Ga naar inhoud

Nieuwe Honda sporttourer


Dutchgixxer
 Delen

Aanbevolen berichten

Over het uiterlijk ga ik me niet uitspreken omdat de motor in het echt er toch altijd nog anders uitziet. Wel lijkt me er wat vreemd aan de hand met de koffers. Eerst dacht ik dat de bevestiging netjes in de motor geïntegreerd zou zijn en dat de motor er zonder koffers dus zoals op deze foto zou uitzien:

 

2022-honda-nt1100-first-look-sport-touring-motorcycle-35.jpg

 

Helaas vertellen de foto's met koffers een ander verhaal. Daarop kan je zien dat er toch een apart rek is. Teleurstellend voor standaard geleverde koffers en een beetje hypocriet van Honda om de naakte NT1100 zonder het standaard kofferrek te showen. Hoe dat rek eruit ziet en hoe de motor er zonder koffers echt uitziet, daar hebben we nog het raden naar. Het wordt wachten op de eerste real life testverslagen. Hopelijk komen we dan ook te weten of er een helm in de zijkoffers past. Een hugger achteraan en een spatbordverlenging vooraan (veels te kort dat ding!) lijken me ook onmisbaar.

 

2022-honda-nt1100-first-look-sport-touring-motorcycle-47.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zij-aanzicht zonder koffers. Mijn hoofd denkt meteen: oh dat is gewoon een volgroeide NC750. NIet per se verkeerd hoor. maar niet mijn smaak denk ik :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@knalselder Heb je details van het rek?
Hoe werkt het? Kan best zijn dat het een quick release systeem is of toch een geïntegreerde ophanging maar met een extra punt voor stabiliteit.
Het standaard systeem vind ik toch wat fragiel aandoen en een extra inhaak punt kan ook de capaciteit qua gewicht flink vergroten want dat is meestal wel een dingetje waar veel mensen ruim overheen gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@knalselder op basis van foto's lijkt het er inderdaad op alsof er iets van een rek aanwezig moet zijn voor de koffers. 

Het tegenstrijdige daarvan vind ik dat de zijkoffers een standaard accessoires van de motor zou zijn. Als dat inderdaad zo is, dan zou je de montagepunten toch zo goed mogelijk integreren/

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn geen foto's van het rek. Dat wilde ik net aanstippen. Blijkbaar wil Honda het niet tonen en dat voorspelt niet veel goeds. Mij was inderdaad dat staafje opgevallen. Ook op onderstaande foto kan je zien dat de koffers in een soort extra rek klikken dat op de officiële foto van de naakte kont nergens te bespeuren is.

 

image.png.cd38f753ef53e21bd951e176c02082bc.png

 

Ik vrees dus dat de dragers van de originele koffers helemaal niet mooi geïntegreerd zijn en erg aftermarket zullen aandoen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je het vergelijkt met de Africa Twin waar de uitlaatophanging en voetsteunen een stuk hoger zitten heeft de NC1100 iets nodig voor de koffers om aan de onderkant vastgezet te kunnen worden.

Ik denk dat de extra stang die we zien daar iets voor is.

Verder zijn de de standaard aanwezige zijkoffers 32 en 33 liter en volgens mij te klein om daar een helm in te doen.

Op deze link vindt je meer details.

 

https://hondanews.eu/eu/en/motorcycles/media/pressreleases/348076/2022-honda-nt1100

 

Honda zegt wel over deze "slim panniers" dat ze bedoeld zijn om er standaard mee te rijden en voor gebruik in de stad en de totale breedte maar 901 mm. Maar ik denk wel dat er grotere koffers als optie op kunnen voor de broodnodige vakanties.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik rij al jaren met 26 liter koffers, dat is meer dan genoeg voor 3 weken kampeervakantie. Dus ik vind de standaard nt1100 koffers helemaal goed. :thumpup:

  • Like 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

25 minuten geleden, knalselder zei:

Ik vrees dus

De mens maakt zich tegenwoordig veel te druk om dingen die niet tastbaar of nog een compleet raadsel zijn.
Wacht eerst eens af hoe en wat het echt is en als het dan niet goed is heb je alle reden om los te gaan op de ontwerper, spaar jezelf tot die tijd en steek je energie in leuke dingen :wink_smile:

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

De NT1100 houdt de gemoederen hier wel bezig, meer dan enige andere nieuwe motor de afgelopen jaren. Dus Honda doet hier toch iets goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan beter zeggen dat Honda eindelijk IETS doet.
Ik lees vooral nadelen en minpunten dus goed doen ze het duidelijk nog steeds niet :scratchchin:

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is altijd weer een soort van spannend wanneer en wat ze voor ons in petto hebben. We hoopten natuurlijk op een V4 maar dat zie ik er nu al helemaal niet meer van komen. Maar elke keer opnieuw is het bij Honda you love it of you hate it. Even z'n uiterlijk buiten beschouwing gelaten is dit wel exact! wat ik zoek. Gooi en smijt, weekendjes, vakanties, comfort en voor mij voldoende power. Actieradius 400km dan ben ik lang een keer gestopt ;) Verbruik zal me een worst zijn. Het is sowieso zuiniger dan de V4. Het is voor mij puur hobby voor op de verharde weg. Off road kan me gestolen worden. En persoonlijk vind ik m ook erg mooi :thumpup:

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...