Ga naar inhoud

Onderhoud aan VFR 750, 800FI, Vtec en 1200 voor forumleden (3)


Johan
 Delen

Aanbevolen berichten

Mijn 'oude nieuwe' liefde ingeleverd bij Johan deze week, hij heeft met zorg en aandacht alle gebreken hersteld, vloeistoffen ververst, balhoofdlager vervangen, 17 inch velgset (met dank aan Vroembert!) gemonteerd en alle vering, remmerij en lekkende carburateurs weer als nieuw gemaakt, of beter. Johan had zo'n 5 jaar geleden mijn andere VFR al eens te grazen genomen en ook dat is nog altijd elke cent waard. De rit naar Zwolle was deze keer wat spannend, maar hoe fijn is het als je dit soort mooie plaatjes mag ontvangen? 33 jaar jong en dan mag deze oude dame beste even verwend worden.. Hartelijk dank weer Johan, en graag tot een volgende 'kuur' 🙂

VFR Johan rc24.JPG

VFR Johan halfway rc24.JPG

VFR Johan done rc24.JPG

VFR Johan rear rc24.JPG

VFR Johan 1 rc24.JPG

VFR Johan kuip 1 rc24.JPG

  • Like 7
  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Eerder deze maand mijn vtec uit 2003 bij Johan gebracht. Balhoofdlager, kleppen stellen, thermostaat en bandenwissel naast alle andere (voor Johan) standaard items. Wat een verschil! Dit had ik jaren eerder moeten doen, ik kan het iedereen aanraden.

Heel erg bedankt voor de goede zorgen Johan. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Ook ik heb mijn vfr weer laten verwennen door de ''Vfr goeroe'' in Zwolle, en ja wat moet je dan zeggen:........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

 

 

ik ben er gewoon een beetje stil van, Johan top werk weer!!!

Nogmaals hartelijk dank!!!

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Nog niet eens zo gek lang actief hier op het forum, en nu al bij Johan op bezoek gemogen! Had eigenlijk een afspraak staan voor begin volgend jaar, maar "gelukkig" viel er iemand tussenuit waardoor de motor nog voor (nouja bijna voor) deze zomer heen mocht. 

 

Op donderdag heen gebracht en Johan nam rustig even de tijd om uit te leggen wat er gedaan moest worden. Direct merkte hij op dat de voorkant wel erg slap stond afgesteld. Dat klopte, want elke keer als ik in de remmen ging dook de motor voorover wat, na mijn val, niet echt veel vertrouwen kweekte. Zoals gezegd had ik begin dit jaar helaas een glijpartij gehad met de viffer dus hier en daar wat schade aan de rechterkant (o.a. gescheurde kuip), en Johan gaf aan dat hij daar wel even naar zou kijken. 

 

Al dezelfde avond kreeg ik van Johan foto's van mijn motor zonder kappen en waaraan al behoorlijk wat werk was gedaan. De kappen waren inmiddels gelijmd met Lego en lagen te drogen. De dagen erna heb ik met verbazing gekeken naar de hoeveelheid werk die Johan in de motor steekt. 

 

En toen was het zover, gisteren kwam het verrassende whatsappje: de viffer mocht weer worden opgehaald. Wat stond ie te stralen (en de motor ook..). Geloof niet dat de motor er ooit zo goed heeft uitgezien en in zo'n goeie technische conditie is geweest. Johan heeft echt veel meer werk gedaan dan beloofd en onwijs veel liefde aan de viffer gegeven. 

 

De weg naar huis was heerlijk, wat een vertrouwen geeft de machine na alle updates en wijzigingen! Geen voorkant die onmiddelijk duikt bij het aanremmen maar een hele stabiele motor. Ik zat me echt te verbazen over hoe goed alles weer werkte, het leek zelfs alsof mijn spiegels een maatje groter waren geworden?!? Bedankt voor het onwijs mooie werk Johan! 

  • Like 9
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Krap een jaar en ruim 12.000km  verder was mijn VFR weer toe aan een consult bij Johan. Deze week was het zover, de herinneringsmail voor de geplande afspraak kwam binnen met de gebruikelijke menukaart. Het resultaat mag er weer zijn, volledig gepoetst, weer verse vloeistoffen en controle van de onderhoudsgevoelige punten. Geen noemenswaardige issues, alleen het led-achterlicht heeft gedeeltelijk de geest gegeven. Inmiddels heeft de leverancier (MPartz) het garantieverzoek in behandeling (was nog geen jaar oud).

