Ga naar inhoud

Miel_H

Forumlid
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Miel_H

  1. @RoelH toen ik de motor kocht was de achterband zo goed als op en de voorband was toen nog goed. Dus gekozen toen om een nieuwe achterband er op te leggen en 8000 km later ongeveer is de nieuwe voorband er op gekomen. Toen nog beide Michelin. Nu was mijn achterband op en mijn voorband is pas half versleten. Dus gekozen voor een nieuwe achterband maar nu een ander merk (Dunlop) maar zover ik gehoord had een is het een goede band. Achteraf misschien niet zo handig maar ik ga ook niet nu de voorband vervangen voor een nieuwe Dunlop. Dus ik rijd de achterband op en ga dan weer terug naar Michelin.
  2. Klopt ik heb niet teveel betaald maar niet gekregen wat was afgesproken lijkt het op. Dus een standaard streetbox maar zonder de zwaardere achterveer die ook eigenlijk meer kost maar er werd mij verteld bij het maken van de afspraak dat een zwaardere veer niets xtra zou kosten. Alleen als je een streetbox bij hyperpro op de site uitzoekt met zwaardere veer dan kost hij meer dan standaard. Over de betaling is verder ook geen onvrede bij mij. Meer nu de manier waarop alles is gegaan en dat ik nu niet lekker zit na montage maar daar ben ik nu mee bezig om dat te verbeteren. Ander zadel uitproberen en een Superbike kit besteld.
  3. Was er al bang voor. Inderdaad op de achterveer staat een nummer. Ik hoop op korte termijn iets te horen van hyperpro om een afspraak te maken en dan kan mijn vering in ieder geval goed afgesteld worden en met de motorzaak zal ik daarna zeker nog een hartig woordje spreken want dit zijn geen afspraken in mijn optiek, ook al is de montage niet duur. Na het weekend ga ik zowiezo terug voor die stelsleutel. Maar tot zover dank jullie voor de input en het meedenken. Stuur moet ik nog ff op wachten aangezien niet alles op voorraad was en het bagster zadel dat ik nu aan het uitproberen ben bevalt tot nu toe goed qua zitten.
  4. Ja die opgetrokken wenkbrouwen had ik ook toen er verteld werd dat er geen sleutel bij zat. Maar volgens mij klopt er inmiddels meer niet. Ik zag op de site van Hyperpro dat je voor een zwaardere veer bij moet betalen. Maar ik heb maar €540,- betaald voor de hyperpro streetbox na 10% korting en ik heb €127,50 betaald voor de montage. Dit terwijl op de site van hyperpro de streetbox met zwaardere veer €688 zou moeten kosten dus vraag ik mij nu ook af of er wel echt een zwaardere veer gemonteerd is?? Kan je ergens aan de gegevens van de stickers zien of er een standaard of niet standaard veer zit? Ik heb een mailtje gestuurd om een afspraak te maken bij Hyperpro en in de tussentijd ga ik toch weer terug naar de motorzaak om aan te geven dat zij er in ieder geval voor moeten zorgen dat die sleutel er toch gaat komen. Dit aangezien hij er dus echt bij hoort te zitten. En ik zag op de website van hyperpro dat die sleutel toch weer 20 euries kost als je hem los moet kopen. Het is jammer dat er hier in Limburg niets van hyperpro zit waar je naar toe kan gaan. Werkendam is dus het minst ver weg voor mij.
  5. Mijn static sag is dus teveel op dit moment want de waardes die ik eerder doorgeven had waren van static sag. Ik ben vandaag nog naar de motorzaak geweest voor die stelsleutel maar er werd mij verteld dat die er niet bij zat. Ik gaf aan dat ik dat vreemd vond maar er werd mij verteld dat zij een universele gebruikte. Maar dat ik rustig een afspraak kon maken om de veer bij te stellen. Ik gaf weer aan dat ik dit vreemd vond dat ikzelf niets kon verstellen maar dan altijd naar hun terug moest komen. Hier werd verder niet op gereageerd buiten dan dat ik een afspraak kon maken om bij te laten stellen. Dus daar kan ik het mee doen. Een vriend van mij zou kijken of hij er een had die ook zou kunnen passen maar dat weet ik vrijdag pas. Dit geeft helaas weinig vertrouwen in de motorzaak op dit punt. Want hoewel de motor beter veert dan voorheen heb ik het gevoel dat als ik in een bocht versnel dat ik een lekke achterband krijg dus de achterkant zakt ineens in terwijl de voorzijde juist de bocht wil invallen. Bij normale snelheden merk je er bijna niets van maar op het moment dat je wat sneller/actiever de bocht of een rotonde wil nemen voelt het niet prettig. Ook bij hogere snelheden en dan bedoel ik 140+ dan begint mijn voorkant te stuiteren. Kan je toch merken wat je gewend raakt aan de voorheen dus slechte vering en dan nu met nieuwe vering eigenlijk weer andere dingen opvallen. Dit geheel heeft trouwens verder nog geen verbetering van de vervelende pijnen die ik dus sinds kort heb. Ik heb wel een bagster zadel om uit te proberen en dat geeft wel wat verlichting merk ik.
