Jump to content

GregVFR800

VFR 800 '99 Nieuwe uitlaat of "nieuwe" VFR?

Recommended Posts

Hallo mede VFR verslaafden 🙂

 

Ik ben de trotse eigenaar van een rode VFR800 van 1999 🙂 Omdat ik er toch het hele jaar mee doorrij en een tijdje geen garage had, is nu mijn uitlaat (voorbochten en collector) aan vervanging toe. Daarnaast is mijne VFR natuurlijk niet meer zo blinkend als velen...

 

Nu heb ik een vraag voor jullie:

 

* Wat koop ik best? Een tweedehands uitlaat (compleet, 450 €) of beter een vervang uitlaatsysteem (Akrapovic, of dergelijke, 350€) ? Graag wat raad. Ik ben zelf niet zo'n handige Harry, dus dit laten doen kost me toch in totaal bijna 1000 € (uitlaat + werkuren)

* Ik overweeg dan gewoon een super goed onderhouden VFR (bwj 1999-2000) terug te kopen voor 1500-2000 € (50000-90000 km) en de mijne bij te houden voor stukken of verkopen aan een motorecup (500€ wel maar voor gekregen). Beter idee? 

* Misschien is er iemand hier die mij wil helpen (tegen betaling) om tweedehand/vervang uitlaat te plaatsten, dan leer ik wat bij 🙂

 

Alvast bedankt voor de tips, ideekes of raad! 

 

Greg

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Ik zou beginnen de boutjes van de uitlaatbochten en de bout onder het blok in te spuiten met kruipolie. Als die vast gerot zijn is de kans groot dat ze afbreken bij het losdraaien. Dan wordt het vervangen een hele klus.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

een kompleet systeem.  bochten en demper koop je niet voor 350.  echt niet.

 

Overigens is het plaatsen niet zo lastig als die boutjes/tapeindjes maar mee werken zoals gemeld

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Het hangt heel erg van de staat van de VFR af of het verstandig is om een stevige investering te doen voor een uitlaat. Ik zou inderdaad eerst tweedehands proberen te vinden. Soms vindt je een goed exemplaar.

En begin inderdaad maar vast met royaal inspuiten van de moeren/bouten met een goede kruip-olie (geen WD40 dat is daar niet geschikt voor). Paar dagen laten inwerken is een goed plan. 

 

Een andere VFR kan natuurlijk ook. Maar financieel is dat alleen interessant als je de motor in onderdelen gaat verkopen. Daar moet je de tijd en ruimte voor hebben. En enig technisch inzicht om netjes te demonteren. Als geheel van de hand doen kan natuurlijk ook, maar dat zal minder opbrengen is mijn ervaring. Dus dan zul je toch wat dieper in de buidel moeten tasten. 

 

Misschien een klus voor de sleuteldag? (Maar de eerstvolgende laat nog wel een paar maanden op zich wachten.)

Edited by Eric
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Een goede originele demper vind je voor € 50-60,=. Losse bochten zijn ook te koop (kijk ff bij Boonstra Parts).

Soms kom je een goed bruikbare complete collector tegen (ja toch @Eric ^_^) maar vaak niet.

Zelf heb ik een tweedehands RVS collector op de kop kunnen tikken. Beetje geduld en beetje mazzel moet je hebben.

Demonteren en monteren is goed te doen, met een beetje technische hulp zeker. Vooral de achterste 2 cilinders zijn niet echt makkelijk.

Ik weet niet wat de huidige staat van je uitlaat is en of het nog ff kan wachten. Als je tijd hebt om te zoeken dan zou ik dat doen.

 • Like 1
 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Voor een 800Fi heb ik nog een hele nette uitlaatdemper liggen. nog geen 25K mee gereden.

Gewoon effe komen ophalen !:thumpup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Thanx Yor, originele demper bedoel je?   Het gaat vooral om de voorbochten en collector di erg verroest zijn (met gaten zelfs al sinds kort), dus niet te repareren...

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Als je van plan bent om de motor nog langere tijd te houden zou ik de investering maken voor een RVS bochtenwerk.

