Ga naar inhoud

Viffer staakt. Elektronisch probleem


 Delen

Aanbevolen berichten

  • 5 maanden later...

Hoi Eric, mss al van vorig jaar geleden maar wat is de oplossing geweest? Ik heb vandaag een gelijkaardig probleem ondervonden.... Morgen toch maar de auto gebruiken om niet halverwege te stranden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij bleek de storing toch weer terug te komen. Bij het bewegen van de lichtschakelaar knipperde de dashboardverlichting. En dat hoort niet. De uiteindelijke oplossing zat in het volledig demonteren van de lichtschakelaar. Dus ook die kleine witte unit helemaal uit elkaar halen (heb ik helaas geen foto van)  en dan dat kleine koperen stripje goed schoonmaken (zie foto) en een beetje zuurvrije vaseline er op doen. 

Het is een hoop gepiel, want die witte unit krijg je niet heel makkelijk uit elkaar, maar met wat lef is het wel te doen. (Dat bleek toen Geestje me te hulp schoot 🙂 ) 

Je moet ook de rechter clip-on helemaal demonteren en dat lukt alleen als je ook de gaskabels los maakt. Al met al toch gauw 2 uurtjes werk, maar het is goed te doen en werkt wel. 

 

Succes! 

 

636106387_Aantekening2020-04-28173945.thumb.jpg.435fb3e2ee9a732d2d5626c2ceb19970.jpg

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 11 maanden later...

Ik heb (denk ik) exact hetzelfde probleem. Kort nadat ik de motor had gekocht eerder dit jaar wou ik een keer een rondje gaan rijden, klaar om weg te gaan, start de motor en vervolgens na amper een seconde te draaien valt hij uit en doet vervolgens niets meer. Ik had toen niet direct door dat de brandstofpomp niet werkte (carbs gewend) en had hem dus leeg gestart. Goed, motor aan de Optimate gezet en de volgende dag zonder problemen gestart. Ik twijfelde toen nog aan accu/SR enzo en aangezien de motor nog weg moest, (nieuwe koppeling) gelijk gevraagd of ze de laadstroom etc na konden kijken. Niets geks gevonden en hij reed ook gewoon weer prima.

 

Vanochtend wou ik weg, draai de sleutel om.. En helaas geen brandstofpomp. Wel geprobeerd om wat met de killswitch te rommelen enzo, geen resultaat. Stadslicht gaat aan maar dim/groot licht niet. Ik hoor wel bij het terugzetten van dimlicht naar stadslicht de click vanuit mn topkuip komen, en bij het wisselen van de killswitch die onder het rechterachterpaneel. Geloof dat ik ook maar eens de rechterschakelunit los/uit elkaar ga halen, maar toch twijfel ik hierover aangezien de knoppen schijnbaar wel iets doen..

aangepast door -Floris-
Link naar reactie
Delen op andere sites

Peuter die schakelunit maar helemaal uit elkaar. Ook ik heb vergelijkbare ervaringen met een spontaan uitvallende motor en rare verschijnselen met het licht. Na grote schoonmaak waren alle problemen opgelost.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...