Ga naar inhoud

Overhauling Crosstourer edition


Ray
 Delen

Aanbevolen berichten

Ter inlichting die schakelaar wordt gebruikt OEM africa twin (CRF1000) P/N 08V04-MJP-G50

Kan hier aangekocht worden maar waarschijnlijk ook nog elders

http://ruggedroads.co.uk/epages/00cbb604-5d1c-407e-8207-580e14387ec5.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/00cbb604-5d1c-407e-8207-580e14387ec5/Products/08V04MJPG50A

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zie geen lipjes waar de schroefjes doorheen moeten om de schakelaar aan de kap te monteren!

In het Honda bestelsysteem staan ook alleen CRF1000 types waar deze schakelaar op past.

Als deze schakelaar uitwisselbaar zou zijn zou dat er zeker bij staan.

De kans dat deze niet passen op de CT is groot!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, nog niet. Is voor de sleuteldag.

Gisteren bij Geestje geweest voor een aanpassing in het programma van de knippermodule en hij heeft meteen de hele module overhauled :worshippy:

Ook meteen de schakelaar bekeken en een aansluitplan gemaakt.

Ik heb wel de schakelaar voor de CT.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jawel maar de nummers zijn anders dus er zal toch wel wat verschillen.

Bij die van mij zit er ook nog een doorzichtig kunststof plaatje onder bij de lipjes en de bedrading is anders, het lijkt erop dat die van mij verlicht is en die voor de CRF1000 niet.

Mogelijk omdat de CRF een meer basic fiets is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@JooST

Bedankt voor de plaatjes maar ik had ze er al een keer af gehad.

De handeling is ook niet echt moeilijk maar die klitteband is best sterk dus die komt lastig los. Links was er ook niets aan de hand maar rechts was het lipje al afgebroken en gelijmd, toen ik 'm los wilde trekken kwam 1 van de klitteband in het kapje mee los en brak ook het gelijmde lipje weer af.

Het gaat ook maar net met wat moeite om de kuip achter de valbeugel weg te krijgen maar ik heb geen zin om iedere keer de valbeugel er ook af te halen.

De knippermodule is in ieder geval weer helemaal opgefrist en de gaat onder de buddy dus als ik nog geen lampen voor achter heb gevonden dan kan ik die makkelijk na de tijd nog even aansluiten.

Zo eerst even de mistlampen open maken om te kijken wat ik kan qua LED lampjes (ik weet dat er H3 lampjes in zitten) en die nog bestellen, dan kan ik alles achter de kuipen (stekkers en schakelaars) mooi op de sleuteldag afwerken zodat ik daar voorlopig niet meer bij hoef.

Voor de tijd vast zoveel mogelijk voorbereiden zodat het ook een beetje vlot klaar is :coolsmiley:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou in het aankopen topic moeten maar het is voor de upgrades van de CT en crossposten mag niet dus zet ik het hier maar neer.

De knippermodule is weer klaar voor gebruik dus moeten er ook lampen op aangesloten worden maar net als bij de Stealth moet het verborgen zijn, aan de voorkant moesten daarom de H3 lampjes plaats maken voor LED en dat zijn deze geworden, 750lm moet genoeg zijn.

h3_philips_6x_luxeon_zes_lumileds_30w_75

 

Dan moet achter ook voorzien worden maar bij de CT gaat het niet lukken ze in de RAW's te maken, mede omdat die ook gebruikt moeten kunnen worden.

Deze 23mm "eagle eyes" hebben ook 700lm en met ie beperkte maat moet er vast wel een sneaky plek gevonden kunnen worden.

3w_cob_led_eagle_eyes_set.jpg

 

Aan de voorkant hebben we al de schakelaar voor de mistlampen maar wanneer ze moeten gaan knipperen moet ik ze wel aan kunnen zetten en die schakelaar moet ook niet teveel aanwezig zijn. De lampjes waren al duur genoeg en dan is het goed dat we DX.com hebben en daar moet theoretisch voor de sleuteldag deze vandaan komen (7 tot 10 werkdagen).

post-3441-0-14893500-1487369213_thumb.jpg

 

Ik heb weer wat te doen.

Bij het nakijken wat voor H3 LED ik moest hebben heb ik ook de huidige gesloopt. Bij het nakijken kwam ik er ook achter dat ze nu behoorlijk amateuristisch zijn aangesloten dus maar goed dat ik toch nieuwe draden moest trekken want ze mogen natuurlijk geen draad meer delen als ze om en om moeten werken.

Ook de handvatverwarming is broddelwerk en dat terwijl het OEM is.

Tel daar de afgebroken lip van de kniekuip bij op en dan is duidelijk dat sommige mensen overal vanaf moeten blijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het idee is goed, zo min mogelijk zichtbare bevestigingspunten (boutjes).

Alleen jammer van de uitvoering.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vindt de kuip bevestiging ook niet echt honda waardig. Volgens mij moesten ze de prijs drukken

:nono: Nee zo moet je het niet zien, dit is de moderne manier van kappen bevestigen.

Van alle motoren die ik afgelopen jaar open heb gemaakt (en dat zijn er tientallen) zitten de kappen van nieuwe Honda's het meest lastig gemonteerd, je moet het minimaal 1x ervaren hebben om te snappen waar alle lipjes en clipjes zitten. Als je het eenmaal weet is het eigenlijk geniaal, en JUIST Honda waardig. (Hoewel sommige kappen een drama blijven). Met zo min mogelijk zichtbare schroeven en moeren zitten de kappen super strak gemonteerd. Waar geen krachten op komen zitten kappen haast zwevend of met een haakje aan een ander onderdeel, boutjes worden vaak voor meerdere functies tegelijk gebruikt. Ik durf dan ook te beweren dat prijs niet de hoofdreden is dat veel kappen zo gemonteerd zitten, visueel aantrekkelijk en gewicht zijn belangrijker.

En ja voor onderhoud zijn de kappen lastig want het demonteren kost veel tijd, maar de service intervallen worden steeds langer en Honda's gaan bijna niet stuk.

 

Vergelijk het maar met hoe je Nokia 3310 in elkaar zat met dikke open naden en nu je smartphone die door super strakke kap-bevestiging zelfs waterdicht kan worden. Vooruitgang heet dat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

er zit toch al gevarenlicht op je motor?? :huh:

Ik begeleid een aantal truckruns als verkeersregelaaren dan zijn een paar aparte flitslampen met wat meer opbrengst geen overbodige luxe.

Het kan zonder maar ik heb al een aantal keer gehad dat anderen ergens niet voorbij konden en toen ik aankwam met de flitser dat er ineens ruimte werd gemaakt, een goede reden om ze op deze ook weer te monteren.

Bij de VTEC was het eerst een safetylights module op de RAW's vanwege het ontbreken van gevarenlichten (op de VTEC pas vanaf 2004) en omdat ik toch wel richting aan wilde geven tijdens de truckruns is het in stapjes geëvolueerd tot de H7 LED lampen in het groot licht en een paar extra LED's in de RAW's achter.

Ondanks dat het officieel niet mag heb ik alleen maar complimenten gehad van de politie bij die runs want het is toch een stukje extra veiligheid.

Bi filerijden zijn ze trouwens ook wel handig :39:

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...