  6. Dan zal ik de banden er niet op afrekenen want ik heb als voorband de road 5 en nu dus als achterband de roadsmart 3. 😉 Maar goed om de zithouding te gaan veranderen heb ik een Superbike kit besteld. Ik heb de how to van ik dacht van Ray bekeken dus dat gaat wel lukken om die samen met een vriend te installeren. Mijn voorwiellagers worden dan ook gelijk gemaakt. Ik heb samen met een vriend volgens het boekje van hyperpro de sag gemeten en wij komen uit op een sag aan de voorkant van 30 mm en aan de achterzijde 24.5 mm. Hyperpro geeft aan dat het voor 25 mm moet zijn en 2 ringen zichtbaar en achter 10 mm. Hoe krijg ik die sag voor kleiner want die 2 ringen die staan goed? En hoe krijg ik die achter kleiner? Nou heb ik ook nog een vraag over die stelmoer/wartel boven de achterveer. Zit er bij zo'n streetbox iets van een sleutel of iets dergelijks om die eventueel losser of strakker te kunnen draaien want met een tang lijkt mij heel onhandig? Ik wil toch eerst zelf (of met een vriend) wat dingen proberen voor ik eventueel naar hyperpro ga.
  7. @BlackVfr het is een complete streetbox geworden met alleen een afwijkende veer. Dus alles is vervangen. Voor en achter. Ik zal trouwens eens kijken als die op zijn wielen staat of ik hem op kan tillen (uit de vering). @AFS Motorparts ik heb normaal altijd Michelin maar wilde aangezien de ervaringen die ik gelezen had over de roadsmart 3 toch goed waren eens iets anders proberen. Heel eerlijk gezegd is dit ook de laatste keer en misschien heeft dat wel met het stuggere te maken van de band maar ik vond de road 4 gt toch wat prettiger aanvoelen. De Michelin geeft mij toch een iets vertrouwder gevoel. Misschien moet ik anders toch maar eens een ritje naar Hyperpro gaan.
  8. Ik heb mijn gewicht ongeveer 83 kg en het gewicht van de beide koffers met inhoud gewogen en dat kwam op 117 kg uit totaal. Zodoende tot 120 kg gekomen. Dat er een passagier meegaat hebben we dus eigenlijk niet eens meegeteld. Dit aangezien je met een standaard veer ook iemand mee kan nemen. Dat kon met de vorige originele veer ook. Of ik ontspannen zit? Laat ik het zo zeggen dat ik niet het idee heb dat ik gespannen zit op de motor. Heb afgelopen jaar 20K gereden en nergens last van gehad. Alleen bij ritten langer dan 4 a 5 uur beetje kontpijn (is ook geen super zadel vind ik) maar dat was na een stop eigenlijk weer weg. Ik heb ook geen kramp of tintelende handen. Daarom vind ik het zo vreemd dat ik nu zo snel die klachten krijg die ik eerder niet had. Ik rijd bijna iedere dag 45 minuten heen naar mijn werk en 45 minuten terug (bijna 100 km totaal). Dit gaat gelukkig nog maar langer dan een uurtje en het begint echt te zeuren. Qua vering en wegligging ben ik zeker heel tevreden. Wel wat stugger maar het stuurt vele malen strakker dan voorheen. Ik weet het nu ook niet meer. Het enigste dat veranderd is is mijn vering maar dat ik er zo veel last van kon hebben dat had ik niet verwacht. Ging alleen maar uit van een positieve rijeigenschappen verandering ten opzichte van de oude vering die 80dkm oud was. Motor is van dag 1 bij dezelfde motorzaak in onderhoud en de achterveer was nog origineel volgens hun onderhoudshistorie.
  9. De reden van een zwaardere veer is dat ik sinds maart de motor bijna dagelijks ben gaan gebruiken ivm een andere baan. Hierbij ben ik de zijkoffers gaan gebruiken. Deze incl. inhoud en dat ik op vrije dagen meer met een passagier ga rijden hebben mij laten kiezen voor een iets zwaardere veer. Volgens de motorzaak was de standaard veer tot 90 kg. Ik heb er nu een tot 120 kg dus zoveel verschil zit er niet in naar mijn mening. Maar als ik het goed begrijp zal een verhogingset op de rijeigenschappen na geen betere zithouding opleveren. Een verhoogd zadel dan? Dat veranderd dan wel de houding natuurlijk. En de voorpoten doorsteken zal dat positief kunnen uitpakken? De sag is ongeveer 3 cm als ik er op ga zitten dus volgens mij is dat goed. Er is ook een nieuwe achterband opgekomen maar die zal naar mijn mening geen invloed hebben op het zitten denk ik zo. Ben van een road 4 gt naar een roadsmart 3 gegaan.