Een tweedehands systeem heeft over het algemeen net zoveel roest na 20 jaar, en anders als je het hele jaar doorrijd komt die roest vanzelf weer snel genoeg terug.

Als je toch gaat sleutelen aan de motor..........

 

Een RVS bochten systeem rechtstreeks uit Engeland kost je ongeveer €250,- Word hij op je stoep afgeleverd.

 

RVS systeem VFR800 RC46

 

Er onder zetten is heel goed zelf te doen, zeker als je wat geld wilt overhouden. Er is genoeg informatie op dit forum te vinden en anders kun je hier aan legio kundige mensen vragen hoe en wat.

 

 

 

 

 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

goed spul.  nu nog zonder btw denk ik.  250 gbp  270 euro

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Inderdaad inclusief gratis verzenden €270,-

Inclusief BTW.

 

 

ggggg.thumb.jpg.0f289a383e12d3ac2d004583943b9a44.jpgggg.thumb.jpg.8d8684fee85f5886e36776bb9c79fb26.jpg

 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Bedankt mhiam !

 

kan je mij wijzen waar het demonteren/monteren van uitlaat VFR ergens staat op de forum?  Ik zag geen specifieke rubriek voor uitlaten, Voornaamste is goed weten wat er allemaal af moet om alles los en terug vast te maken en waar op te letten 😉

 

Heeft er iemand hier het werkplaatsenhandboek van VFR 1998-2001 misschien? 

 

Thx

 

Greg

Edited by Arno71
typo gecorrigeerd

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

ik heb het klusje op een 36-1 gedaan en later voor een forum lid op een 36-2.  Helaas heb ik geen sleutelplek .

 

Wat moet er los.  ga eens op je kont naast de motor zitten.  Alles wat je zicht op de bochten wegneemt moet er af.   Valt dus wel mee

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

En al genoemd: goed inspuiten met een goede kwaliteit kruipolie. En wees bedacht op meekomende of afbrekende draadeinden. Voorzichtig te werk gaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Heb het dit jaar gedaan. Originele set eraf en tweedehands RVS set erop. Beide kuipdelen links en rechts eraf. Hitteschild eraf. Kan lastig zijn, want meestal draait er wel een inbus mee. Je maakt het jezelf vele malen prettiger als het achterwiel eruit is. Al vaak gezegd: met kruipolie de moeren en draadeinden goed inspuiten en laten inwerken, geduld is alles. 1 kapotte of afgebroken tapeind en je hebt uren extra werk te pakken. Nieuwe koperen pakkingen uiteraard. Ik heb voor de zekerheid ook nieuwe moeren besteld en gebruikt. De collector zit ook met een lange bout onder het blok vast. Zit vaak vastgeroest.

7476E3BD-5DC1-4E55-B7CC-F0CB37BD57D5.jpeg

Edited by Case
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hoi Greg,

Wij hebben van die sleuteldagen waar heel veel duidelijk wordt v.w.b. het sleutelen aan de VFR, maar of je nog zolang wilt wachten is de vraag, volgend jaar 6 maart in Delft is er weer een, erg gezellig ook altijd. 

 

Als PR manager van onze mooie club mag ik je de voordelen en mogelijkheden laten lezen die je hebt mocht je lid willen worden,

na forumlid kan je n.l. ook nog VFROC lid worden. Hieronder lees je hoe dat gaat en ook hoe je op de sleuteldagen komt.

 

 

We kennen als VFR Ownersclub Nederland (VFROC) forumactiviteiten en clubactiviteiten.

FORUMACTIVITEITEN

Voor de forumactiviteiten hoef je geen clublid te zijn. Ieder jaar zijn er drie sleuteldagen: twee in Delft en één in Gasselternijveen (Drenthe).

Die sleuteldagen zijn forumactiviteiten waarbij forum- en clubleden elkaar treffen. Je kunt in een overdekte en verwarmde hal je motor onderhouden/poetsen (wel zelf gereedschap/poetsspullen meenemen), gratis hamburgers eten en koffie thee/frisdrank drinken. Het is dus een gezellige ‘meet en greet’. Je kunt ook gewoon komen kijken en wat van motortechniek leren terwijl anderen bezig zijn. Alle sleuteldagen staan altijd bij ‘De VFR’ - ‘Techniek ’- ‘Algemeen’ op het forum.

