Ga naar inhoud

Remolie of remvloeistof?


 Delen

Aanbevolen berichten

Dat zag ik ook, mijn gok is dat het kookpunt bij een verzadigde vochtopname.

 

Maar niet getreurd, ik heb een restje remvloeistof uit 2018 in geopende verpakking die ik binnenkort ga testen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Royal Blood? Dat veroudert nauwlijks maar schijnt wel een laag kookpunt te hebben. Nadeel van minerale remvloeistoffen is dat ze niet mengen met water. Water dringt uiteindelijk toch het remsysteem in en verzamelt zich onderin. 's Winters kan dat lastig zijn als je remtangen bevriezen.

Ik heb fietsen met zowel remmen gevuld met minerale als DOT vloeistof.. Ik merk geen verschil maar hoor van velen dat ze remmen met minerale olie wat zachter vinden aanspreken. Dat laatste verklaart mischien waarom bij sommige motorfietsmerken het remsysteem is gevuld met DOTvloeistof en het koppelingssyteem met minerale vloeistof

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is die remvloeistof dan eigenlijk ook nog altijd zo vatbaar voor water? Ik meen mij te herinneren dat men adviseert om de remvloeistof iedere twee jaar te vervangen. Dat is volgens mij al zolang als ik leef.

 

Is het dan nooit gelukt om een product te ontwikkelen dat geen (of beduidend minder) water op neemt?

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het water verdwijnt ook als je minerale olie ververst 😉 Maar wat geldt voor bevriezing geldt ook voor koken. Als het remsysteem, gevuld met minerale olie, is vervuild met water krijg je al gasvorming bij een remtangtemperatuur van 100C.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deel 2 van de test heeft plaatsgevonden. De shitstorm over de stank in huis ontvang ik morgen wel. :-)

 

Motul dot 4, augustus 2018 geopend, volgens verpakking kookpunt bij 245 graden. Standaard kookpunt voor dot 4 is 230 graden. Nu gemeten kookpunt is 220 graden, dus die afname valt reuze mee.

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...