 

Heerlijk om zo je fiets weer in ontvangst te nemen en onderweg naar huis het gevoel te hebben dat je een nieuwe fiets rijdt. Vooral omdat het dashboard nu ook blauwe ledjes heeft. :worshippy: Dank je wel Johan! :thumpup:

vfr1.jpg

vfr2.jpg

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

(Deel1)
Afgelopen zaterdag mocht ik ook een ritje maken naar Zwolle (155km enkele reis). Ik had eigenlijk een afspraak op 5 januari maar omdat er iemand was uitgevallen kon ik eerder komen.

Augustus 2018 waren alle vloeistoffen vervangen (zelf gedaan) maar inmiddels weer 15.000 km gereden. Ik vond een aantal zaken die moesten gebeuren maar ik niet zelf wilde doen.

 

Recept:

- Standaard onderhoud (dit kun je eigenlijk niet standaard noemen)

- Carbs sync

- Balhoofd lager

- Voorvork olie

- Kleppen stellen

 

Klokslag 10.30 arriveerde ik en ging de garage gelijk omhoog. Even gezellig gekletst met Johan die in alle rust vertelde wat zijn plan was en dat ik op de hoogte werd gehouden met wat fotos (lees: een kleine 100 stuks...)

WhatsApp Image 2019-10-29 at 08.53.17.jpegWhatsApp Image 2019-10-29 at 08.53.18.jpegWhatsApp Image 2019-10-29 at 08.53.18 (1).jpeg

WhatsApp Image 2019-10-29 at 08.53.18 (51).jpegWhatsApp Image 2019-10-29 at 08.53.18 (5).jpeg

WhatsApp Image 2019-10-29 at 08.53.18 (4).jpeg

WhatsApp Image 2019-10-29 at 08.53.18 (2).jpeg

WhatsApp Image 2019-10-29 at 08.53.18 (3).jpeg

aangepast door michelhorvers
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ziet er weer strak uit. Hoop binnenkort een VFR 750 F uit 1995 op te mogen halen en deze een grondige beurt te laten geven in Zwolle 😍

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
Op 29-10-2019 om 13:45, michelhorvers zei:
(Deel1)
Afgelopen zaterdag mocht ik ook een ritje maken naar Zwolle (155km enkele reis). Ik had eigenlijk een afspraak op 5 januari maar omdat er iemand was uitgevallen kon ik eerder komen.
Die afspraak heb ik nu staan.
aangepast door crossrunner
gehele bericht quoten niet nodig ivm leesbaarheid forum.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanwege grote belangstelling en vele aanvragen voor onderhoud zit mijn agenda behoorlijk vol.

Ik heb daarom dit topic tijdelijk op "hold" gezet

aangepast door Johan
  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Beste Forum Viffers,

Door een afzegging heb ik op zeer korte termijn een plekje voor onderhoud vrij in mijn agenda

Bij belangstelling graag een PB

Gr, Johan.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

 

Zo vandaag motor opgehaald bij Johan, van alles en nog wat gedaan.

Nieuwe olie in motor, remmen, koppeling en achterveer.

Blauwe ledjes in dashboard, allerlei aansluitingen weer in orde gemaakt.

En zo kan ik wel ff doorgaan.

Hij staat er weer prachtig bij, loopt als een zonnetje en stuurt "eng[emoji16]" door nieuwe balhoofdlagers.

 

Kortom bedankt Johan en tot de volgende keer.

d7eb94aee5d8b2b82c207eb7dac61acc.jpg

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

 

 

 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ziet er mooi uit @Anton. Gefeliciteerd met het resultaat. Benieuwd hoe die blauwe LED's er uit zien.

Ik zocht ook nog even naar het webadres wat op jouw trailer staat vermeld, maar ik krijg geen website te zien. Klopt dat?

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Aficior, aanhanger geen idee, heb hem geleend van een vriend van mij.
Hij is demonteerbaar en kan in 5 minuten uit elkaar.
Heb hem op de heenweg achter in de auto gehad, wel met achterbank neer geklapt.
Zal vanavond even navragen waar hij vandaan komt.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...