ALLE activiteiten van de VFROC vind je op de homepage (website) bij de button VFROC Algemeen – Activiteitenkalender, maar dat had je misschien al ontdekt.

Daar staan de forum- én de clubactiviteiten.

CLUBACTIVITEITEN

Als je wilt deelnemen aan alle clubactiviteiten moet je clublid worden. Daar zijn weliswaar wat kosten aan verbonden (die staan op de site vermeld) maar je krijgt bij iedere clubrit gratis koffie en gebak op het verzamelpunt. Dus als je een paar ritten meerijdt, is het lidmaatschap uiteindelijk gratis. Andere voordelen van een clublidmaatschap vind je op www.vfroc.nl/forumVFR/index.php?showtopic=21495 Dus onderaan de streep biedt een clublidmaatschap je voordeel, maar ook heel veel plezier en gezelligheid. Als je CLUBlid bent kun je ook mee met de buitenlandweekenden die we ieder jaar weer organiseren. Zie: VFROC ALGEMEEN – ACTIVITEITENKALENDER. Als je een VFR hebt en een keer zonder kosten wilt meerijden met een clubrit: dat kan altijd. Stuur dan even een mail naar toercommissie@vfroc.nl en geef daarin aan welke rit je voorkeur heeft. Dan kun je na de rit beslissen of je wel of geen clublid wilt worden.

Hoe dan ook, heel veel plezier en veilige kilometers toegewenst.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

 • Similar Content

  • By knalselder
   Grote tanktas van Givi met het superhandige tanklock-systeem en een waterdicht binnencompartiment (bovenop een regenhoes met kijkvenster).
   In uitstekende staat omdat ik meestal een mini-tanktasje (3 liter) gebruik, maar soms neem ik deze mee op een dagtrip.
   Helemaal compleet zoals hij nieuw geleverd werd, zelfs met de Givi-opbergtas 🙂
   Heel veel ruimte met standaard 17 liter, uitritsbaar tot 25 liter. Van de accessoires is enkel de regenhoes een paar keer gebruikt, de tablethouder, schouderriem en de bevestigingsring zijn nog absoluut nieuw.
    
   De extra riemen voor borging aan het balhoofd heb ik afgeknipt, maar je krijgt ze er wel bij mocht je ze er terug aan willen naaien. Zeker op een gekuipte motor zijn deze absoluut overbodig dankzij het stevige locksysteem. Het handige is trouwens juist dat je de tas in 1 seconde kan losklikken en meenemen.
    
   Ik verkoop hem omdat ik hem te weinig gebruik. En de reden daarvoor is dat ie voor mij als klein "menneke" (173cm) in combinatie met de zithouding op de 1200f net iets te groot is om de navigatie op het balhoofd te zien. De tellers zijn dan weer geen probleem. Dus als je bovenlichaam een paar centimeter langer is en/of je navigatie anders gemonteerd is, of zit je meer rechtop zoals op een X, dan stelt de grootte geen probleem. In tegendeel, voor het aflezen van een roadbook of telefoon is het bovenvak of de aparte tablethouder ideaal. Ik heb nu de XS307 en daar kijk ik gemakkelijk overheen, al is die eigenlijk maar 3-4 cm lager.
    
   Het enige wat je nog nodig hebt is de motor-specifieke bevestiging om de universele Givi-ring vast te maken. Deze is de juiste voor onze Honda's en kost geen fortuin: https://www.rad.eu/nl/x0/moto/q/givi-BF03
    
   Voor deze mooie tas had ik nog graag 60 euro gehad. Af te halen in Rijkevorsel (klein halfuurtje van Breda), maar ik wil je gerust ook een stuk tegemoet komen en ergens aan de Noordelijke kant van de grens afspreken.
      • By agt925
   Te koop honda vfr 800fi groen
   Km stand ongeveer 65000
   Vraagprijs 1500 euro
   Met Bagster zadel.
   Orginele uitlaat en zadel zit er ook bij
   Door medische redenen moet ik deze verkopen

 • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

  Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien