4 mei. Mijn VFR 750 is mijn eerste motor. Zelf al wat onderhoud gedaan, maar heb totaal geen referentiekader met betrekking tot de staat van mijn 24 jaar oude motor met dik 100k op de klok. Zou graag eens een kenner willen laten rijden, hoop dat hij/zij vervolgens iets kan zeggen over vering, stuurgedrag, etc.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...