Ga naar inhoud

Sleutelen voorzijde


Jermen77
 Delen

Aanbevolen berichten

Inmiddels best wel wat onderhoud zelf gedaan, gaat prima (met hier en daar wat lichte frustratie). Denk dat mijn balhoofdlager vervangen moet worden (tikt bij remmen), en mijn voorpoten moeten service hebben (een poot duidelijk smerig, demping is zozo). Dit zijn (voor mij) wel serieuze klussen. Ben in eerste instantie benieuwd hoe jullie de voorkant omhoog houden als wiel, poten en balhoofd gedemonteerd worden? Heb geen brug of andere professionele installaties, ga er vanuit dat er ook een creatieve (veilige?) hobby oplossing moet zijn. Advies zou super zijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Motor op middenbok. Krikje (met een stukje hoekprofiel er dwarsoverheen) onder de bochten van de uitlaat voor. Omhoog totdat achterwiel op de grond staat. Eventueel daarna krikje vervangen door een bokje of een paar balkjes. Zo heb ik het al vaak gedaan. Lijkt een beetje wankel maar motor blijft echt wel staan.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sleuteldag had ik ook al aan zitten denken. Wel een eindje sturen voor mij, woon zelf in Apeldoorn. Lastige vind ik alleen dat ik iemand moet vragen om een dag aan mijn motor (mee) te sleutelen. Is meer dan ff een filtertje vervangen oid. Wil uiteraard niemand voor het blok zetten. Ook een uitdaging om het hele boodschappenlijstje met materialen (slijtagedelen) en benodigde (specialistische?)gereedschappen compleet te hebben en mee te krijgen op de motor. Ga er eens over nadenken en me verdiepen ik de betreffende klussen, zag al wat filmpjes op YouTube etc....

Link naar reactie
Delen op andere sites

voor de lagerschalen heb je wel gereedschap nodig om ze onbeschadigd erin te krijgen

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Met de middenbok midden op een plaat zetten, dan spanband onder de plaat en zo het achterwiel tegen de plaat via de passagiers-handgrepen aantrekken.

Zo doe ik het altijd, met een beetje stevige multiplex-plaat is dat geen probleem.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sleuteldag niet gered helaas. Heb het idee dat mijn balhoofd geen speling heeft. Zit ik mijn voorpoten, ga deze binnenkort proberen te servicen. Hopen dat het met nieuwe olie, glijbussen etc. verholpen is. Ga denk ik inderdaad kijken of ik de achterkant kan verankeren zodat het voorwiel omhoog komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...