Ga naar inhoud

Betrouwbaarheid HISS


VFRoemer
 Delen

Aanbevolen berichten

Een aantal weken geleden hebben 2 mannen op een motor met Duitse nummerplaat de motor (Honda ST1300, mét HISS) van een collega motorrijder proberen te stelen. Hun bedoeling was blijkbaar om er zelf mee weg te rijden want er waren nergens aanwijzingen dat men de motor wou opladen.

Nu stel ik me toch een aantal vragen omtrent de omstandigheden. De motor is nl uitgerust met HISS en volgens de dealer werkt deze in op het motor management: geen transponder = geen leven in de brouwerij. Als dat zo is, waarom probeert men dan toch deze motor te stelen? Waren deze dieven dan werkelijk zo dom, of stelt HISS in wezen weinig voor wat betreft beveiliging, of bestaan er universele transponders, of ... ?

 

Iemand een idee?

aangepast door VFRoemer
Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen transponder geen leven in de brouwerij klopt wel, maar uiteindelijk is elk systeem te omzeilen.

Uiteindelijk zorgt de transponder er alleen maar voor dat een (of meerdere) componenten geen voeding krijgen bij het op kontakt zetten. Overbrug dat en je rijdt alsnog zo weg. Dit soort sytemen moet je dan ook zo zien dat diefstal lastiger wordt, maar onmogelijk zeker niet.

VFRikus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze willen, issie weg. Net als dat autodieven altijd een weg hebben gevonden om het meest slimme beveiligingssysteem te omzeilen, zullen motordieven dat ook uitvinden. Het enige wat dan nog helpt is een alarm klasse 4/5 (voertuigvolgsysteem), en zelfs dát valt te omzeilen!

 

Het beste is je brommert tegen diefstal te verzekeren... (maar mag aannemen dat dat ook het geval was bij deze)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De HISS sensor is geen apart kastje wat spanning aan of uit zet. Het is een geintegreerd onderdeel van de ECM (Engine Control Module) en heeft dus wel degelijk een behoorlijk beschermende werking. Zonder transponder zal de ECM de injectie en ontsteking niet aansturen. Dus geen draaiende motor !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...