Ga naar inhoud

Stator, sr of accu....


 Delen

Aanbevolen berichten

Zondag had ik de Optimate 5 van mn broer aan de motor gehangen en die kreeg wel weer leven in de accu (beide indicator lampen op groen). De motor startte een beetje moeizaam, maar sloeg wel netjes aan. Nu hangt ie weer te druppelen aan de CTEK MXS 3.5, vanavond ff kieken of die nog het rode info lampje doet branden bij stap 4/5 of netjes doorlaad tot stap 7/8. Iig ... verstandig om alvast een reserve accu in te slaan. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die eerder genoemde Exide van vfroem (www.motorstroom.nl) is ook ideaal om op voorraad te zetten.

Het zuur zit er apart bij dus je vult 'm pas als je hem nodig hebt. Na het vullen even een uurtje laten rusten waarna je hem erin kan zetten en meteen kan gebruiken

Bij niet meteen staten en wegrijden zou ik 'm wel een nachtje aan de lader hangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En dat uurtje is temperatuur afhankelijk.

Warm weer korter, koud langer.

Laden nadien is niet nodig.

VFRikus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Exide zijn top accu's en top geleverd door Vfroem voor een beperkt aantal euro's. Echt waar voor je geld! Ik heb er 10 jaar zeer goede ervaring mee en de vorige eigenaar van mijn vfr ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Thanks voor de info ... de Optimate 5 heeft weer leven gekregen in de accu, maar ik moet m nog eens doormeten met de multimeter tussen kabel en accu voor de Ampere. Afgelopen weekend probleemloos gereden, maar het kan goed zijn dat de accu idd aan het overlijden is.

aangepast door JohnvR
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Even een domme vraag .... gisteren heb ik de gel- accu uitgebouwd ivm ombouw van de zummo 660lm naar 590lm kabelboom. De motor heeft sinds het pinksterweekend aan de druppellader gehangen. 

 

Mij viel op dat de gel-accu bij een cel wat boller aanvoelt en in het algemeen warm aanvoelde. Is dit normaal na afkoppelen van de druppellader of betekend dit dat de accu op zn retour is ondanks dat hij de motor nog doet starten? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...