Ga naar inhoud

Remmen piepen, ook na vervanging.


 Delen

Aanbevolen berichten

van piependeremmen naar bandenwoekerprijzen naar onkunde over ride-on.

 

V4 rosso je hebt de klepel horen luiden maar geen idee waar de klok hangt

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 20-6-2021 om 20:11, RoelNL zei:

Ik denk dat 30 euro echt het matje is voor wat het wisselen en balanceren betreft zonder dat het bedrijf zelf de band levert, elk bedrijf dat meer rekent mag wat mij betreft door de mangel en verdient ook terecht een negatieve review qua kosten etc.

 

Dat er voor ride-on en andere rommel nog extra betaald moet worden snap ik. Maar daarin ben jezelf dan ook een heel klein beetje verantwoordlijk. Als je gewoon van te voren aangeeft ik wil een band wisselen en niks extra's dan is het gewoon duidelijk. Dan mag de garage eventueel dubbel werk doen of het laten zitten. Maar ze snijden zichzelf altijd in de vingers, je hebt het immers aangegeven. Luister naar wat je klant vraagt en als de klant iets laat zitten bijvoorbeeld een wiellager, geef het aan en misschien krijg je die reparatie dan ook nog erbij waardoor je weer iets extra's verdient, of je hebt weer wat onderdelen die je kan verkopen. In mijn optiek hoort het zo te werken.

 

 

Ik ben het grotendeels met je eens, behalve dan dat RideOn rommel zou zijn.
Ondanks dat dit product mij geld kost heb ik toch besloten het te gaan verkopen (3 jaar geleden) omdat het gewoon goed werkt zonder dat het nadelen heeft.

 

Op 21-6-2021 om 13:51, V4 Rosso zei:

De arbeid zit misschien in het verwijderen van de oude ride-on van het montageaperaat :glare:

Dat is geen probleem. Er komt meestal niets op het montageapparaat, en het kleeft niet.
Tenminste, niet als het RideOn is. Bij sommige andere producten wel.....

 

Op 21-6-2021 om 20:52, RoelNL zei:

Dan zouden ze er teveel ingedaan hebben:39:. Met de uitslingerende kracht wordt het eigenlijk in het centrum van de band geplakt, daar komt een band demontage apparaat niet.

Ik denk dat je middelpuntvliedende kracht bedoeld, en niet het centrum van de band, maar het midden van de band.
De hielafdrukker kan trouwens soms wel degelijk de RideOn opzij drukken, maar je veegt het gewoon weg met een stukje papier. Het kleeft niet.

 

 

 

 

 

aangepast door Bazz
gebruik het plusje naast de quote-knop, kan je op meerdere reacties tegelijk antwoorden
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat klopt, maar probeerde het makkelijker te verwoorden

aangepast door RoelNL
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 18-6-2021 om 19:21, Ray zei:

De montage van de band is toch de arbeid?
Heb je gevraagd om Ride On?
Je hebt helemaal gelijk dat dit bedrag absurd is en als ze denken dat ze de enige in de buurt zijn die dat kan en de mensen met zulke bedragen de te dure banden in het vervolg alsnog daar gaan kopen dan moeten ze dat zelf weten maar dat is niet een echt slimme marketing strategie.
Ik kon zowel in Maasbracht als hier in Brunssum de oude banden gratis bij de milieustraat afgeven, heb ik geen zin in zeulen dan betaal ik een paar euro verwijderingsbijdrage en anders neem ik ze mee om ze een keer af te geven bij de milieustraat zoals deze keer....
IMG_20210501_143550.thumb.jpg.7ca0e77068c1dd2b5b00f8192ade8d70.jpg

Het puntje Ride on..... 

 

Ik heb gezegd wil Je voor mij deze band even wisselen, het heeft geen haast..... Prima was het antwoord, 't is nu wat druk dus kan een paar dagen duren, toen ik weg liep kwam er nog de opmerking, ohja ik doe er wel rideon in oké? Dus geantwoord met das prima. 

 

Ik heb eerder gevraagd naar de prijs toen ik vorig jaar mijn beide banden liet doen, toen had men het over de de 30,- euro monteren.... Dus verder niet naar gevraagd. 

