Ga naar inhoud

Kleding plannen?


VFpiotR
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik rij nu 150.000+km met mijn Rukka Armacor en moet de eerste regendruppel nog zien (voelen) doorkomen. Absoluut wind- en waterdicht door o.a. een afwijkende (Gore-) rits. Kost inderdaad meer dan hun concurrentie, maar dat ben je al snel vergeten als je elke keer weer van het comfort geniet.

Succes met je keuze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben van plan om dit seizoen een Rev'it Tornado (doorwaai) broek te kopen met uitneembare (regen) voering. Iemand ervaring met de 1 of 2? Nummer 3 komt dit seizoen op de markt blijkbaar. Zal allemaal wel aardig op elkaar lijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 11-2-2020 om 21:18, JooST zei:

Mag ik een tip geven?
Als je veel km's rijdt kun je beter niet besparen op kleding. Want wel kwaliteit én goedkoop is over het algemeen een grote tegenstrijdigheid.

dat zeg ik ook elke dag tegen mijn klanten! :)
er is zeker weten een kwaliteitsverschil naar rato van de prijs, hoewel het onderscheid in het grensgebied lastiger wordt, daar kan een adviseur je bij helpen!


voor mijn kleding ga ik meestal naar Martijn in Rotterdam, krijg je ook nog een echt advies (laatste keer wel vreemdgegaan met een koopje op de beurs, voor erbij)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Ik koop niet de duurste pakken. Ben laatst ontzettend goed geslaagd in de zaak waar @JooST werkt. Een pak van IXS. Ben er zeer tevreden mee. (Het merk IXS heeft overigens ook vrij kostbare kleding in het assortiment, maar ik heb dat niet gekocht).

 

Wat ik nog doe met mijn stoffen pak om het te upgraden is het impregneren/behandelen met een waterafstotend middel. "303
Fabric Guard". Ik gebruik dit product eigenlijk om stoffen cabrio-daken na grondige reiniging weer waterafstotend te maken. Ik heb het dus altijd in huis.

 

Belangrijk is dat de ondergrond goed schoon is. (Een vies geworden pak dus eerst reinigen).

Het pak spuit ik rondom in met "303 Fabric Guard". Daarna borstel ik dit nog vochtige product meteen voorzichtig IN de poriën van de stof met een paardenharen borstel. (Anders blijft het er vooral op liggen).

Dit laat ik een uurtje drogen.

Daarna een tweede applicatie erop sprayen. Nu laat ik het een avond en nacht drogen. Klaar.

 

Ik doe het altijd in een goed geventileerde ruimte. Spul ruikt niet super fijn. Na droging is het overigens volstrekt reukloos.

Wanneer je het buiten uit de wind uitvoert, zul je later constateren dat de overspray ook de bestrating waterafstotend maakt.

 

Mijn eerste niet kostbare pak van Jopa was in eerste instantie niet erg waterdicht. Na deze behandeling reed ik (bijna) met plezier door de stromende regen. Pak bleef perfect waterdicht.

 

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Misschien wat laat nu pas te reageren op dit topic. Heb alle reacties met interesse gelezen. Ben dit jaar op de beurs geweest met twee doelen, lid worden van deze club :crossy: en op zoek naar nieuwe kleding. Hiervoor heb ik vooraf al wat huiswerk op het web gedaan om een beeld te vormen bij wat ik zou willen kopen. Mijn eerste keus ging uit naar een jas en broek van Alpinestars. Nu ben ik langer dan gemiddeld wat meestal een probleem is met standaard confectie maten.

 

Wat ik min of meer al verwachte is dat ik dus geen geschikte maat kon vinden. Mouwen te kort, of een veel te ruim pak. Geen van beide een prettige optie. En een gelijk probleem met de broek. Dus na het passen van meerdere pakken van verschillende merken ben ik zonder aankoop naar huis gegaan. Maar niet zonder een optie.


