Ga naar inhoud

Raadsel: na onderhoudsbeurt kleppert de intake flapper onder tank bij ingetrokken koppeling


ElPolloDiablo
 Delen

Aanbevolen berichten

Zo, ik heb mijn eerste VFR800fi mysterie. Even kort verhaal:

 

Afgelopen weekend mijn eerste VFR800FI uit '99 gekocht. Had wat achterstallig onderhoud dus als de onderhoudsnerd die ik ben, maar eens begonnen met alle vloeistoffen vervangen en de starter valves gesynchroniseerd. Loopt weer als een zonnetje. Tot ik bij de eerste rit een raar geluid hoorde bij stapvoets rijden en wegrijden uit stilstand. Een geluid dat ik nite kon plaatsen én dat ik tijdens de proefrit voor aanschaf niet gemerkt heb. Het lijkt dus ontstaan te zijn na mijn gesleutel. Toen ik ben gaan Googlen en verrek, dit is precies wat ik dus heb: https://vfrworld.com/threads/funny-clutch-noise.33131/

 

Meer info: https://www.vfrdiscussion.com/index.php?/forums/topic/88944-clutch-noise/

 

In de 6e post heeft hij ontdekt dat het klepje is in de "intake" van de airbox, aan de voorkant bij de gastank. Deze klappert bij mij nu dus ook, maar alleen in de versnelling en met ingetrokken koppeling. Dan staat hij te dansen en dit hoor ik dus. Hier een filmpje, te zien en te horen vanaf 0:25: https://www.youtube.com/watch?v=gqXDadKSJ3I

 

Wie o wie weet hoe dit komt en hoe te fixen? Mijn dank is groot!

 

 

aangepast door ElPolloDiablo
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij was er enkel een haakje uit het klepje geschoten..... Meestal vrij eenvoudig te fixen.

Maar was het niet zo @Raydat die klep ook in één stand gefixeerd kan worden wanneer de flapper-mod is uitgevoerd? (Dan schakel je de vacuümsturing toch uit?) 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt, dat had ik bij mijn VTEC ook gedaan. In de basis staat de klep open en als je het slangetje eraf trekt en afdopt dan blijft de klep open staan, dit is slechts een milieu trucje.
Ik had het wat rigoureuzer aangepakt en het vacuüm mechanisme er met klep en al afgehaald en het luchtfilterhuis bovenop dichtgemaakt met een plaatje en later bij de overhaul het hele gebeuren en compleet afgehaald samen met het PAIR systeem.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...