Als het daarbij had gebleven had ik het ook prima gevonden, de extra kosten van de rideon snap ik ook, maar om dan ook nog extra arbeid te rekenen..... Dan ben je me gewoon een poot aan het uitdraaien wat mij betreft, als ik nu binnen Kom lopen en zeg kan nu gelijk deze band wisselen had ik er ook nog in kunnen komen maar dat was helemaal niet hrt geval. 

Op 18-6-2021 om 22:11, JooST zei:

Zo ontstaan dus die broodje aap verhalen, komt de ride-on er nog bij...

Betaal je dus ongeveer €50, toch een ander verhaal. Niet goedkoop maar niet zo extreem als je in 1e instantie suggereerde.

Montage en arbeid lijkt me wel wat dubbelop, maar waarschijnlijk rekenen ze daarmee gebruik van montage- en balanceer apparatuur.

 

 

 

 

 

Je kan het op een bon schrijven zoals je wilt natuurlijk, maar een band wisselen incl rideon erin stoppen voor 88,- euro blijft gewoon een exorbitant hoge prijs, bij iedere gerenommeerde autobanden boer betaal je ook max 20/30 euro mon per band incl balanceren en die kunnen ook gewoon scherpe prijzen bieden

 

Maargoed dit Is mijn mening, wie 't kleine niet eerd..... 

 

Als je alle klanten die veel zelf doen maar soms iets laten doen niet wilt hebben is dat wat mij betreft ook best alleen moet je dan niet lopen huilen als er steeds minder mensen bij je komen. 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 weken later...

Ola ola,

 

Even weer - een on topic- update over de reden dat ik dit topic heb geopend ... De piepende remmen.

 

De nieuwe schijven en blokken zijn inderdaad droog gemonteerd, helaas. De zaak wou er wel pasta voor mij achter doen, echter werd dit na de vakantie, richting september. Ondertussen heb ik zelf maar even pasta erop gesmeerd (of iig, een kennis die monteur is) en het is al een stuk beter.

 

Toch... Moment dat ik de remmen aangrijp bij een snelheid lager dan 20km p/u wilt die nog graag piepen. Niet meer zo intens als voor de pasta, maar helaas is het probleem niet helemaal opgelost.

 

Ik leg me er bij neer en vind het wel prima zo, zal niet weten wat ik verder nog kan doen :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Nou! Weer een stapje verder. Ik blijf updaten, mocht iemand ooit dan tegen hetzelfde aanlopen hoor ik dat hij hier wat wijsheid uit kan halen.

Onder garantie nu voor de 3de keer (!!) andere blokken eronder. De originele hond blokken met de piepplaatjes. Pasta erachter en je zou wonderen verwachten. Nou, wonderen niet, maar wel een hoop verbazing ...

 

Nadat ze alles voor hadden vervangen is de dealer tot de conclusie gekomen ...... Achter piept, en niet voor:schater:. Positief puntje: Voor wel alles nu origineel en nieuw. 

 

Punt is, als ik met de achterrem rem, piept die niet. Rem ik voor, en gaat achter mee door het Duaal remsysteem, piept die dus wel. Je voelt ook dat de schijf iets ongelijk is. Waarschijnlijk door de druk van maar 1 zuiger (correct me if i'm wrong) sluit dat niet helemaal lekker aan. Probleem (eindelijk) gevonden.

 

Dealer heeft aangeboden om de blokker achter te vergoeden, waardoor ik enkel de schijf en arbeidsloon hoef te betalen. Nette tegemoetkoming voor het ongemak, ook naast het feit dat ze keurig onder garantie mijn klacht meerdere keren/dagen hebben bestudeerd en verschillende producten aan de voorzijde hebben geprobeerd. 

 

Ik heb even aangegeven dat ik het voor nu zo laat, gezien ik al meer euro's aan de motor heb uitgegeven dat KM's heb gemaakt dit jaar. Ook de voorvorkkering had het begeven vorige week, kon er ook nog wel bij. :shit:

Eens even kijken hoe we dit gaan doen.

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat het lek de piep gevonden is. Best wel een klein beetje grappig. 

Volgens mij heb je in elk geval wel een hele goedwillende dealer die echt zijn best doet om het op te lossen. En dat is ook mooi om te lezen.

 

Dank voor het delen :thumpup:

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...