Ga naar inhoud

Overhauling Crosstourer edition


Ray
 Delen

Aanbevolen berichten

Nee, schrik maar niet. Ik ga niet meteen beginnen met de nieuwe maar stiekem worden er toch altijd wel dingetjes gedaan en mezelf kennende sluit ik niet uit dat het op den duur toch weer iets unieks wordt.

Het is jammer dat de stealth het niet overleeft heeft maar een voordeel daaraan is dat de stijl kan behouden.

De Crosstourer zal niet hetzelfde worden maar het oranje gaat terugkomen als accentkleur want het past ook goed bij zwart maar ook dat is voor later, eerst een paar items overzetten van de oude en er zijn 2 dingen op de nieuwe die niet aan de Ray norm voldoen.

Dit is het canvas waar ik mee begin:

  • 2012 VFR 1200X a.k.a. Crosstourer in Pearl Cosmic Black met 25000 op de teller
  • OEM handvatverwarming
  • Honda touringruit
  • Hepco & Becker valbeugel
  • Hepco & Becker kofferset model Explorer (2 x 30L en 1 x 45L)
  • Hepco & Becker Lock it zijkofferrek
  • Hepco & Becker Easyrack topkofferdrager
  • Givi Trekker mistlampen met Givi stuurschakelaar
  • Extenda fender
  • 12V aansluiting

Om te beginnen moet natuurlijk de navigatie erop komen, montageplaat is onderweg.

Hiervoor moet ik een kabel trekken dus kan ik net zo goed meteen kijken of ik een betere plaats kan vinden voor de 12V aansluiting en de dubbele USB aansluiting die op de VTEC zit.

Verder wil ik op redelijk korte termijn ook kijken of ik de knippelichtinstallatie op deze gemonteerd krijg, hiervoor wil ik de halogeen lampjes uit de mistlampen vervangen voor LED (Zit een H3 lampje in) en achter moet ik eens gaan kijken wat ik wil.

Het doel is om ze te kunnen gebruiken voor de verkeersregelaar inzetten bij de truckruns maar als ze niet gebruikt worden moeten ze zo min mogelijk opvallen om niet als een wannabe politieagent over te komen.

Dit topic gaat dus in tegenstelling tot de vorige overhauling meer een blog worden.

 

post-3441-0-81913700-1489326274_thumb.jpg

post-3441-0-54192700-1489326274_thumb.jpg

post-3441-0-19959400-1489326274_thumb.jpg

aangepast door Ray
  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt duidelijk een paar biertjes op :scratchchcin:

Ik schreef dus dat ik dezelfde stijl kan behouden dus best kans dat hij weer mat wordt en het oranje moet ook als hij niet mat wordt in proporties aanwezig zijn.

De kracht van een design bestaat slechts uit 2 delen, 1 is kleuren gebruiken die bij elkaar passen en 2 is de accenten goed verdeeld te krijgen zonder dat het kitsch wordt ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ray, veel mooie kilometers in 2017 en al die jaren die nog gaan volgen.

Al of niet met mooie oranje accenten ^_^ .

Nu nog ff je fotootje veranderen natuurlijk..........

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog geen kans gehad om een mooie foto te schieten dus die moet nog even wachten ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moest nog wat van de VTEC halen om op te sturen en meteen maar even de houder van de Zümo gehaald en kon het niet laten om ook meteen te kijken hoe het staat op de CT want de houder was ook al binnen.

post-3441-0-50020100-1483381292_thumb.jpg

 

post-3441-0-34196700-1483381297_thumb.jpg

 

Ja de kabel moet nog weggewerkt worden maar hij moet ook nog aangesloten :coolsmiley:

Dat staat komend weekend in de planning... als ik lang genoeg kan wachten :39: (moet nog even kijken hoe de kappen gemonteerd zitten).

aangepast door Ray
Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze komt volgens mij bij Waypoint vandaan (ik heb 'n van een clublid overgenomen) maar deze hebben ze niet voor de Crossrunner.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De navigatie is aangesloten :coolsmiley:

Van de week al even gezocht naar het demonteren van het kuipwerk en ik wou dat de vorige eigenaar dat ook had gedaan want aan de rechterkant was het lipje/nokje van de knieplaat (of hoe dat kuipdeel ook mag heten) afgebroken en gelijmd met iets wat te hard werd waardoor het nu ook weer afbrak :(

Maar weer gelijmd want helemaal schoon kreeg ik het niet dus ik was bang dat een ABS papje ook geen relaas meer zou bieden, als dit ook niet houd dan toch maar eens een poging wagen.

Door dat gedoe niet aan foto's gedacht maar de boel moet er toch nog eens af voor de 12V aansluiting en de USB aan te pakken.

Dat had ik meteen mee willen nemen maar ik ben er nog niet uit hoe wat en waar dus even de tijd nemen om het straks meteen goed te doen.

Ook iets vreemds met het quartet harness want bij mij is het een trio harness, de handvatverwarming zit erop en dan zijn er 2 geschakelde aansluitingen (Witte stekker met diagonaal de pinnetjes) en een rode platte stekker maar geen zwarte met continue voeding.

Aangezien ik de Garmin niet geschakeld wil hebben (is lastig gebleken zij de verkeersregel klusjes) maar weer direct op de accu wat dus de reden was dat ik rechts het kuipwerk ook los moet halen. Wel een nadeel t.o.v. de VTEC want daarbij kon de tank gewoon omhoog zonder kuipwerk te demonteren.

Ik zal binnenkort nog wel even een plaatje schieten van waar de kabel naar binnen loopt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...