Ga naar inhoud

Eerste indruk Garmin XT


 Delen

Aanbevolen berichten

Ook ik heb sinds een paar maanden de Zumo XT. Sinds 2012 had ik een Zumo 350, was voor die tijd een geweldig apparaat en eigenlijk nog steeds wel.

Maar de XT heeft zoveel meer, alleen al een prachtig scherm, snel reageren, gemakkelijk te bedienen en zoveel mogelijkheden dat je haast zou vergeten waar het voor bedoeld is, juist ja, het motorrijden om dat soepeltjes te laten verlopen. Een apparaat met veel mogelijkheden waar nog weleens updates voor zullen komen om het te finetunen. Een flinke stap voorwaarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Begin 2000 aan het rommelen met telefoon GPS combinaties, dat stond toen echt in de kinderschoenen.

In 2005 een Zumo 550 gewonnen en die altijd met veel plezier icm. Mapsource gebruikt.

Toen naar een 660 in 2009.

Die 660 was destijds een geweldige navigatie waarbij de 550 nog niet vergeten was (bij meerdere eigenaren die met beide toestellen bekend waren).

TomTom had toen nog ITN bestanden en liep mijlenver achter.

 

In December 2020 een gebruikte 396 aangeschaft, ik kon er geen vrienden mee worden, veel perikelen met de bluetooth verbinding naar Samsung en Cardo Packtalk.

En nu dus maar overgestapt op een XT.

Uit respect aangschaft bij Mr.GPS, direct de cursus aangeschaft om mij in de winter een vol te gaan verdiepen in de mogelijkheden en toepassingen.

Basecamp sla ik vermoedelijk over, er zijn mogelijk online betere mogelijkheden.

Gisteren een eerste rit gemaakt in de zon, het beeldscherm is echt fantastisch, de looks geweldig op mijn zwarte 1200f en qua bediening en afleesbaarheid

voor deze inmiddels leesbril dragende senior en genot.

 

Ik hoop hier dus weer veel gemak en plezier aan te beleven.

 

Waarom dan geen TomTom?

Niet mooi (kwestie van smaak)

Eerdere Garmin ervaring (o.k, op die ene na dan).

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 minuten geleden, V4Senior zei:

Basecamp sla ik vermoedelijk over, er zijn mogelijk online betere mogelijkheden.

Let wel dat hier ook nadelen aan kleven als je trips maakt die wat minder toeristisch zijn en je onderweg nog aanpassingen wilt maken of wanneer je met tussenpunten werkt.
Online werkt in het buitenland lang niet altijd, ik zat op mijn trip op een paar plekken waar geen wifi was en geen goed netwerk of buiten de EU en dan wordt via het netwerk een prijzige aangelegenheid. En nee, dit waren geen offroad delen.
Als je tussenstops wilt maken dan moet je met online platforms meerdere routes maken want voor zover ik weet werken die allemaal met de basis GPX format en dan heb je alleen een begin en een einde waar je bij Basecamp een route kan maken met harde punten als tussenstop.
Daarbij heb je Basecamp al betaald bij de aanschaf van je apparaat en voor online platforms kom je uiteindelijk toch op een abonnement uit.
Maak vooral je eigen keuze maar kijk wel ver genoeg naar de voor en nadelen en Basecamp is ook zeker niet zonder ergernissen maar kost niets en werkt ook als je geen internet hebt.
Met de XT heb je er ook wel een online platform naast in de vorm van Garmin Explore maar daar heb ik nog niets mee gedaan anders dan een paar keer een track draadloos naar de XT halen omdat ik die meestal in de garage op de motor heb. Routebestanden doe ik liever nog wel met de kabel.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...