Uiteindelijk ben ik na de beurs bij Damen in Breda langsgegaan en heb daar met een “beurskorting” een Olympus pak op maat besteld. Niet de goedkoopste optie maar heb nu een ‘passende’ optie.

 

Helaas is de levering van het pak door Covid vertraagd (kan nu iedere dag binnenkomen) dus heb nog geen gebruikservaring. Ben benieuwd wie van jullie wel ervaring heeft met de kleding van Damen :zwaai:

aangepast door Marcel G
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb deze set besteld (Klim Marrakesh)

image.thumb.png.45d981fd22f24fba2f9fe0bc8f60f57a.png

 

En de broek.

image.thumb.png.8e6a9a86fc36b7f314be77a0bdc73dfc.png

 

Totaal wat anders dan ik wilde want ik wilde een gelamineerd pak alleen na een goed advies bij onze huisleverancier Chromeburner is dat heel leuk als all weather woon-werk pak maar voor het off-road wat ik tegenwoordig ook regelmatig doe totaal niet geschikt. Te stug en veeeeeel te warm.
Dit is een soort van crossvest (zo'n net met protectie) maar dan als draagbaar kledingstuk.
Voor de winter koop ik er een Gerbing verwarmde jas bij en bij regen moet ik er een regenpak over aan trekken maar tegenwoordig hebben veel pakken een uitneembare regenvoering en dat is totaal onlogisch. Je moet dan in feite je kleding uittrekken om er een regenpak ONDER aan te trekken :oops: Dan trek ik er liever een pak OVER aan, ik heb toch altijd al een jas en broek bij me.
Het zijn dan wel lagen wat ik eigenlijk niet wilde maar met het veranderde rijgedrag en ook een veranderde thuissituatie met daaraan gerelateerde toekomstplannen toch de beste optie.
En met de zomers van tegenwoordig is dit zonder de extra lagen een stuk koeler.

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 hours ago, Marcel G said:

Ben benieuwd wie van jullie wel ervaring heeft met de kleding van Damen :zwaai:

Mijn eerste leren overall was een maatgemaakt pak van Damen Leathers.
Dit pak (en de bijbehorende handschoenen) zijn gebruikt in een reclame voor de Philishave Tracer, ergens rond 1986.
Hier de video (inclusief de Honda VF1000R motorfiets): Philishave Tracer video
Nee, ik ben niet de rijder in de video.

EDIT: nog vergeten te zeggen dat het maatgemaakte pak zeer goed is bevallen. Ik heb het nog steeds, en ziet er nog steeds prima uit.
Helaas is het de afgelopen ruime 30 jaar wel een kilo of 8 gekrompen, dus ik pas er niet meer goed in.

aangepast door AFS Motorparts
  • Like 1
  • Haha 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik rij nu al zo'n 350k in een op maat gemaakte Damen leren combi en tot nog toe krimpt het niet :coolsmiley: Ik ben er zeeeer tevreden over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm, mijn leren is wel gekrompen. Zou het aan het merk liggen:scratchchin:Ook maar textiel aangeschaft. Revit Off Track maar of ik ook ooit off track ga:nono: gewoon broek en jas met uitneembare regen én thermovoering.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Koop volgende keer een pak van olifantenlullenleer, misschien dat dat helpt. 

🙂 

  • Like 1
  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ooit tegen mijn dokter gezegd na de opmerking van iets aan mijn gewicht te doen dat ik voor mijn gewicht 2 meter 34 moest zijn dus ben ik gewoon tekort :schater:

hij zakte op zijn stoel onderuit en heeft er nooit meer over gepraat.

 

 

  • Haha 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

On 6/13/2020 at 9:31 AM, voodoo said:

Koop volgende keer een pak van olifantenlullenleer, misschien dat dat helpt. 

🙂 

Maar wel ZACHTJES wrijven hè?

Anders wordt het een 3-persoonstent...

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...