  10. Ik heb sinds vorige week een nieuwe achterveer en voorveren laten plaatsen door mijn motorzaak. Van hyperpro de street box maar dan met een iets zwaarder uitgevoerde achterveer. Nu ben ik opzich heel erg tevreden met het stuurgedrag maar ik krijg sinds ik die veer heb laten plaatsen ineens na ongeveer een uurtje rijden heel veel last van mijn liezen en bilspieren. Nu is mijn vraag of dit komt omdat de vering nieuw is? Of is er iets in de stand van de motor veranderd door de nieuwe vering. Nu wil ik de achterzijde verhogen omdat ik denk dat ik dan ook wat beter ga zitten. Klopt dit? Ik ben zelf 1.83cm groot en heb het gevoel dat de motor te laag staat eigenlijk al vanaf dat ik hem heb. Ideen en oplossingen zijn erg welkom. Ik weet ook niet of de driehoek en de stang aan de onderzijde van de achterveer misschien de originele maten hebben. Kan iemand de maten eens aub doorgeven om te kijken of daar misschien iets anders aan is. Alvast mijn dank.
  11. Ik heb de sena doormiddel van de plakbevestiging gemonteerd dus niet met de klembevestiging.
  12. Vandaag mijn nieuwe motorschoenen binnen gekregen. De revit scout H2O. Ff snel gepast en zitten heerlijk en lopen lekker.
  13. Vandaag een nieuwe jas gekocht. De rev'it outback 2. Heerlijke jas en mooie combi met mijn Nolan 100-5 in fluoriserend geel die ik 4 maanden geleden had gekocht.
  14. Update met betrekking tot mijn road 5 voorband. Vanmiddag terug naar de motorzaak geweest en verteld wat mijn ervaring was met de nieuwe voorband. De chef werkplaats heeft de motor gelijk naar binnen gehaald en ze zijn aan de gang gegaan met mijn probleem. Toen ik de motor weer buiten zag komen werd als eerste door de chef werkplaats zijn excuses aangeboden want de velg bleek helemaal verkeerd te zijn gebalanceerd. Hij vond het dan ook helemaal niet gek dat ik de voorband niet prettig vond. Gelijk nadat ik de motor weer meekreeg de snelweg op gegaan en hoewel het op sommige plekken flink waaide tot in ieder geval 200 km/h geen vervelende trillingen meer. Dus eind goed al goed. Trouwens de band gaat heerlijk door de bocht
  15. Weet niet of dit het juiste topic is maar omdat het over de road 5 gaat toch hier gepost. Gisteren bij de motorzaak een road 5 voorband er op laten leggen. Daarna nog een km of 40 gereden en niets aan het handje.Op lagere snelheden voelde ik iets meer in mijn stuur als mijn vorige band maar had zoiets van die moet ff ingereden worden of wennen er aan. Vandaag een rit richting de eifel gestart en toen ik op een klein stukje autobahn het gas open draaide begon de motor bij een 140 km/h en harder ongelooflijk te trillen/stuiteren. Iemand al eerder meegemaakt met de road 5? Gevalletje van slecht balanceren of toch iets anders misschien? Op zich ging deze band een stuk prettiger door de bocht dan mijn vorige maar als ik niet harder dan 140 kan rijden dan kies ik toch liever een andere band. Heeft toch niets te maken met een ander type achterband hoop ik! Achterband is een road 4 GT.
  16. Vandaag een road 5 voorband er op laten leggen. Wat een verschil met de pilot road 2 die er op lag. Ben benieuwd hoe lang deze mee gaat? En nog een windkraag gekocht.
  17. @klein hartelijk bedankt. Nu kan ik opzoek gaan naar de juiste aanhaalmomenten. Zal van de week eens kijken voor een momentsleutel en dan komt het helemaal goed. Nogmaals THX
  18. @ray helaas ben ik niet in het bezit van een WPHB en de link die ik kon vinden hier op het forum werkte wel maar kon er geen WPBH downloaden zodoende weet ik geen aanhaalmomenten. Verder kon ik vanuit google niet specifiek vinden wat de aanhaalmomenten waren. Is er misschien iemand die nog een werkende link heeft of zelf een digitale versie heeft die hij of zij wilt doorsturen??
  19. Ik heb inmiddels meer dan 2500 km na mijn post gereden en houd het goed in de gaten. Heb het wel met loctite vast gezet maar gewoon op gevoel. Ik kan wel eens een momentsleutel lenen maar weet het aanhaalmoment niet. Ik zit trouwens te denken om ook de clip-ons van een vf1000 te bestellen en te monteren dan kan gewoon weer het veertje terug en toch een iets hoger stuur.
  20. Ik spuit altijd wat hammerite metaal ontvetter in/op een doek en veeg het dan schoon. Ooit mijn radiatoren opnieuw geverfd en dat nog over gehouden . Ik weet niet of het schade kan aan verf of iets dergelijks maar het werkt goed.
  21. Miel_H

