Ga naar inhoud

Ervaringen VFR1200X


JooST
 Delen

Aanbevolen berichten

Aha, dan was die zilver/zwarte CT die ze begin van dit jaar hadden van jou. Had het er toevallig vanmiddag nog met ze over. Een zilver/zwarte hadden ze al gehad, maar nog geen wit/zwarte. Jouw fiets staat dan volgens mij ook op hun Facebook pagina. Zal het ze eens vragen.

 

Aan een GIVI airflow voor CT kan ik voordelig komen van iemand die er niet tevreden over is (lees te lang). Maar vind het inderdaad een vlag op een modderschuit.

Ja dat moet mijn motor zijn, de datum van 1e toelating van mijn motor is 18 maart en kijk maar eens naar de datum van de foto :lol:

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gister voor de eerste keer in 76000 km een probleem met de CT maar het was wel gelijk raak. Ik trok op bij een verkeerslicht en ineens een hoop gerommel onder me. Nader onderzoek deed me vermoeden kruiskoppeling of aandrijfas (en dat is bij de CT 1 onderdeel). Ik kwam net van een AVB examen in Goes en reed weer terug richting Zeeuws Vlaanderen toen het gebeurde (blij dat het niet in de Westerscheldetunnel gebeurde zoals met mijn BMWs meermaals het geval is geweest). Enfin, leerling achterop de lesmotor gezet en terug gereden richting het Beloofde Land. Dealerbus was niet aanwezig maar met hun motortrailer de motor opgehaald en anderhalf uur later wisten we het zeker: kruiskoppeling afgebroken. In het grote onderdelenboek kijken leerde dat een nieuwe aandrijfas excl werkplaatsuren al 1700 euro kostte dus even een spontane wegtrekker. Lang verhaal kort: het hele verhaal wordt garantie. Nu heeft mijn dealer de laatst beschikbare oude aandrijfas kunnen claimen om mij voorlopig uit de brand te helpen en dan krijg ik tzt de volledig vernieuwde aandrijfas. Dit alles volledig onder garantie. Het is zoals wat ik tegen leerlingen zeg: je mag best een fout maken als je het maar oplost. Dat doet Honda en daar ben ik erg blij om. Mijn 1200GSA ontplofte een week na de garantie afliep met een zelfde km-stand (3000 km verschil) en daar kwam BMW na heel lang gesteggel tussen door coulance te geven op de onderdelen maar de 2500 euro werkplaatskosten moesten wel voldaan worden. Nu gratis een leenmotor van de dealer mee en zaterdag is mijn motor klaar.

aangepast door Allroadtoad
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op het Engelse forum is het gebeurd bij zowel DCT als manueel km stand rond de 60 -80k klopt aardig dus.

 

iSXOZED.jpg

 

Stuk :~

 

Blijkbaar ontwerp niet helemaal goed, blij dat Honda er nu naar kijkt en op reageert.

 

Deze was van een manueel CT met 64k op de teller

Link naar reactie
Delen op andere sites

We hebben de laatste tijd wel eens wat andere verhalen gehoord over service van Honda, hopen dat ze dat zelf hebben ingezien en dit het gevolg is van een nieuwe koers (of terug naar de oude).

Is het hele frame en de aandrijflijn niet geheel hetzelfde bij de F en X? Voor zover ik me kan herinneren werken ze tegenwoordig net zoals bij de auto's met een platform (hoewel een bodem meet lijkt op een platform dan een frame :39: ) en wordt de rest bepaald door kroonplaten, vering/vorkpoten en bodywork. Dit is bij de NC en de VFR800F en X ook het geval.

Dat het bij een CT eerder een probleem is valt trouwens wel makkelijk te verklaren want doordat deze hoger op de poten staat is de hoek van de kruiskoppeling kleiner en komt er dus meer kracht op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanmiddag stond ie al klaar, gelijk maar een blokje om gedaan en getankt voor de ALV morgen, rijdt weer als vanouds. Me happy camper en superblij met de service van mijn dealer. Het was nog een hele operatie, tank.achterbrug, schokbreker moesten verwijderd worden om inwendig de boel goed schoon te maken en alle beschadigde onderdelen te kunnen vervangen. Wat geweldig dat ik `m dan binnen 4 dagen weer terug heb. Dinsdag ingeleverd en `s avonds gedemonteerd, woensdag Honda gebeld, spullen besteld, donderdag spullen binnen, zaterdag klaar. Ook bij hun is het druk, dus dikke pluim. www.motortotaal.com wink.png

 

 

12044022_892358804144561_122572671_o.jpg

 

 

12048920_892358590811249_2119490486_n.jp

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...