Ga naar inhoud

Verschil in route


 Delen

Aanbevolen berichten

Ervan uitgaande dat de route/track in Basecamp zijn gemaakt.

Vreemd dat MRA bij het herberekenen op de Here-kaarten ook nog zoveel afwijkingen heeft ten opzichte van de track, terwijl dit bij berekenen van een route op basis van een track in Basecamp of in een Garmin navigatie nagenoeg altijd goed gaat. Nog nooit zulke grote verschillen tegen gekomen in ieder geval.


Leest MRA niet alle (ontiegelijk veel) trackpunten uit? Of gooit MRA ook nog een eigen sausje (rijprofiel) of iets dergelijks erover heen bij het berekenen. Niet alleen het kaartmateriaal zal verschillen produceren, ook de gebruikte applicatie.
Bij elke export en import zijn er mogelijkheden op verschillen, merk ik tijdens mijn werk ook genoeg met meerdere modelleer/teken programma's.

Navigatie e.d. blijft in ieder geval een onderwerp waarover we eeuwig kunnen blijven discussiëren.😂 

  • Like 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had hetzelfde probleem met vrienden die met de GSM of andere navigatiesystemen werkten, ik werkte vroeger ook met de gsm, uitendelijk een zumo XT gekocht. 
Wat ik proefondervindelijk de beste methode vind is mijn route maken in Kurviger op de computer, ik sla hem op als track en dan kan iedereen van de track op zijn eigen gps toestel er een route van maken. Werkt voor mijn gevoel het beste, toch zeker voor mijzelf, heb ik nagenoeg altijd de route die ik zelf heb uitgestippeld. 👍

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 24-10-2022 om 12:02, RoelH zei:

Ik weet niet of je via een TomTom programma (of MRA) zelf ook de track zoals ontvangen kan inladen en vervolgens een route laten berekenen voor een TomTom en kan vergelijken en indien nodig aanpassen zodat deze weer over de track loopt. (Afleidend uit bovenstaande reactie van Aficior is dit mogelijk)

 

 

Het is inderdaad mogelijk om een track in te lezen in MRA en deze te projecteren op bijvoorbeeld een Here-kaart. (Maar kan ook geprojecteerd worden op een OSM- of TomTom-kaart).

Daarna kun je er een andere kaart overheen leggen als een soort van sjabloon (TomTom of OpenStreetMaps).

Aansluitend kun je dan de verschillen in de verschillende kaarten opsporen. (Iedere type kaart krijgt nu een andere kleur).

 

Zelf gebruik ik dit heel graag. Als TomTom 550 eigenaar ontwerp ik mijn ritjes met behulp van TomTom kaartmateriaal in MRA.

Wanneer ik niet alleen rijd, projecteer ik na het maken van mijn rit altijd de Here en OpenStreetMaps kaart over mijn TomTom route. Grappig genoeg komt het dan altijd voor dat routes anders lopen bij de andere sytemen. Soms ook kennen bepaalde kaarten de wegen niet die (in mijn geval) TomTom wel herkent. (Maar dat zal andersom ook wel zo zijn. Geen verwijt.).

 

Ik pas dan de route aan, zodat deze in iedere kaart hetzelfde is en dan deel ik dat. Ik sla dat dan op in de verschillende formaten (Here, OSM, TomTom, Here en Track). 

 

Ik heb ondanks deze wijze wel eens meegemaakt dat een Garmin-rijder toch een heel andere route wilde rijden met mijn gegevens. Ik VERMOED dat zij een aantal parameters in haar navigatiesysteem had ingesteld die maakten dat de route toch anders werd, maar ik heb niet voldoende verstand van een Garmin. Het werkt dus zeker niet altijd.

 

Wat Firefly zegt is waar. Wanneer je voorop rijdt, rijd je nimmer verkeerd. 😂

Link naar reactie
Delen op andere sites

21 uren geleden, Firefly zei:

Ik begin te vermoeden dat er hier een heel ander belang meespeelt. Kan aan mij liggen.

 

HabVen geeft volgens mij gewoon een keurig voorbeeld van de mogelijkheden van een hier besproken product? Ik moet bekennen dat hij mij voor was, want ik had nog geen tijd gevonden om een voorbeeld erbij te zoeken, maar dat is mij gisteravond wel gelukt.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...