    Koelvest

    Na een nacht slapen en alle comments te hebben gelezen en wat meer gegoogled te hebben ben ik tot de conclusie gekomen om te wachten met het koelvest tot ik mijn nieuwe pak ga kopen volgend seizoen. Ik geef dan ook liever iets meer uit wat dan ook goed werkt in combinatie met het pak. Tot die tijd red ik mij dan wel met regelmatig stoppen en drinken. Onderweg soms rits Ff open om door te waaien en een dry-fit t-shirt. Toch fijn zo'n forum en ervaringen van de leden. Die laten mij toch wat meer nadenken en wat minder impulsief zijn. [emoji1303]
  22. Miel_H

    Koelvest

    Ik ga morgen in Someren een inuteq koelvest nanuq black halen (is volgens mij hetzelfde wat Ray heeft). Daar hadden ze er nog in diverse maten. Op dit moment wacht ik nog ff met uitgaves voor een duurder vest vooral ook omdat wat ik zo gelezen heb die vesten het beste werken in combinatie met een doorwaai jas. En die kosten ook een aantal euries. Maar voor nu alle koeling die ik kan krijgen is mee genomen.
  23. Helaas nog niet in het bezit van een momentsleutel (staat op het verlanglijstje met nog vele andere dingen) dus op gevoel gedaan. Omdat ik ook nog niet weet of de clip-ons blijven staan nog geen loctite er bij gebruikt. Moet wel zeggen na de rijervaring vanmiddag is de kans erg groot dat het de eerste tijd zo blijft. Dan zal er zeker loctite op de schroefdraad gaan komen. Deze heb ik nog en is volgens mij wel geschikt er voor.
  24. Miel_H

    Koelvest

    Ik ben benieuwd naar je eerste ervaring met dat vest. Zit te denken om zelf ook zo'n vest aan te schaffen.
  25. Miel_H

    Koelvest

    @Ray: hoe lang heb je nou voordeel van dat koelvest met dit weer. Continu profijt er van of verliest het vest na een bepaalde tijd zijn werking? Topic afgesplitst van het aankopenshow/off topic
×
×
  • Nieuwe aanmaken...