Ga naar inhoud

Onderhoud aan VFR 750, 800FI, Vtec en 1200 voor forumleden (3)


Johan
 Delen

Aanbevolen berichten

20 uren geleden, PatjeVFR zei:

nog maar eens goed te laten vertroetelen door Johan.

Wat is het toch ook een kunstenaar hé, respect Johan :thumpup: TOP.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij is zeker een kunstenaar, en daarvoor mijn dank.:worshippy:

Het zijn die Johan aangeeft, heb ze nog niet kunnen testen of ze goed werken.:schater:

komt nog wel in november of zo. 

 

M.v.g. Patrick

  • Like 1
  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, dat zijn ze. Ik heb ze op mijn ST1300. Het zijn echt super dingen. Het is een mooie oplossing om de schakelaar zo onder te brengen. in plaats van ergens op het stuur of in de kuip. De schakelaar is overigens los. Deze moet eerst over het stuur en daarna het handvat. Nadeel is wel dat er een extra kabel aanwezig is. En de schakelaar is wat aan de dikke kant en de koppelingshendel komt bij intrekken er tegenaan. Ik kan de koppelingshendel dus niet helemaal tegen het handvat knijpen. Dit went vanzelf en de koppeling ontkoppeld wel volledig. Ik weet niet of dit bij de VFR ook het geval is. 

Grappig, we hebben het over verwarmde handvatten in de zomer met 33graden :357:

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Het seizoen is bijna weer ten einde en veel viffers gaan de winterslaap weer in

Als je de viffer voor de winterslaap nog een fijne onderhoudsbeurt wilt laten geven dan heb ik nog een aantal plekjes vrij

Mocht je dit nog willen laten doen stuur mij dan even een berichtje via PB.

 

Groet, Johan

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Euh, het seizoen loopt van september tot en met juli, is dus net begonnen. :schater::thumpup:

 

Edit: desondanks neem ik binnenkort wel contact met je op, crossie is wel toe aan een goeie beurt.......

aangepast door voodoo
  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb zojuist mijn motor bij Johan opgehaald. Was een hele grote beurt waarbij alle vloeistoffen, banden, kleppen, blokken en nog wat andere zaken onder handen zijn genomen, zoals de schokbreker verstelling  weer bijvullen, voorvorkvering progressiever maken, balhoofdlager, etc.

 

Johan is echt een top vakman, mijn VFR werd tot op het bot gestript, kleppen mankeerde gelukkig niets aan (46.000km) maar waren wel eens eerder los geweest en kan nu gerust een hele tijd vooruit. De grote verrassing was wel dat er in het verleden muizen hebben gezeten in het luchtfilter en die zat helemaal dicht, dus vervangen door een K&N exemplaar.

 

Johan houdt je ook continue op de hoogte als er wat is en stuurt elke dag een hele reeks foto’s zodat je de vooruitgang kan zien. 
 

Als je de motor komt ophalen staat hij je helemaal toe te glimmen en legt Johan alles uit wat hij gedaan heeft. Vervolgens ook de vering instellen op de berijder en dat allemaal onder het genot van een kop koffie.

 

Johan is een super aanrader als je een VFR hebt (eigenlijk voor elke motor, maar Johan doet nu eenmaal alleen VFR). Johan is zeker nog een extra aanrader om VFR te rijden.

 

Johan, nogmaals heel erg bedankt voor de goede zorgen, ik ben weg gegaan met een compleet andere motor en kan weer volop genieten van mijn VFR in perfecte conditie. Je hebt er een vaste klant bij, dus tot de volgende keer 🤗👍🏻

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik heb Maandavond mijn VFR weer opgehaald bij Johan voor een superdeluxe onderhoudsbeurt. Dit was ook weer boven verwachting hoor !  De laatste keer dat ik bij Johan was geweest was in 2016.  Maar dit was iets te lang geleden. De rem en koppelingsvloeistof waren toch wel erg smerig weer. Ik had gebruikt gemaakt van de leen vfr, dit was ook helemaal top ! Johan had hem al klaargezet en zelfs de navigatie ingesteld op mijn adres, ik kon zo wegrijden.  Ik vond ook dat mijn motor de laatste tijd niet lekker meer stuurde, ik was ook van de road 5 teruggegaan naar de mpr4 omdat ik dacht dat het daaraan lag.  Maar Johan ziet natuurlijk alles en die zag dat de achterveer helemaal naar beneden gezakt was, hij stond op de laagste stand nu.  Dat kwam omdat de olie bij de stelknop was verdwenen,  Johan heeft dit weer netjes schoongemaakt en bijgevult.  Nu staat mijn motor weer een stuk hoger achter en stuurt weer als een scheermes.  Het is ook ongekend hoe schoon mijn motor weer is, helemaal mooi gepoetst weer en alles wat zwart hoort te zijn is weer netjes zwart.  Hij rijd weer als nieuw en ziet er ook weer als nieuw uit.   Nogmaals bedankt Johan !  En volgende keer kom ik weer eerder hoor !  

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat is waar, ik zal het niet meer doen.  Ik had ook niet zoveel gereden de laatste jaren.  Ik had wel elk jaar de olie en het filter vervangen.  

  • Like 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

VERTROUWEN is wat je nodig hebt in je materiaal als je het volledig wilt aanspreken, niet alleen op het circuit als je serieus gas gaat geven maar ook in het dagelijkse verkeer... blind vertrouwen in Johan als het gaat om 100 punten onderhoud! Ik ga komende Pinksteren '23 een "rondje" Schotland doen en heb nu weer het beste materiaal mee om in ieder geval veilig en met het volste vertrouwen een paar dznd km asfalt te verslinden. Thnx Johan topJob !

Schermafbeelding 2022-11-14 om 22.23.49.png

  • Like 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Vorige week de motor naar Johan gebracht voor een grote beurt, vandaag weer opgehaald.

 

Tijdens de week heeft Johan me op de hoogte gehouden van de vooruitgang door middel van foto's en uitleg. Bij het ophalen zijn we ook nog even alles nagelopen.

 

Naast het standaard onderhoud (alle vloeistoffen/filters wisselen, algehele controle en alles reinigen) heeft Johan onder andere de kleppen gesteld, de remblokken voor/achter vervangen, het balhoofdlager vervangen en de motor voorzien van een vers setje banden.

 

Toen ik de motor kwam ophalen stond hij mooi te glimmen op de brug, ik denk niet dat hij er ooit zo bij heeft gestaan sinds die de fabriek is uitgerold. We hebben de vering nog even afgesteld en daarna kon ik, na een koffie, beginnen aan de terugreis. Tijdens de terugreis merkte ik meteen dat het stuurgedrag enorm verbeterd is, waar de motor eerst een beetje log stuurde, stuurt hij nu zo licht als een veertje.

 

Johan, nogmaals bedankt voor de goede zorgen en tot de volgende keer!

 

 

image.thumb.png.2e3a0b065b9aab7590f5e23a603700bf.png

  • Like 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 weken later...

Mijn Viffer van '96 grote beurt bij Johan laten doen deze week.

 

Het is of ik een nwe motor rijd nu! 

Gasrespons, vering, remmen zo'n verbetering. 

Plus super schoon en gepoetst!

 

Veel vertrouwen in mijn motor weer gekregen, topmonteur!

 

"Cared for by Johan" 👌

 

IMG-20221229-WA0029.jpg

aangepast door Rudolf
  • Like 8
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...